Mee op tour met Marco Borsato: Groningen

Mee op tour met Marco Borsato: Groningen

Ziggo Report

Oosterpoort, Groningen, 11 mei 2014
Door: Marian Elzinga

Zondag 11 mei, moederdag. Heel speciaal om dan met je moeder naar het concert van Marco Borsato te gaan en hem zelfs te mogen ontmoeten. En helemaal om dit samen met je moeder, op deze bijzondere dag, te mogen meemaken.

Marco treedt deze avond op in de Oosterpoort in Groningen. Geweldig dat hij deze keer weer heeft gekozen om op te treden in kleine zalen. De grote concerten zijn een spektakel om mee te maken, maar zo dichtbij maakt het wel erg intiem.

Vooraf aan het concert werden we opgehaald om Marco te ontmoeten en een paar vragen te stellen. Marco was erg attent en nam alle tijd om de vragen te beantwoorden. Ik blijf het bijzonder vinden dat zo'n groot man, zo 'normaal' is gebleven. Eén van de vragen die ik hem stelde was wie hij wel eens zou willen interviewen. Bovenaan zijn lijstje stond altijd Nelson Mandela, maar dat is nu niet meer mogelijk. Als goede tweede had hij Bono (zanger U2). Zijn argument was dat Bono zijn bekendheid gebruikt om problematieken op wereldniveau onder de aandacht te brengen. Marco doet dat in Nederland en België ook met Warchild, iets wat ik ontzettend prijzenswaardig vind. Marco dacht dat hij wel een avondje zou kunnen vullen met een gesprek, ik denk het ook wel!

Na het nemen van een foto samen met Marco (die kans laat je natuurlijk niet voorbijgaan!) hebben we afscheid genomen en kon hij zich gaan voorbereiden op het concert.

En dat concert... dat was Genieten! Marco was geweldig bij stem, zong up- tempo en rustige nummers, oudere liedjes en liedjes van de nieuwe cd. We hebben van begin tot eind zitten genieten van zijn enthousiasme op het podium, zijn geweldige stem en zijn emoties. Hij weet een lied zo te brengen dat je met kippenvel zit te luisteren. De kracht van een kleine zaal was goed te merken. Marco zocht tijdens het concert veel contact met het publiek, zwaaide, gaf handen. Je kon zien dat hij er ook van genoot.

Dat Marco echt een bijzonder mens is, liet hij aan het einde van de avond nog weer zien door een ongeneeslijk zieke vrouw even flink in de spotlights te zetten en de avond voor haar onvergetelijk te maken. En dan blijft hij ook weer gewoon mens door zijn emoties dan ook gewoon te tonen op het podium.

Marco, ontzettend bedankt voor de onvergetelijke ontmoeting en het geweldige concert in de Oosterpoort. We hebben genoten! En natuurlijk Ziggo, ook heel erg bedankt voor deze unieke ervaring!

Agenda

Kinderpret in de Ziggo winkels

Woensdag 16 augustus - 13.00 uur

Deze zomer ontmoet je jouw grote helden in de Ziggo winkels!

F1 Grand Prix van België

Vrijdag 25 augustus

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort

US Open 2017

Maandag 28 augustus

Twee weken lang strijdt de mondiale tennistop in New York om de laatste Grand Slam-titel van dit jaa

F1 Grand Prix van Italië

Vrijdag 1 september

Een klassieker onder de Formule 1-grand prixs! Na België verplaatst het racegeweld zich dit kee

Metallica

Maandag 4 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Metallica

Woensdag 6 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Nieuws
Zaterdag 17 maart

Toto

Zaterdag 10 maart

BLØF