Mee op tour met Marco Borsato: Groningen

Mee op tour met Marco Borsato: Groningen

Ziggo Report

Oosterpoort, Groningen, 11 mei 2014
Door: Marian Elzinga

Zondag 11 mei, moederdag. Heel speciaal om dan met je moeder naar het concert van Marco Borsato te gaan en hem zelfs te mogen ontmoeten. En helemaal om dit samen met je moeder, op deze bijzondere dag, te mogen meemaken.

Marco treedt deze avond op in de Oosterpoort in Groningen. Geweldig dat hij deze keer weer heeft gekozen om op te treden in kleine zalen. De grote concerten zijn een spektakel om mee te maken, maar zo dichtbij maakt het wel erg intiem.

Vooraf aan het concert werden we opgehaald om Marco te ontmoeten en een paar vragen te stellen. Marco was erg attent en nam alle tijd om de vragen te beantwoorden. Ik blijf het bijzonder vinden dat zo'n groot man, zo 'normaal' is gebleven. Eén van de vragen die ik hem stelde was wie hij wel eens zou willen interviewen. Bovenaan zijn lijstje stond altijd Nelson Mandela, maar dat is nu niet meer mogelijk. Als goede tweede had hij Bono (zanger U2). Zijn argument was dat Bono zijn bekendheid gebruikt om problematieken op wereldniveau onder de aandacht te brengen. Marco doet dat in Nederland en België ook met Warchild, iets wat ik ontzettend prijzenswaardig vind. Marco dacht dat hij wel een avondje zou kunnen vullen met een gesprek, ik denk het ook wel!

Na het nemen van een foto samen met Marco (die kans laat je natuurlijk niet voorbijgaan!) hebben we afscheid genomen en kon hij zich gaan voorbereiden op het concert.

En dat concert... dat was Genieten! Marco was geweldig bij stem, zong up- tempo en rustige nummers, oudere liedjes en liedjes van de nieuwe cd. We hebben van begin tot eind zitten genieten van zijn enthousiasme op het podium, zijn geweldige stem en zijn emoties. Hij weet een lied zo te brengen dat je met kippenvel zit te luisteren. De kracht van een kleine zaal was goed te merken. Marco zocht tijdens het concert veel contact met het publiek, zwaaide, gaf handen. Je kon zien dat hij er ook van genoot.

Dat Marco echt een bijzonder mens is, liet hij aan het einde van de avond nog weer zien door een ongeneeslijk zieke vrouw even flink in de spotlights te zetten en de avond voor haar onvergetelijk te maken. En dan blijft hij ook weer gewoon mens door zijn emoties dan ook gewoon te tonen op het podium.

Marco, ontzettend bedankt voor de onvergetelijke ontmoeting en het geweldige concert in de Oosterpoort. We hebben genoten! En natuurlijk Ziggo, ook heel erg bedankt voor deze unieke ervaring!

Agenda

De seizoensfinale van Game of Thrones op het witte doek

Maandag 28 augustus

De beste serie ter wereld. Zeven bioscoopzalen. Eén epische, 81 minuten durende seizoensfinal

G-DRAGON

Dinsdag 26 september - 20.00 uur

K-Pop sensatie G-DRAGON komt op 26 september naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Maleisië

Vrijdag 29 september - 05.00 uur

Hamilton verspeelde vorig jaar zijn kansen op de titel in Kuala Lumpur. Verstappen en Ricciardo maak

Headhunterz

Zaterdag 30 september - 22.00 uur

Op 30 september komt de hardstyle legende Headhunterz terug naar de Ziggo Dome!

Lady Gaga

Dinsdag 3 oktober

Lady Gaga staat op 3 oktober in de Ziggo Dome. De kaartverkoop voor dit concert start maandag 13 feb

F1 Grand Prix van Japan

Vrijdag 6 oktober

Max Verstappen werd hier vorig jaar tweede. Hamilton en Vettel hebben het in het verleden ook wel go

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Dome

Presale Ladies of Soul 23 maart 2018

Ladies of Soul viert hun 5-jarig jubileum in de Ziggo Dome. Naast het concert op zaterdag 24 maart is er nóg een concert, namelijk op vrijdag 23 maart. Wil jij voordringen in de rij? Lees dan snel verder.

Ziggo Dome

Editors

Op dinsdag 27 maart komt Editors naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start donderdag 21 september om 10 uur.

Ziggo Dome

The Killers

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00 uur.

Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 1 & 2 december staat de zanger bij ons op de planken voor Groots met een zachte G.

Nieuws