Phelps als vader naar Rio de Janeiro

Phelps als vader naar Rio de Janeiro

Zwemmer Michael Phelps krijgt het druk in de aanloop naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. De Amerikaanse recordkampioen, in bezit van achttien olympische titels, verwacht zijn eerste kind. 'Het ziet er naar uit dat we een zoon krijgen!', schreef Phelps bij een foto op Instagram, waarop hij samen met zijn verloofde Nicole Johnson poseert met een mini-zwembroekje in handen.

De aanstaande mevrouw Phelps, in 2010 uitgeroepen tot 'Miss Californië', is in mei uitgerekend. Phelps zit dan vol in de voorbereiding op de Spelen van Rio, waar hij nog een keer wil pieken. De dertigjarige 'Batimore Bullet' was na Londen 2012 gestopt met zwemmen, maar maakte vorig jaar zijn rentree. Phelps raakte toen ook in opspraak omdat hij werd gesnapt met drank op achter het stuur. Het leverde hem een voorwaardelijke gevangenisstraf op en een schorsing van de Amerikaanse bond, waardoor hij de WK in Kazan miste.

Phelps volgde een afkickprogramma en heeft gezworen tot de Spelen geen druppel alcohol te drinken. Zijn verloofde doet in ieder geval negen maanden met hem mee.