'Ziggo helpt Jostiband dromen waar te maken'

'Ziggo helpt Jostiband dromen waar te maken'

Ziggo en de Jostiband sluiten een meerjarige muzikale vriendschap. Het media- en entertainmentbedrijf zal het orkest van mensen met een verstandelijke beperking nog vijf jaar lang financieel ondersteunen.

Gastartiest Gerard Joling onthulde het nieuws tijdens een repetitie aan de circa 150 leden van de Jostiband: "Vrienden, we werken nu keihard aan jullie Ziggo Dome droom. Maar na het jubileumoptreden in de Ziggo Dome hebben jullie natuurlijk nog veel meer dromen en wensen. Misschien willen jullie naar de maan of een nieuw instrument uitvinden. Hoe wild jullie plannen ook mogen zijn; jullie krijgen financiële hulp van een partij die muziek en plezier net zo belangrijk vindt als jullie. Ziggo gaat jullie namelijk vijf jaar lang helpen om nog meer dromen waar te maken!"

Jostiband door het dolle

Met muziek en oorverdovend gejuich vieren de orkestleden de nieuwe vriendschap tussen de Jostiband en Ziggo. Orkestleider Lyan Verburg: "Dit is fantastisch! Nu kunnen we de muzieknotatie verder ontwikkelen door nieuwe muziekstukken uit te schrijven in een nieuw muziekboek en sparen voor nieuwe keyboards die (uiteindelijk) vervangen moeten worden." Orkestlid Theo laat zich direct inspireren door Gerard en heeft wildere plannen in petto. "Supergaaf! Ik hoop stiekem dat we worden gevraagd door de Toppers. Dan is het Jostiband Orkest de gastartiest in de Amsterdamse Arena."

Toekomst

Ziggo schenkt het orkest vijf jaar lang een bedrag dat ze naar eigen inzicht mogen gebruiken. Marieke Dekker, VP Corporate Affairs, deelt het enthousiasme van de orkestleden: "Het is te gek dat de Jostiband erin geslaagd is de Ziggo Dome vol te krijgen! Maar daarna gaat het natuurlijk verder. Daarom ben ik er trots op dat Ziggo vriend van de Jostiband is geworden. Op die manier helpen wij ook toekomstige dromen van het orkest te realiseren."

Eerder deze maand kocht het entertainmentbedrijf de laatste kaarten voor het optreden in de Ziggo Dome, waardoor het jubileumconcert op 5 september volledig is uitverkocht.

Agenda

Anouk

Woensdag 31 mei - 20.00 uur

De kaartverkoop voor deze derde show van Anouk is per direct gestart!

NBA Finals: Warriors vs. Cavaliers

Donderdag 1 juni - 02.30 uur

Op 1 juni starten de finals van de NBA. En de 2 teams die om de titel gaan strijden zijn bekend: de

Sgt. Pepper’s 50 jaar door The Analogues

Donderdag 1 juni - 20.00 uur

Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band by the Analogues and guests op 1 juni in de Ziggo Dome. De k

Deep Purple

Vrijdag 2 juni - 20.00 uur

Een van de meest iconische rockbands van de vorige eeuw Deep Purple komt op vrijdag 2 juni naar de Z

Alles wat je moet weten over Juventus – Real Madrid

Zaterdag 3 juni - 20.45 uur

Real Madrid gaat vol in de verdediging. Oké, niet per se op het veld, maar wel om de cup met

GABBERS

Donderdag 15 juni

Extra show op 15 juni!

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Foto: Neal Preston
Presale

Presale Queen

Op 13 november verandert de Ziggo Dome in een rockpaleis, geschikt voor een koningin. Want dan speelt Queen samen met Adam Lambert haar koninklijke hits. Nu een exclusieve presale voor Ziggo klanten.

Ziggo Dome

Linkin Park

De Grammy Award winnende rockband Linkin Park komt op 20 juni naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome.

Ziggo Dome

Metallica

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 uur via Ticketmaster.