Mee op tour met Marco Borsato: Nijmegen

Mee op tour met Marco Borsato: Nijmegen

Ziggo Report

Ziggo Reporter Milou brengt verslag uit van het concert in Nijmegen.

De Vereeniging, Nijmegen, 18 april 2014
Door: Milou Krutzmann

Goede vrijdag 2014. Vanavond speelt Marco Borsato in een van de mooiste concertzalen van Nederland en natuurlijk zijn we erbij. Eindelijk geeft hij weer een concert in een meer intieme zaal.

12 jaar geleden trad Marco al eens op in de Vereeniging te Nijmegen. Ik mocht hem ontmoeten na het winnen van een wedstrijd van een bekend chipsmerk. Vandaag daal ik opnieuw af naar zijn huis voor dit moment; de kleedkamer. Als zijn humeur afgemeten kan worden aan de doordringendheid van het heerlijke eten, uit de ruimte naast zijn kleedkamer, dan komt het goed!

Hoewel hij er geen weet van heeft zijn we ‘samen’ volwassen geworden. Hetzelfde bouwjaar, zelfs de geboortes van mijn 3 kinderen vielen min of meer tegelijk. En altijd bleef ik hem volgen, soms met dikke buik, dan weer springend vooraan. Vandaag ben ik Ziggo Reporter; een cadeautje in mijn eigen Keizerstad!

Hoewel hij er geen weet van heeft zijn we ‘samen’ volwassen geworden.

Het is duidelijk dat dit misschien wel mijn stad is, maar dat Marco hier heer en meester is. Hij is ontspannen en vriendelijk als altijd en weet me op mijn gemak te stellen. Zijn antwoorden zijn uitgebreid, hij neemt de tijd. Op deze wijze creëert hij een fijne ongedwongen sfeer!

Marco vertelt dat deze concertzaal, de Vereeniging, speciaal is. Ik weet dat de akoestiek ideaal is voor onversterkte klassieke muziek. Dit vergt het uiterste van de geluidstechnici; Chapeau!

Duizend Spiegels is voor Marco een ontdekkingsreis naar 1000 verschillende interpretaties van zijn liedjes. Maar ook naar alle ervaringen die mensen hebben bij zijn nummers. Tijdens de tour kunnen concertbezoekers deze ervaringen op laten tekenen in de Ziggo Bus. Dit levert prachtige filmpjes op met zeer persoonlijke verhalen. Voor Marco en ook voor mij is 'Duizend Spiegels' nog niet voorbij. Aan het einde van een tour vindt hij het lastig om afscheid te nemen van 'het familiegevoel' met band en crew.

Het concert is geweldig. Marco zingt ongelofelijk zuiver en hij en de band zijn in bloedvorm. Lieve Marco, misschien kruisen onze wegen zich nog eens. Je muziek blijft ons voor altijd verbinden. Vandaag is.....Goede Vrijdag!

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo On Demand

De 5 beste spionagefilms

Stiekem is het de droom van ons allemaal: een leven als spion. Je ziet jezelf al gaan, met een paraplu die verandert in een geweer. Vet! Zet een van deze films op, en waan jezelf Inspector Gagdet.

Ziggo On Demand

De 5 beste misdaadfilms

Je vrienden noemen jou wel eens Peter R. De Vries, want je zit het liefst met een notitieblokje op schoot mee te schrijven tijdens een detectivefilm. Deze films zijn voor jou gemaakt!

Ziggo Dome

Presale Ladies of Soul 23 maart 2018

Ladies of Soul viert hun 5-jarig jubileum in de Ziggo Dome. Naast het concert op zaterdag 24 maart is er nóg een concert, namelijk op vrijdag 23 maart. Wil jij voordringen in de rij? Lees dan snel verder.