John Fogerty

John Fogerty

1969 show

32 dagen
05 uren
55 minuten
Ziggo Dome, Amsterdam
28 juni 2017, 20.00 uur
Op woensdag 28 juni komt Creedence Clearwater Revival zanger en gitarist John Fogerty naar Nederland.

John Fogerty

Op woensdag 28 juni komt Creedence Clearwater Revival zanger en gitarist John Fogerty naar Nederland. De show is onderdeel van de tour: 1969 show – Performing his songs from Creedence Clearwater Revival. De kaartverkoop voor de show start aanstaande vrijdag 17 februari om 12.00 uur via Ticketmaster.

De Amerikaanse singer-songwriter John Fogerty schreef in zijn tijd met Creedence Clearwater Revival een aantal van de meest gedenkwaardige rock-'n-roll nummers van de vorige eeuw. Het jaar 1969 is daarin een bijzonder en zeer productief jaar voor Fogerty. In dat jaar schreef en produceerde hij namelijk drie multi platina albums met Creedence Clearwater Revival. Op deze albums staan een aantal van hun grootste hits waaronder Proud Mary, Born on the Bayou, Bad Moon Rising en Fortunate Son. Met de aankomende tour viert Fogerty 1969 met een speciale show vol met nummers uit dat jaar, maar uiteraard ook met vele andere hits uit zijn oeuvre.

De solocarrière van Fogerty had een vliegende start in de jaren tachtig toen hij de hitsingle Centerfield uitbracht. De Grammy Award winnaar bracht ook solo vele hits uit waaronder Change in the Weather en Rock and Roll Girls. Het is dan ook niet gek dat hij door Rolling Stone Magazine is opgenomen in de Top 100 Singers Of All Time en in de Top 100 Greatest Guitarists. John Fogerty is ook opgenomen in zowel de Rock and Roll Hall of Fame als de Songwriters Hall of Fame.