Heitinga stopt met voetbal en wordt trainer

Heitinga stopt met voetbal en wordt trainer

Oud-international John Heitinga stopt per direct met voetballen. De speler van Ajax (32) gaat naar verwachting op korte termijn als trainer aan de slag voor zowel de jeugd, Jong Ajax alsook de A-selectie. Dat meldt Ajax op haar website.

Heitinga doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax. De verdediger, die soms ook op het middenveld stond, maakte zijn debuut voor de Amsterdammers op 26 augustus 2001, in de wedstrijd Feyenoord-Ajax (1-2). Hij kwam jarenlang uit voor de club, waarna hij in 2008 overstapte naar Atlético Madrid. Na verschillende andere buitenlandse avonturen (hij kwam achtereenvolgens uit voor Everton, Fullham en Hertha BSC) keerde hij afgelopen zomer terug bij Ajax. Dit seizoen kwam hij drie keer in actie in een officiële wedstrijd en scoorde daarin eenmaal.

Op de site van Ajax gaat hij in op zijn besluit om zijn carrière subiet te beëindigen. 'Mijn ultieme wens was terugkeren in Amsterdam en aan het einde van het seizoen als speler voor de derde keer de kampioensschaal aan de Ajax-fans te kunnen tonen. Toch realiseerde ik me in december, dat het moment om een punt achter mijn actieve loopbaan te zetten steeds dichterbij kwam. Het afscheid is iets eerder dan gepland. Maar ik blijf Ajacied en ik kijk uit naar deze nieuwe periode in mijn leven.'

In totaal speelde hij -in de twee periodes bij elkaar- 218 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 25 keer scoorde. Met de club werd hij tweemaal landskampioen (2002, 2004), won hij drie maal de KNVB Beker (2002, 2006 en 2007) en vier keer de Johan Cruijff Schaal (2002, 2005, 2006, 2007). Daarnaast kwam hij 87 keer uit voor Oranje.

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Preview: Ajax - Feyenoord

Ajax is de enige ploeg die Feyenoord nog van de titel af zou kunnen houden. En dan spelen de Amsterdammers ook nog thuis. De laatste keer dat Feyenoord daar wist te winnen was in augustus 2005.

Voetbal

Eredivisie: speelronde 24

De zondag staat in het teken van de topper Feyenoord - PSV. Als PSV überhaupt nog een kans wil maken dan MOET het winnen. Ajax kijkt vast en zeker toe en speelt later die dag thuis tegen Heracles.

Voetbal

Preview: Legia Warschau - Ajax

Ook niet-fans moeten toch toegeven dat Ajax best lekker gaat in Europa. Zonder al te veel moeite bereikten de Amsterdammers de knock-outfase. Volgende hindernis is Legia Warschau. 

Ajax

UEFA Youth League: Ajax - Juventus

Is Justin Kluivert opnieuw belangrijk voor Ajax O19? Of komt hij niet aan spelen toe vanwege verplichtingen met het eerste elftal? Dat het spannend wordt is in ieder geval wél zeker.