Mee op tour met Marco Borsato: Kerkrade

Mee op tour met Marco Borsato: Kerkrade

Ziggo Report

Rodahal, Kerkrade, 17 mei 2014
Door: Danielle Thans

Zaterdag 17 mei, de dag dat ik de man mag ontmoeten wiens muziek als een rode draad door mijn leven loopt. Dat is niet heel erg vreemd als je bedenkt dat 'De Meeste Dromen Zijn Bedrog' op 1 stond toen ik pas 6 jaar oud was.

Zijn cd’s heb ik grijs gedraaid tijdens mijn eerste liefdesverdriet, het verlies van dierbaren, tijdens mijn zwangerschap en ook op ons huwelijk afgelopen jaar mocht zijn muziek niet ontbreken.

'Dochters' wordt sinds 3 jaar traditioneel afgespeeld na 'Lang Zal Ze Leven' op de verjaardag van onze kleine meid.

Samen met mijn vriendinnetje Naomi vertrek ik in de late middag vanuit Maastricht richting Kerkrade.

En dan, een dik uur later is het zo ver, ik schud Marco zijn hand en daarna weet ik even helemaal niet meer wat ik wilde vragen. Gelukkig merkt Marco ook dat ik toch wel nerveus ben en lukt het hem, na een stevige arm om mijn schouders te hebben geslagen, aardig om me op mijn gemak te stellen.

We hebben het over zijn voorbeeld Bono. Marco vindt het geweldig dat deze man zijn bekendheid gebruikt om de wereldproblematiek aan te pakken. Wanneer ik zeg dat Marco precies datzelfde doet, antwoordt hij bescheiden; “Ach ja... ik doe dat natuurlijk op een veel kleinschaligere manier.”

Na nog een gezellig gesprekje waarin hij mijn collega’s een gesproken berichtje toestuurt via WhatsApp, hij kijkt naar een filmpje van mijn dochtertje die op het nummer 'Rood' danst en de nodige foto’s zijn gemaakt, is het dan toch echt tijd om afscheid te nemen, zodat hij zich kan voorbereiden op het concert van vanavond.

Ik mag dus wel stellen dat hij inderdaad net zo aardig, warm en oprecht is als dat hij altijd bij mij is overgekomen.

Wat een feestje was me dat die avond tijdens het concert! Zoals altijd zong Marco loepzuiver en ook zijn geweldige band speelde de sterren van de hemel. Het publiek zong luidkeels al zijn nummers mee.

Ik voel bij zijn concerten steeds zo’n ongelofelijke samenhorigheid dat de sfeer alleen al voor een onvergetelijke avond zorgt. En zoals één van de andere Ziggo reporters ook al schrijft, ook bij ons in de Rodahal wist Marco ons te ontroeren met zijn song 'Verlies' dat hij vanavond speciaal voor Tessa zong, de dame die de dag voor dat ze zou sterven toch nog bij zijn concert in Groningen aanwezig was.

En dan na een geweldig applaus en een publiek dat steeds opnieuw; "Marco, Marco, Marco" blijft roepen, zingt hij nog een toegift en is het daarna echt tijd om naar huis te gaan.

Ook onderweg naar de parkeerplaats voel je nog steeds die saamhorigheid wanneer vreemden elkaar aanspreken over hoe geweldig het wel niet was.

Tja… dat maakt Marco dus in de mensen los.

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Dome

Presale Ladies of Soul 23 maart 2018

Ladies of Soul viert hun 5-jarig jubileum in de Ziggo Dome. Naast het concert op zaterdag 24 maart is er nóg een concert, namelijk op vrijdag 23 maart. Wil jij voordringen in de rij? Lees dan snel verder.

Ziggo Dome

Win Grootse cadeaus

Komende december wordt weer Groots! Want op 1 en 2 december staat Guus Meeuwis weer in de Ziggo Dome. Ziggo brengt jou graag nóg dichterbij Guus, maak daarom nu kans op Grootse cadeaus.

Ziggo Dome

Kygo

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

Nieuws