Mee op tour met Marco Borsato: Nijmegen

Mee op tour met Marco Borsato: Nijmegen

Ziggo Report

Ziggo Reporter Milou brengt verslag uit van het concert in Nijmegen.

De Vereeniging, Nijmegen, 18 april 2014
Door: Milou Krutzmann

Goede vrijdag 2014. Vanavond speelt Marco Borsato in een van de mooiste concertzalen van Nederland en natuurlijk zijn we erbij. Eindelijk geeft hij weer een concert in een meer intieme zaal.

12 jaar geleden trad Marco al eens op in de Vereeniging te Nijmegen. Ik mocht hem ontmoeten na het winnen van een wedstrijd van een bekend chipsmerk. Vandaag daal ik opnieuw af naar zijn huis voor dit moment; de kleedkamer. Als zijn humeur afgemeten kan worden aan de doordringendheid van het heerlijke eten, uit de ruimte naast zijn kleedkamer, dan komt het goed!

Hoewel hij er geen weet van heeft zijn we ‘samen’ volwassen geworden. Hetzelfde bouwjaar, zelfs de geboortes van mijn 3 kinderen vielen min of meer tegelijk. En altijd bleef ik hem volgen, soms met dikke buik, dan weer springend vooraan. Vandaag ben ik Ziggo Reporter; een cadeautje in mijn eigen Keizerstad!

Hoewel hij er geen weet van heeft zijn we ‘samen’ volwassen geworden.

Het is duidelijk dat dit misschien wel mijn stad is, maar dat Marco hier heer en meester is. Hij is ontspannen en vriendelijk als altijd en weet me op mijn gemak te stellen. Zijn antwoorden zijn uitgebreid, hij neemt de tijd. Op deze wijze creëert hij een fijne ongedwongen sfeer!

Marco vertelt dat deze concertzaal, de Vereeniging, speciaal is. Ik weet dat de akoestiek ideaal is voor onversterkte klassieke muziek. Dit vergt het uiterste van de geluidstechnici; Chapeau!

Duizend Spiegels is voor Marco een ontdekkingsreis naar 1000 verschillende interpretaties van zijn liedjes. Maar ook naar alle ervaringen die mensen hebben bij zijn nummers. Tijdens de tour kunnen concertbezoekers deze ervaringen op laten tekenen in de Ziggo Bus. Dit levert prachtige filmpjes op met zeer persoonlijke verhalen. Voor Marco en ook voor mij is 'Duizend Spiegels' nog niet voorbij. Aan het einde van een tour vindt hij het lastig om afscheid te nemen van 'het familiegevoel' met band en crew.

Het concert is geweldig. Marco zingt ongelofelijk zuiver en hij en de band zijn in bloedvorm. Lieve Marco, misschien kruisen onze wegen zich nog eens. Je muziek blijft ons voor altijd verbinden. Vandaag is.....Goede Vrijdag!

Agenda

Kinderpret in de Ziggo winkels

Woensdag 16 augustus - 13.00 uur

Deze zomer ontmoet je jouw grote helden in de Ziggo winkels!

F1 Grand Prix van België

Vrijdag 25 augustus

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort

US Open 2017

Maandag 28 augustus

Twee weken lang strijdt de mondiale tennistop in New York om de laatste Grand Slam-titel van dit jaa

F1 Grand Prix van Italië

Vrijdag 1 september

Een klassieker onder de Formule 1-grand prixs! Na België verplaatst het racegeweld zich dit kee

Metallica

Maandag 4 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Metallica

Woensdag 6 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
HBO

The Young Pope

Van de Italiaanse regisseur Paulo Sorrentino, bekend van de met een Oscar bekroonde film La Grande Belezza, is er nu The Young Pope. Met Jude Law als kettingrokende en Cherry Coke-drinkende paus.

Ziggo On Demand

Captain Jack Sparrow vier keer

Al die willen te kaap’ren varen, moeten mannen met baarden zijn. Net als Jack Sparrow en zijn collega's. Om Pirates of the Caribbean 1-4 te zien, kun je overigens zonder baard. Nu bij Ziggo On Demand.

Ziggo On Demand

Rogue One

Weet je nog? Dat in de intro van de eerste Star Wars-film werd gesproken over rebellen die de plannen van de Death Star hebben gestolen? Dat is de basis voor Rogue One. Een nieuwe film in het Star Wars-universum. En vanaf 21 april bij Ziggo On Demand.

HBO

Veep - seizoen 6

Weinig politieke sitcoms in Amerika zijn zo succesvol als de HBO-serie Veep. Selina Meyer probeert zich als vice-president overeind te houden in het Witte Huis, terzijde gestaan door een niet al te competente staf.