Mee op tour met Marco Borsato: Hoogeveen

Mee op tour met Marco Borsato: Hoogeveen

Ziggo Report

Tamboer, Hoogeveen, 12 mei 2014
Door: Margriet Kroezen

"Gefeliciteerd, u bent geselecteerd als Ziggo reporter voor het concert van Marco Borsato in Hoogeveen". Zo las ik in de mail. Even knipperen met mijn ogen. Dit had ik vast niet goed gelezen. Snel mijn zus gebeld, met wie ik al vaker naar Marco was geweest.

En zo vertrokken we super enthousiast, maar toch ook behoorlijk zenuwachtig richting de Tamboer.

Er werd ons gevraagd of we in de Ziggo Bus wilden vertellen over ons favoriete nummer van Marco. We kozen voor Jij Alleen. Dit is een super vrolijk nummer en hier hebben we beide leuke herinneringen aan.

En toen was het zo ver. Daar sta je dan alleen in die grote zaal, waar later 1200 mensen gaan feest vieren. En alleen wij mogen Marco interviewen. Heel bijzonder. Marco komt aanlopen en is super lief. Hij probeert ons echt gerust te stellen. En daardoor voel ik me al snel niet meer zo nerveus.

Marco neemt alle tijd om mijn vragen te beantwoorden. Zo vertelde hij dat hij eigenlijk helemaal niet zo ijdel is als mensen soms denken. En dat als hij in de spiegel kijkt, hij kijkt of zijn haar wel goed zit en of zijn ogen wel ontspannen zijn. Ook verteld hij dat hij voor Curaçao gekozen heeft in verband met de temperatuur, maar ook omdat er veel Nederlanders wonen. Maar dat hij ook zeker heeft gekeken naar Italië voor een concert. Dan vindt Marco het wel tijd voor een foto. Als ik dan in het Fries tegen mijn zus zeg dat ze de flits vergeten is aan te zetten, blijkt Marco een beetje Fries te spreken. Hij zegt in het Fries dat hij het zonder flits niet doet. Dan is het tijd voor mijn laatste vraag. Marco stelt zich altijd kwetsbaar op en lijkt overal antwoord op te geven. Ik vraag mij af of er onderwerpen of vragen zijn waar hij geen antwoord op geeft. Maar nee, je mag Marco alles vragen. Al is dit wel een beetje afhankelijk van de intentie van de journalist. Als een journalist zijn antwoorden verkeerd interpreteert of er een andere draai aan geeft, word Marco wel wat voorzichtiger. We kletsen dan nog heel even, maar dan is het echt voorbij. We krijgen 3 zoenen en verlaten de zaal.

Buiten mag ik als reporter nog in de camera vertellen hoe ik alles heb ervaren. En dan is het tijd voor het concert. We staan vooraan. Een geweldig concert. Marco speelt het dak er bijna af, maar weet ook de hele zaal stil te krijgen. Ons filmpje over Jij Alleen wordt nog vertoond en Marco herkent ons in de volle zaal. Hoe leuk is dat?

Helaas de avond is weer voorbij.

Lieve Marco en Ziggo, dankjewel voor deze geweldige dag.

Agenda

Let's Dance

Zaterdag 18 november - 20.30 uur

Let's Dance zal op 18 november 2017 de Ziggo Dome wederom veranderen in de grootste discotheek van N

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Dome

Presale Ladies of Soul 23 maart 2018

Ladies of Soul viert hun 5-jarig jubileum in de Ziggo Dome. Naast het concert op zaterdag 24 maart is er nóg een concert, namelijk op vrijdag 23 maart. Wil jij voordringen in de rij? Lees dan snel verder.

Ziggo Dome

Win Grootse cadeaus

Komende december wordt weer Groots! Want op 1 en 2 december staat Guus Meeuwis weer in de Ziggo Dome. Ziggo brengt jou graag nóg dichterbij Guus, maak daarom nu kans op Grootse cadeaus.

Ziggo Dome

Kygo

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

Nieuws