Neil Young verovert Ziggo Dome

Neil Young verovert Ziggo Dome

Record: 70-jarige legende rockt 3,5 uur door

Oké, zijn leeftijd begint met een 7, maar waag het niet hem 'Old Man' te noemen. Neil Young doet zijn achternaam eer aan in de Ziggo Dome.

Neil Young; karakteristieke fedorahoed, houthakkershemd en zwart Earth-shirt. Maar liefst 3,5 uur lang verovert de 70-jarige legende de Ziggo Dome. Een vol uur langer dan hij in 2013 op dezelfde locatie speelde. Alsof hij wil zeggen; 'geen zorgen, ik ga nog wel even door'. Zijn bijzondere stem heeft nog niets aan kracht ingeboet. Machtige muren van geluid. Met gigantische energie. Zonder pauze. Zelfs een slokje water heeft hij niet nodig. Schijnbaar moeiteloos gaat hij door, en schrijft hij geschiedenis door in de Ziggo Dome zijn langste solo-optreden ooit weg te geven.

Trouwe fans

Neil Young kent een trouw schare aan fans. Een groot deel van het publiek was er drie jaar geleden ook bij, toen hij voor het eerst in de Ziggo Dome speelde. De Nederlandse vlag en een opvoering van het Wilhelmus, laat Young dit keer achterwege. Zijn toenmalige begeleidingsband Crazy Horse, is tijdens de Content Rebel Tour ingeruild voor Promise of the Real. Deze jongens halen de gemiddelde leeftijd op het podium flink omlaag, want het oudste lid is amper 27 jaar oud. Onder meer de zonen van country-outlaw Willie Nelson spelen in de countryrockband, waarmee Young in 2015 het album The Monsanto Years maakte. In de VS is Willie Nelson groter dan Neil Young, buiten de VS is hij nooit echt doorgebroken. Zijn zoons knallen nog meer energie het podium op. De synergie is goed; Young heeft het zichtbaar naar zijn zin.

Kippenvel 

De setlist vormt een mooie duik in zijn rijke oeuvre; maar liefst vijftien albums komen voorbij. Het publiek ontvangt deze diversiteit vol enthousiasme en bewijst dat het meer wil dan hits. De grootmeester start stevig en opent met zijn klassieker After the Goldrush. Heart Of Gold enThe Needle And The Damage Done volgen, waarmee de Canadees direct drie van zijn grootste nummers heeft gespeeld. Maar ook minder bekende nummers zoals Like An Inca en Love To Burn worden juichend ontvangen. Young speelt muziek om rustig naar te luisteren en puur van te genieten met kippenvel op je armen, maar ook gillende gitaarsolo’s en 'meerockers', zoals Rockin' In The Free World, die de hele Ziggo Dome aan het springen krijgen. Het nummer kwam tot stand na de regering Reagan en wordt nu – ironisch genoeg - gebruikt door Donald Trump tijdens zijn verkiezingscampagne. Het had met gemak de waardige afsluiter kunnen zijn. Maar Young gaat door. En door. En door...

Geschiedenis 

Maar liefst twee toegiften gunt hij zijn enthousiaste publiek, waarna Here We Are In The Years uiteindelijk de echte afsluiter is. Young wisselt weinig woorden met zijn fans, maar het is hem vergeven. Zijn stevige rock, jankende gitaren en fragiele klassiekers zeggen genoeg; legendarisch. En niet alleen omdat het optreden in de Ziggo Dome de geschiedenisboeken in gaat als zijn langste solo-optreden ooit. Slechts twee keer stond hij langer op het podium; in ’74 met Crosby, Stills & Nash. Ruim veertig jaar later bewijst Young dat leeftijd slechts een getal is. Wij nemen onze fedorahoed voor hem af.

Geniet nog even na met deze foto’s.

Agenda

F1 Grand Prix van Hongarije

Vrijdag 28 juli - 10.00 uur

Vorig jaar ging oma Max met een slakkenvaart over de Hungaroring. Althans, dat vond hij zelf. Gelukk

F1 Grand Prix van België

Vrijdag 25 augustus

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort

F1 Grand Prix van Italië

Vrijdag 1 september

Een klassieker onder de Formule 1-grand prixs! Na België verplaatst het racegeweld zich dit kee

Metallica

Maandag 4 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Metallica

Woensdag 6 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Neil Diamond

Zondag 10 september

Op 10 en 23 september komt Neil Diamond met zijn 50 Year Anniversary World Tour naar de Ziggo Dome.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Dome

Toto

Op zaterdag 17 maart komt de legendarische Amerikaanse rockband Toto naar de Ziggo Dome!

Ziggo Dome

BLØF

Bløf komt weer naar de Ziggo Dome! Op 10 maart zie je ze live.

Ziggo Dome

André Rieu

André Rieu komt op 6 januari 2018 terug naar de Ziggo Dome. De kaartverkoop start 9 juni om 10:00u via www.andrerieu.com.

Nieuws