Mee op tour met Marco Borsato: Nijmegen

Mee op tour met Marco Borsato: Nijmegen

Ziggo Report

Ziggo Reporter Milou brengt verslag uit van het concert in Nijmegen.

De Vereeniging, Nijmegen, 18 april 2014
Door: Milou Krutzmann

Goede vrijdag 2014. Vanavond speelt Marco Borsato in een van de mooiste concertzalen van Nederland en natuurlijk zijn we erbij. Eindelijk geeft hij weer een concert in een meer intieme zaal.

12 jaar geleden trad Marco al eens op in de Vereeniging te Nijmegen. Ik mocht hem ontmoeten na het winnen van een wedstrijd van een bekend chipsmerk. Vandaag daal ik opnieuw af naar zijn huis voor dit moment; de kleedkamer. Als zijn humeur afgemeten kan worden aan de doordringendheid van het heerlijke eten, uit de ruimte naast zijn kleedkamer, dan komt het goed!

Hoewel hij er geen weet van heeft zijn we ‘samen’ volwassen geworden. Hetzelfde bouwjaar, zelfs de geboortes van mijn 3 kinderen vielen min of meer tegelijk. En altijd bleef ik hem volgen, soms met dikke buik, dan weer springend vooraan. Vandaag ben ik Ziggo Reporter; een cadeautje in mijn eigen Keizerstad!

Hoewel hij er geen weet van heeft zijn we ‘samen’ volwassen geworden.

Het is duidelijk dat dit misschien wel mijn stad is, maar dat Marco hier heer en meester is. Hij is ontspannen en vriendelijk als altijd en weet me op mijn gemak te stellen. Zijn antwoorden zijn uitgebreid, hij neemt de tijd. Op deze wijze creëert hij een fijne ongedwongen sfeer!

Marco vertelt dat deze concertzaal, de Vereeniging, speciaal is. Ik weet dat de akoestiek ideaal is voor onversterkte klassieke muziek. Dit vergt het uiterste van de geluidstechnici; Chapeau!

Duizend Spiegels is voor Marco een ontdekkingsreis naar 1000 verschillende interpretaties van zijn liedjes. Maar ook naar alle ervaringen die mensen hebben bij zijn nummers. Tijdens de tour kunnen concertbezoekers deze ervaringen op laten tekenen in de Ziggo Bus. Dit levert prachtige filmpjes op met zeer persoonlijke verhalen. Voor Marco en ook voor mij is 'Duizend Spiegels' nog niet voorbij. Aan het einde van een tour vindt hij het lastig om afscheid te nemen van 'het familiegevoel' met band en crew.

Het concert is geweldig. Marco zingt ongelofelijk zuiver en hij en de band zijn in bloedvorm. Lieve Marco, misschien kruisen onze wegen zich nog eens. Je muziek blijft ons voor altijd verbinden. Vandaag is.....Goede Vrijdag!

Agenda

De seizoensfinale van Game of Thrones op het witte doek

Maandag 28 augustus

De beste serie ter wereld. Zeven bioscoopzalen. Eén epische, 81 minuten durende seizoensfinal

F1 Grand Prix van Maleisië

Vrijdag 29 september - 05.00 uur

Hamilton verspeelde vorig jaar zijn kansen op de titel in Kuala Lumpur. Verstappen en Ricciardo maak

Headhunterz

Zaterdag 30 september - 22.00 uur

Op 30 september komt de hardstyle legende Headhunterz terug naar de Ziggo Dome!

Lady Gaga

Dinsdag 3 oktober - 20.00 uur

Lady Gaga staat op 3 oktober in de Ziggo Dome. De kaartverkoop voor dit concert start maandag 13 feb

F1 Grand Prix van Japan

Vrijdag 6 oktober

Max Verstappen werd hier vorig jaar tweede. Hamilton en Vettel hebben het in het verleden ook wel go

Nick Cave & The Bad Seeds

Vrijdag 6 oktober

Nick Cave & The Bad Seeds zie je voor het eerst in drie jaar live! Kaartverkoop start 17 februari om

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Prijsvragen

Zender van de Maand september: ShortsTV

In september is ShortsTV Zender van de Maand. ShortsTV is onderdeel van het Movies & Series XL pakket. Je kijkt ShortsTV op kanaal 125 of via de Ziggo GO app. Heb je een digitaal tv-abonnement? Dan kijk je deze maand gratis naar ShortsTV.

Ziggo Dome

Presale Ladies of Soul 23 maart 2018

Ladies of Soul viert hun 5-jarig jubileum in de Ziggo Dome. Naast het concert op zaterdag 24 maart is er nóg een concert, namelijk op vrijdag 23 maart. Wil jij voordringen in de rij? Lees dan snel verder.

Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.