Sgt. Pepper’s 50 jaar door The Analogues

Sgt. Pepper’s 50 jaar door The Analogues

The anniversary edition

09 dagen
12 uren
41 minuten
Ziggo Dome, Amsterdam
01 juni 2017, 20.00 uur
Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band by the Analogues and guests op 1 juni in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start vrijdag 3 maart om 10 uur via Ticketmaster.

Sgt. Pepper’s 50 jaar door The Analogues

Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band by the Analogues and guests op 1 juni in de Ziggo Dome
De kaartverkoop start vrijdag 3 maart om 10 uur.

Op 1 juni 2017 is het precies vijftig jaar geleden dat het legendarische album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles uitkwam; één van de belangrijkste en invloedrijkste albums aller tijden. Om dat bijzondere moment te vieren staat de Ziggo Dome die avond volledig in het teken van Sgt. Pepper en The Beatles, met een integrale uitvoering van het album door The Analogues en muzikale gasten die hun Beatles-favorieten vertolken.

The Beatles hebben het album zelf nooit live uitgevoerd: de complexe arrangementen en experimentele studiotechnieken leenden zich hier toen niet voor. De Nederlandse band The Analogues, bestaande uit Bart van Poppel (bas, toetsen), Diederik Nomden (keyboard, gitaar), Jac Bico (gitaar), Jan van der Meij (gitaar) en Fred Gehring (drums) doen dit nu wel. Met behulp van de oorspronkelijke instrumenten, vintage apparatuur, blazers en strijkers, brengen zij het Beatles-repertoire identiek aan de opnames.