Dafne Schippers pakt goud op de 100 meter

Dafne Schippers pakt goud op de 100 meter

Dafne Schippers heeft zich op het EK atletiek in Amsterdam weer eens van haar beste kant laten zien. Ze prolongeerde haar titel op de 100 meter met een tijd van 10,90 seconden.

GoudIn de finale in het Olympisch Stadion liet het sprintkanon haar concurrenten de hielen zien. Een tijd van 10,90 seconden was genoeg voor de gouden plak. Tegenwind zorgde ervoor dat ze haar Nederlands record van 10,81 niet kon verbeteren.

Tijdens het EK in Zürich, twee jaar geleden, ging Schippers ook als eerste over de finish op de 100 en 200 meter. In totaal heeft de athlete in haar carrière 14 plakken veroverd. Het grootste succes boekte ze vorig jaar op het WK in Peking. Toen pakte ze de wereldtitel op de 200 en zilver op de 100 meter.

Met het vrouwenteam pakte Schippers eveneens goud op de 4x100 meter estafette. Daarbij werd meteen een Nederlandse record van 42,04 neergezet. Het oude record stond op 42,32. Naast Schippers liepen ook Tessa van Schagen, Jamile Samuel en Naomi Sedney mee.

De Nederlandse mannen grepen naast een medaille. Het team, bestaande uit Churandy Martina, Solomon Bockarie, Patrick van Luijk en Giovanni Codrington, finishte als vierde met een tijd van 38,57.

ConcurrentieAllyson Felix, de belangrijkste concurrent van Dafne Schippers op de 200 meter op de Olympische Spelen in Rio, is afgehaakt. De Olympisch kampioene kwam bij de Amerikaanse trials één honderdste tekort voor plaatsing en eindigde in de finale als vierde. Een week geleden wist Felix zich nog wel te kwalificeren voor de 400 meter in Rio.

Agenda

Eindpunt Parijs

Zaterdag 1 juli

Het is de wielerronde met de grootste naam, de meeste volgers en de drukste bochten in de Alpen: de

F1 Grand Prix van Hongarije

Vrijdag 28 juli - 10.00 uur

Vorig jaar ging oma Max met een slakkenvaart over de Hungaroring. Althans, dat vond hij zelf. Gelukk

F1 Grand Prix van België

Vrijdag 25 augustus

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort

F1 Grand Prix van Italië

Vrijdag 1 september

Een klassieker onder de Formule 1-grand prixs! Na België verplaatst het racegeweld zich dit kee

Metallica

Maandag 4 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Metallica

Woensdag 6 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Atletiek

Dafne in Doha

Dafne Schippers richt zich dit nieuwe atletiekseizoen op grote atletiekwedstrijden, zoals de Diamond League en het WK Atletiek in Londen, in augustus. Ze begint in Doha, Qatar.

Atletiek

Amsterdam Marathon 2016

Het wordt tijd dat de Marathon van Amsterdam een nieuw parcoursrecord krijgt. Bernhard Kipyego, Sammy Kitwara, Wilson Chebet en Dino Sefir zijn op papier de favorieten om hun naam in de boeken te lopen. 

Atletiek

Dafne in Londen

Gaat onze eigen sprintkampioene Dafne Schippers vlammen tijdens de Diamond League in Londen? Ziggo Sport is er op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli in ieder geval live bij!

Atletiek

Diamond League Zweden

Drievoudig Nederlands kampioene op de 1500 meter Maureen Koster is van de partij tijdens de Diamond League in Stockholm. En Ziggo Sport ook.