Ziggo Social Reporters

Ziggo Social Reporters

Acht reporters beleven en delen het plezier van Guus Meeuwis

Guus Meeuwis' Groots met een zachte G was een geweldig feest! In totaal deden acht Ziggo Social Reporters verslag tijdens de concerten van 9, 10, 11 en 12 juni.

Ziggo Social Reporters op 9 juni

Tijdens het eerste Groots met een zachte G-concert deden Denise en Sander live verslag via social media. Lees hieronder meer over deze Ziggo Social Reporters en kom alles te weten over het concert op 9 juni.

image Snapchat-reporter Denise

Snapchat-reporter Denise

Naam: Denise Swier
Leeftijd: 18 jaar
Woonplaats: Benningbroek
Kanaal: Snapchat (@DeniseSwier)
Interesses: presenteren, The Voice, missverkiezingen

"Het is mijn droom om tv-programma's te presenteren. Dus ik ga mijn uiterste best doen om de allerbeste Ziggo Social Reporter te zijn. Op dit moment sta ik in de halve finale van miss Nederland en ik ben tweede geworden bij miss Noord-Holland, maar het allerliefste zou ik talentenjachten presenteren.

Stiekem hoop ik dat Guus ziet dat ik Ziggo Social Reporter ben. Wie weet opent het deuren naar The Voice, waar hij natuurlijk coach is. Ik heb veel energie en dat ga ik in mijn foto's en video's stoppen. Ieder hoogtepunt leg ik vast, op een korte en krachtige manier.

Brabant wordt natuurlijk een mooi schouder-aan-schouder filmmomentje en bij Het dondert en het bliksemt barst het feest los. Op dat soort momenten sta ik er middenin! Mijn moeder mag mee, want ze is ook mijn beste vriendin. Deze avond deel ik graag met haar."

image Facebook-reporter Sander

Facebook-reporter Sander

Naam: Sander van Kemenade
Leeftijd: 38 jaar
Woonplaats: Veldhoven
Kanaal: Facebook
Interesses: IT, fotografie en Guus Meeuwis

Volg Sander via Facebook

"Ik ben een echte Groots-veteraan, want ik ben iedere editie van de partij. Zodra het optreden voorbij is, kijk ik alweer uit naar het volgende jaar. We gaan altijd met een groep vrienden of familie; hoe meer zielen hoe meer vreugd. Kaarten kopen we een jaar van tevoren, zodat ieders agenda nog leeg is. Mooie traditie toch?

Dit jaar ga ik twee keer. Samen met mijn vrouw, want die geluksvogel gaat beide keren mee. Mijn favoriete nummer van Guus is zonder twijfel Brabant. Als Brabander mag je eigenlijk geen ander antwoord geven, want dat is ons volkslied. Gelukkig speelt Guus dat nummer altijd.

Ik werk als IT-specialist, dus ben handig met apparaten en social media. Fotograferen is een geliefde hobby en daarom deel ik vooral mooie foto's. Als echte Guus-kenner weet ik een beetje wat ik kan verwachten, dus ik heb leuke plannen. Die ga ik natuurlijk niet verklappen. Als mensen me volgen, dan komen ze er vanzelf achter."

Ziggo Social Reporters op 10 juni

Lotte en Jordi brachten als Reporters het tweede Groots met een zachte G-concert in beeld via social media. Kom meer over ze te weten of lees alles over het concert op 10 juni.

image Facebook-reporter Jordi

Facebook-reporter Jordi

Naam: Jordi van Giezen
Leeftijd: 26 jaar
Woonplaats: Groningen
Kanaal: Facebook
Interesses: Genieten van Guus in de kroeg

Volg Jordi via Facebook

"Ik studeer nog en zit dus vaak in de kroeg. Guus-nummers doen het daar altijd goed. Ook als ik moet leren luister ik regelmatig naar zijn muziek. Studieboeken doorworstelen doe ik liever met een vrolijk liedje erbij.

Oorspronkelijk kom ik uit Brabant, maar ik ben nog nooit naar een optreden van Guus geweest. Heel gek; want in het zuiden groei je daar toch mee op. Sinds ik ben verhuisd, doet zijn muziek me veel meer. Groningen is een leuke stad, maar soms mis ik Brabant gewoon. Als ik het nummer Brabant hoor, denk ik weer even aan mijn echte thuis.

Ik kijk uit naar Groots, maar moet eerst nog ploeteren op tentamens. Als die voorbij zijn kan het feest beginnen. Als Ziggo Social Reporter richt ik mijn camera vooral op het publiek. Voor mij draait Groots om de sfeer en daarom vind ik de mensen het belangrijkste. En.. ik heb ervaring met leuke feestjes. Genoeg batterijen om de hele avond door te gaan!"

image Facebook-reporter Lotte

Facebook-reporter Lotte

Naam: Lotte van Bergem
Leeftijd: 22 jaar
Woonplaats: Amsterdam
Kanaal: Facebook
Interesses: vloggen, alle Guus-nummers meezingen

Volg Lotte via Facebook

"Op de maandag na Groots start ik met een nieuwe baan als vlogger bij een bedrijf dat zorg- en welzijnsproducten aanbiedt. Vanaf dat moment maak ik vlogs bij diverse evenementen voor gehandicapten en ben ik dus vijf dagen in de week reporter. Mijn vorige baan was heel anders, dus het is een mooie vuurdoop om Ziggo Social Reporter te zijn bij Guus.

