Ziggo Sport Atletiek

Ziggo Sport Atletiek

De mooiste wedstrijden uit de Diamond League zie je dit jaar bij Ziggo Sport op kanaal 14.

image Diamond League

Diamond League

De Diamond League bestaat uit veertien wedstrijden, waarvan dertien eendaagse wedstrijden. Elke winnaar van de Diamond Race, het klassement van de Diamond League, krijgt een vier-karaats diamant ter waarde van ongeveer 60.000 euro. Op Ziggo Sport zie je ’s werelds snelste, sterkste, slimste en meest technische topatleten!

image Sprintkoningin Dafne en Ziggo slaan handen ineen

Sprintkoningin Dafne en Ziggo slaan handen ineen

Met trots mogen we melden dat Dafne Schippers en Ziggo de komende jaren intensief gaan samenwerken. Niet alleen zie je al haar races in de Diamond League op Ziggo Sport, ook schuift de Koningin van de Sprint regelmatig aan bij Jack van Gelder en Frank Evenblij in de wekelijkse talkshow Peptalk. Je zult haar gezicht in Ziggo campagnes voorbij zien komen.

Lees meer
image Albert Mantingh

Albert Mantingh

Een grote algemene sportkennis typeert Albert Mantingh (11-01-1959), die geneeskunde studeerde maar zijn passie voor sport verkoos boven de witte jas. Hij werkte als sportjournalist vanaf 1988 voor praktisch alle Nederlandstalige televisiezenders en nu voornamelijk voor Ziggo Sport (Totaal) als atletiek-, voetbal- en tenniscommentator.


Diamond League wedstrijden 2016

16 juni Stockholm
18 juni New York
15 juli Monaco
22-23 juli Londen (met Dafne)
25 augustus Lausanne (met Dafne*)
27 augustus Parijs (met Dafne*)
1 september Zürich (met Dafne*)
9 september Brussel (met Dafne*)

*afhankelijk van resultaat op de SpelenAgenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Atletiek

Dafne in Doha

Dafne Schippers richt zich dit nieuwe atletiekseizoen op grote atletiekwedstrijden, zoals de Diamond League en het WK Atletiek in Londen, in augustus. Ze begint in Doha, Qatar.

Atletiek

Amsterdam Marathon 2016

Het wordt tijd dat de Marathon van Amsterdam een nieuw parcoursrecord krijgt. Bernhard Kipyego, Sammy Kitwara, Wilson Chebet en Dino Sefir zijn op papier de favorieten om hun naam in de boeken te lopen. 

Atletiek

Dafne in Londen

Gaat onze eigen sprintkampioene Dafne Schippers vlammen tijdens de Diamond League in Londen? Ziggo Sport is er op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli in ieder geval live bij!