Annuleer
Ziggo Dome

Ziggo Dome

De beste artiesten uit binnen- en buitenland, het beste geluid en de beste locatie: Ziggo Dome heeft het allemaal.

Niet zo gek dat de Dome inmiddels in de top 5 van best verkopende concertzalen ter wereld staat. Benieuwd hoe het allemaal is begonnen en wat de Ziggo Dome zo uniek maakt? We nemen je graag mee op een reisje door het verleden.

De Ziggo Dome in cijfers

Voordat we terugblikken, eerst een paar cijfers. De Ziggo Dome werd op 24 juni 2012 ingewijd met een spetterend optreden van Marco Borsato. De dagen erna deden topartiesten als Pearl Jam, Sting, Madonna en Lady Gaga er nog een schepje bovenop. De toon was letterlijk en figuurlijk gezet.

De Ziggo Dome in cijfers

  • Opening: juni 2012
  • Capaciteit: 17.000
  • Afmetingen: 90 bij 90 bij 30 meter
  • Ontwerp: Benthem Crouwel Architekten
  • Adres: De Passage 100, 1101 AX Amsterdam
  • Opvallend: 840.000 ledlampjes aan de buitenkant

De Dome biedt plaats aan 17.000 muziekliefhebbers. De vloer heeft een capaciteit van 6300 personen, de overige plaatsen bevinden zich op de twee ringen met tribunes. Daarmee kan de Dome zich meten met wereldberoemde evenementencomplexen als de Londense O2 Arena en de Lanxess Arena in Keulen.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, heeft de Dome een vierkante vorm van 90 bij 90 meter, met een hoogte van 30 meter. Aan de buitenkant bevinden zich maar liefst 840.000 ledlampjes, die prachtige (video)beelden kunnen tonen. Reden genoeg voor de Nederlandse kranten om in de zomer van 2012 de Ziggo Dome om te dopen tot 'Las Vegas aan de Amstel'.

Multifunctioneel

De plannen voor het bouwen van de Ziggo Dome ontstonden in 2008. Op de achterkant van een sigarenkistje werd een eerste schets van de toen nog naamloze Music Dome getekend. In aanloop naar de bouw en opening werd de samenwerking gezocht met onder meer Ziggo, LG, Randstad en Heineken. Mede dankzij die partners biedt de Ziggo Dome de beste faciliteiten voor live muziek, zodat het voorprogramma, de hoofdact en de afterparty optimaal tot hun recht komen.

De Dome is ontworpen vanuit het 'single purpose design, multi-use' principe. Het complex is bij uitstek geschikt voor live muziek, maar kan met kleine aanpassingen ook geschikt gemaakt worden voor tenniswedstrijden, een Olympisch zwembad of een ijsbaan. In 2016, 2017 en 2018 host de Ziggo Dome onder meer de finale van de zaalkorfbalcompetitie.

Optimale beleving

Voor zowel artiesten als fans staat één ding centraal: een optimale beleving. Daarom werd er tijdens de bouw extra aandacht besteed aan goede zichtlijnen, fijne stoelen, uitgebreide horecagelegenheden en perfecte akoestiek.

In de wanden, tribunes en het plafond is akoestisch materiaal verwerkt. Dat beperkt de nagalmtijden tot een minimum, waardoor drums goed te horen zijn en popmuziek waanzinnig goed klinkt. Prettig voor artiesten en geluidstechnici, maar ook als bezoeker zul je merken dat het geluid goed is - ongeacht waar je staat of zit. De akoestiek is een van de belangrijkste redenen waarom de Ziggo dome zo populair is onder bezoekers en artiesten.

Agenda

The Weeknd

Vrijdag 24 februari - 19.00 uur

The Weeknd komt met zijn Starboy: Legend of the Fall 2017 World Tour naar de Ziggo Dome!

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 3 maart

Don't Let Daddy Know is back! Vier het vijfjarig bestaan mee en koop je kaarten nu, op www.dld.com.

Don't Let Daddy Know

Zaterdag 4 maart

Don't Let Daddy Know is back! Vier het vijfjarig bestaan mee en koop je kaarten nu, op www.dld.com.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 11 maart

We bring next level to life!

Holland zingt Hazes

Vrijdag 17 maart

Voor het vijfde jaar op rij staat Holland Zingt Hazes in de Ziggo Dome. Dit jaar met wel een hele bi

Holland Zingt Hazes

Zaterdag 18 maart

Voor het vijfde jaar op rij staat Holland Zingt Hazes in de Ziggo Dome. Dit jaar met wel een hele bi

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Muziek

Excentrieke eenling vindt miljoenenpubliek

Met Starboy domineert The Weeknd wereldwijd de hitlijsten, maar in het dagelijks leven kan Abel Tesfaye (27) nog altijd anoniem over straat. En dat vindt-ie wel lekker: ''Ik heb niet zoveel met popidolen.''

Ziggo Dome

Lady Gaga

Lady Gaga staat op 3 oktober in de Ziggo Dome. De kaartverkoop voor dit concert start maandag 13 februari om 10:00 uur via Ticketmaster.

Ziggo Dome

John Mayer

John Mayer staat op 3 mei in de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag om 10:00 uur via Ticketmaster.