Mee op tour met Marco Borsato: Hoogeveen

Mee op tour met Marco Borsato: Hoogeveen

Ziggo Report

Tamboer, Hoogeveen, 12 mei 2014
Door: Margriet Kroezen

"Gefeliciteerd, u bent geselecteerd als Ziggo reporter voor het concert van Marco Borsato in Hoogeveen". Zo las ik in de mail. Even knipperen met mijn ogen. Dit had ik vast niet goed gelezen. Snel mijn zus gebeld, met wie ik al vaker naar Marco was geweest.

En zo vertrokken we super enthousiast, maar toch ook behoorlijk zenuwachtig richting de Tamboer.

Er werd ons gevraagd of we in de Ziggo Bus wilden vertellen over ons favoriete nummer van Marco. We kozen voor Jij Alleen. Dit is een super vrolijk nummer en hier hebben we beide leuke herinneringen aan.

En toen was het zo ver. Daar sta je dan alleen in die grote zaal, waar later 1200 mensen gaan feest vieren. En alleen wij mogen Marco interviewen. Heel bijzonder. Marco komt aanlopen en is super lief. Hij probeert ons echt gerust te stellen. En daardoor voel ik me al snel niet meer zo nerveus.

Marco neemt alle tijd om mijn vragen te beantwoorden. Zo vertelde hij dat hij eigenlijk helemaal niet zo ijdel is als mensen soms denken. En dat als hij in de spiegel kijkt, hij kijkt of zijn haar wel goed zit en of zijn ogen wel ontspannen zijn. Ook verteld hij dat hij voor Curaçao gekozen heeft in verband met de temperatuur, maar ook omdat er veel Nederlanders wonen. Maar dat hij ook zeker heeft gekeken naar Italië voor een concert. Dan vindt Marco het wel tijd voor een foto. Als ik dan in het Fries tegen mijn zus zeg dat ze de flits vergeten is aan te zetten, blijkt Marco een beetje Fries te spreken. Hij zegt in het Fries dat hij het zonder flits niet doet. Dan is het tijd voor mijn laatste vraag. Marco stelt zich altijd kwetsbaar op en lijkt overal antwoord op te geven. Ik vraag mij af of er onderwerpen of vragen zijn waar hij geen antwoord op geeft. Maar nee, je mag Marco alles vragen. Al is dit wel een beetje afhankelijk van de intentie van de journalist. Als een journalist zijn antwoorden verkeerd interpreteert of er een andere draai aan geeft, word Marco wel wat voorzichtiger. We kletsen dan nog heel even, maar dan is het echt voorbij. We krijgen 3 zoenen en verlaten de zaal.

Buiten mag ik als reporter nog in de camera vertellen hoe ik alles heb ervaren. En dan is het tijd voor het concert. We staan vooraan. Een geweldig concert. Marco speelt het dak er bijna af, maar weet ook de hele zaal stil te krijgen. Ons filmpje over Jij Alleen wordt nog vertoond en Marco herkent ons in de volle zaal. Hoe leuk is dat?

Helaas de avond is weer voorbij.

Lieve Marco en Ziggo, dankjewel voor deze geweldige dag.

Agenda

De seizoensfinale van Game of Thrones op het witte doek

Maandag 28 augustus

De beste serie ter wereld. Zeven bioscoopzalen. Eén epische, 81 minuten durende seizoensfinal

G-DRAGON

Dinsdag 26 september - 20.00 uur

K-Pop sensatie G-DRAGON komt op 26 september naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Maleisië

Vrijdag 29 september - 05.00 uur

Hamilton verspeelde vorig jaar zijn kansen op de titel in Kuala Lumpur. Verstappen en Ricciardo maak

Headhunterz

Zaterdag 30 september - 22.00 uur

Op 30 september komt de hardstyle legende Headhunterz terug naar de Ziggo Dome!

Lady Gaga

Dinsdag 3 oktober

Lady Gaga staat op 3 oktober in de Ziggo Dome. De kaartverkoop voor dit concert start maandag 13 feb

F1 Grand Prix van Japan

Vrijdag 6 oktober

Max Verstappen werd hier vorig jaar tweede. Hamilton en Vettel hebben het in het verleden ook wel go

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Dome

Presale Ladies of Soul 23 maart 2018

Ladies of Soul viert hun 5-jarig jubileum in de Ziggo Dome. Naast het concert op zaterdag 24 maart is er nóg een concert, namelijk op vrijdag 23 maart. Wil jij voordringen in de rij? Lees dan snel verder.

Ziggo Dome

The Killers

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00 uur.

Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 1 & 2 december staat de zanger bij ons op de planken voor Groots met een zachte G.

Ziggo Dome

Freaqshow

Sluit het jaar op gruwelijke wijze af tijdens Freaqshow. Meer informatie over de twisted new year’s celebration volgt snel.

Nieuws