Annuleer
Ziggo Dome

Ziggo Dome

De beste artiesten uit binnen- en buitenland, het beste geluid en de beste locatie: Ziggo Dome heeft het allemaal.

Niet zo gek dat de Dome inmiddels in de top 5 van best verkopende concertzalen ter wereld staat. Benieuwd hoe het allemaal is begonnen en wat de Ziggo Dome zo uniek maakt? We nemen je graag mee op een reisje door het verleden.

De Ziggo Dome in cijfers

Voordat we terugblikken, eerst een paar cijfers. De Ziggo Dome werd op 24 juni 2012 ingewijd met een spetterend optreden van Marco Borsato. De dagen erna deden topartiesten als Pearl Jam, Sting, Madonna en Lady Gaga er nog een schepje bovenop. De toon was letterlijk en figuurlijk gezet.

image De Ziggo Dome in cijfers

De Ziggo Dome in cijfers

  • Opening: juni 2012
  • Capaciteit: 17.000
  • Afmetingen: 90 bij 90 bij 30 meter
  • Ontwerp: Benthem Crouwel Architekten
  • Adres: De Passage 100, 1101 AX Amsterdam
  • Opvallend: 840.000 ledlampjes aan de buitenkant

De Dome biedt plaats aan 17.000 muziekliefhebbers. De vloer heeft een capaciteit van 6300 personen, de overige plaatsen bevinden zich op de twee ringen met tribunes. Daarmee kan de Dome zich meten met wereldberoemde evenementencomplexen als de Londense O2 Arena en de Lanxess Arena in Keulen.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, heeft de Dome een vierkante vorm van 90 bij 90 meter, met een hoogte van 30 meter. Aan de buitenkant bevinden zich maar liefst 840.000 ledlampjes, die prachtige (video)beelden kunnen tonen. Reden genoeg voor de Nederlandse kranten om in de zomer van 2012 de Ziggo Dome om te dopen tot 'Las Vegas aan de Amstel'.

Multifunctioneel

De plannen voor het bouwen van de Ziggo Dome ontstonden in 2008. Op de achterkant van een sigarenkistje werd een eerste schets van de toen nog naamloze Music Dome getekend. In aanloop naar de bouw en opening werd de samenwerking gezocht met onder meer Ziggo, LG, Randstad en Heineken. Mede dankzij die partners biedt de Ziggo Dome de beste faciliteiten voor live muziek, zodat het voorprogramma, de hoofdact en de afterparty optimaal tot hun recht komen.

De Dome is ontworpen vanuit het 'single purpose design, multi-use' principe. Het complex is bij uitstek geschikt voor live muziek, maar kan met kleine aanpassingen ook geschikt gemaakt worden voor tenniswedstrijden, een Olympisch zwembad of een ijsbaan. In 2016, 2017 en 2018 host de Ziggo Dome onder meer de finale van de zaalkorfbalcompetitie.

Optimale beleving

Voor zowel artiesten als fans staat één ding centraal: een optimale beleving. Daarom werd er tijdens de bouw extra aandacht besteed aan goede zichtlijnen, fijne stoelen, uitgebreide horecagelegenheden en perfecte akoestiek.

In de wanden, tribunes en het plafond is akoestisch materiaal verwerkt. Dat beperkt de nagalmtijden tot een minimum, waardoor drums goed te horen zijn en popmuziek waanzinnig goed klinkt. Prettig voor artiesten en geluidstechnici, maar ook als bezoeker zul je merken dat het geluid goed is - ongeacht waar je staat of zit. De akoestiek is een van de belangrijkste redenen waarom de Ziggo dome zo populair is onder bezoekers en artiesten.

Agenda

Joe Bonamassa

Zaterdag 29 april - 20.00 uur

Joe Bonamassa zie en hoor je live, op 29 april in de Ziggo Dome! Kaartverkoop is gestart!

Shawn Mendes

Maandag 1 mei - 20.00 uur

Dit concert is uitverkocht! De kaartverkoop ging via Ticketmaster.

John Mayer

Dinsdag 2 mei

John Mayer geeft een extra concert, op 2 mei! De kaartverkoop start op 10 februari.

John Mayer

Woensdag 3 mei

John Mayer staat op 3 mei in de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag om 10:00 uur via Ticketmas

Depeche Mode

Zondag 7 mei

Depeche Mode komt met hun Global Spirit Tour naar de Ziggo Dome!

Bruno Mars in de Ziggo Dome

Dinsdag 9 mei

Grammy Award-winnaar Bruno Mars komt met The 24K Magic World Tour op 9 en 10 mei 2017 naar de Ziggo

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Dome

Linkin Park

De Grammy Award winnende rockband Linkin Park komt op 20 juni naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome.

Ziggo Dome

Metallica

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 uur via Ticketmaster.

Presale

Jamiroquai speelt

Cosmic Girl, Space Cowboy, Carla: Jamiroquai neemt op 8 november al zijn hits mee naar de Ziggo Dome. De exclusieve voorverkoop is voorbij.

Nieuws