Dafne Schippers pakt goud op de 100 meter

Dafne Schippers pakt goud op de 100 meter

Dafne Schippers heeft zich op het EK atletiek in Amsterdam weer eens van haar beste kant laten zien. Ze prolongeerde haar titel op de 100 meter met een tijd van 10,90 seconden.

GoudIn de finale in het Olympisch Stadion liet het sprintkanon haar concurrenten de hielen zien. Een tijd van 10,90 seconden was genoeg voor de gouden plak. Tegenwind zorgde ervoor dat ze haar Nederlands record van 10,81 niet kon verbeteren.

Tijdens het EK in Zürich, twee jaar geleden, ging Schippers ook als eerste over de finish op de 100 en 200 meter. In totaal heeft de athlete in haar carrière 14 plakken veroverd. Het grootste succes boekte ze vorig jaar op het WK in Peking. Toen pakte ze de wereldtitel op de 200 en zilver op de 100 meter.

Met het vrouwenteam pakte Schippers eveneens goud op de 4x100 meter estafette. Daarbij werd meteen een Nederlandse record van 42,04 neergezet. Het oude record stond op 42,32. Naast Schippers liepen ook Tessa van Schagen, Jamile Samuel en Naomi Sedney mee.

De Nederlandse mannen grepen naast een medaille. Het team, bestaande uit Churandy Martina, Solomon Bockarie, Patrick van Luijk en Giovanni Codrington, finishte als vierde met een tijd van 38,57.

ConcurrentieAllyson Felix, de belangrijkste concurrent van Dafne Schippers op de 200 meter op de Olympische Spelen in Rio, is afgehaakt. De Olympisch kampioene kwam bij de Amerikaanse trials één honderdste tekort voor plaatsing en eindigde in de finale als vierde. Een week geleden wist Felix zich nog wel te kwalificeren voor de 400 meter in Rio.

Agenda

Kinderpret in de Ziggo winkels

Woensdag 16 augustus - 13.00 uur

Deze zomer ontmoet je jouw grote helden in de Ziggo winkels!

F1 Grand Prix van België

Vrijdag 25 augustus

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort

US Open 2017

Maandag 28 augustus

Twee weken lang strijdt de mondiale tennistop in New York om de laatste Grand Slam-titel van dit jaa

F1 Grand Prix van Italië

Vrijdag 1 september

Een klassieker onder de Formule 1-grand prixs! Na België verplaatst het racegeweld zich dit kee

Metallica

Maandag 4 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Metallica

Woensdag 6 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Atletiek

klaar voor de start... Daf?

Dat ging even mis tijdens de 200m sprint in Oslo. Dafne Schippers startte te vroeg en werd gediskwalificeerd. Toch liep ze mee en won goud. Snap jij het nog? En in Eugene liep het ook niet echt lekker.

Ziggo Sport

Ziggo Sport 1 jaar

Ziggo Sport is jarig en dat vieren wij! We trakteren op een heel weekend live topsport, helemaal voor niks. Dus zet de sixpacks maar vast koud!

Atletiek

Diamond League Zürich

Met de Olympische Spelen maar net achter de rug krijg je op Ziggo Sport de kans je atletiekroes nog even te verlengen. In Zürich zie je in ieder geval onze Nederlandse sprinttroeven Dafne Schippers en Churandy Martina in actie.

Atletiek

Schippers+Martina live!

Dafne Schippers en Churandy Martina staan te popelen om te knallen op de Olympische Spelen. De kersverse Europese kampioenen op de 100 meter gebruiken de Diamond League-wedstrijd in Monaco om verder te finetunen. Op Ziggo Sport zit je live op de eerste rij!