Ik ben al heel vaak bij Groots geweest en kan ieder Guus-nummer meezingen. Mijn favoriete nummer is Dat komt door jou. Dat liedje vind ik zo ontzettend mooi. Dan mag de volumeknop echt vol open staan. Mijn vriend is ook fan van Guus, dus hij mag met me mee feesten. Als Ziggo Social Reporter ga ik het publiek scherp in de gaten houden. Van spontane Kedeng kedeng-polonaises tot mensen die een traan wegpinken bij een emotioneel nummer; ik ga het vastleggen. Guus is voor alle leeftijden en daarom is Facebook mijn kanaal. Ik laat die avond alles zien wat me opvalt."

Ziggo Social Reporters op 11 juni

Hieronder de Ziggo Social Reporters die het 11 juni jullie op de hoogte brachten van de nieuwtjes. Ook jij kon er die dag een beetje bij zijn: het complete concert werd namelijk live uitgezonden op kanaal 13! Lees er hier meer over.

image Instagram-reporter Frederique

Instagram-reporter Frederique

Naam: Frederique van den Boomen
Leeftijd: 25
Woonplaats: Breda
Kanaal: Instagram
Interesses: zingen, pianospelen en Guus Meeuwis

Volg Frederique via Instagram

"œIk ben zangeres en pianist en sta regelmatig zelf op het podium. Als ik optreed, speel ik een mix van eigen nummers en covers, ook veel nummers van Guus. Het is een nacht, Brabant, De weg; ik speel ze allemaal. Dat maakt het extra gaaf om Ziggo Social Reporter te zijn.

Ik kan bijna alle nummers meezingen. De teksten zijn ontzettend sterk en inspirerend. Mijn vriend gaat mee; een Ajacied in het PSV-stadion. Als Brabander heb ik natuurlijk niks met Ajax. Wie weet kan Guus hem bekeren naar het juiste team™. De dag voor mijn debuut als reporter hoor ik of ik ben afgestudeerd. Als dat zo is dan is het zaterdag dubbel feest. Alle beelden die ik maak moeten het Brabant-gevoel uitstralen. Mensen die meezingen, lachen, dansen; het plezier moet er vanaf spatten. Ik heb er zin in en mijn zachte G heb ik alvast mee."

image Facebook-reporter Remco

Facebook-reporter Remco

Naam: Remco Wint
Leeftijd: 30
Woonplaats: Wognum
Kanaal: Facebook
Interesses: genieten van oude en nieuwe hits van Guus

Volg Remco via Facebook

"Guus speelde een keer op Indian Summer, een festival bij ons in de buurt. Het was een regenachtige dag en eigenlijk was het helemaal niet lekker om buiten te zijn. Mijn vriendin en ik twijfelden of we zouden blijven, maar besloten om toch even naar Guus te gaan. Dat was geweldig, wat een energie. We zijn de rest van de dag gebleven.

We hebben het er al vaker over gehad om naar Groots te gaan, maar omdat Eindhoven twee uur rijden is, is het er nooit van gekomen. Ik vind het heel leuk dat we nu echt gaan. Ik hoop dat hij veel oude nummers en bekende hits speelt. Als Ziggo Social Reporter wil ik van alles wat laten zien, zodat mensen die me volgen een goed totaalbeeld krijgen. Foto's en video's van onszelf, het publiek om ons heen en natuurlijk van Guus en de gastartiesten. We gaan er een hele leuke avond van maken."

Ziggo Social Reporters op 12 juni

Er was ook nog een Groots met een zachte G-concert op 12 juni en daar waren onze reporters bij! Maak hieronder kennis met ze en lees alles over het concert zelf.

image Facebook-reporter Michael

Facebook-reporter Michael

Naam: Michael van Neerbos
Leeftijd: 28
Woonplaats: Amerongen
Kanaal: Facebook
Interesses: auto's en Nederlandstalige muziek

Volg Michael via Facebook

"Ik ben gek op Nederlandstalige muziek en luister heel vaak naar nummers van Guus. Vorig jaar ging ik met een groep vrienden naar Groots, dus ik weet hoe de sfeer is. Fantastisch! Dat ik Ziggo Social Reporter mag zijn maakt het nog leuker. De echte bekende feestnummers vind ik het allerleukste. Het dondert en het bliksemt en Brabant zijn favoriet. Vooral dat eerste nummer; vorig jaar ging het hele stadion los! Mijn vriendin is ook gek op Guus, dus zij gaat met me mee.

Ik werk bij een autobedrijf en heb geen ervaring als reporter. Maar ik ben heel sociaal en vind het ontzettend leuk om met allerlei mensen in gesprek te gaan. Daarom ga ik vooral veel interviewtjes doen met leuke personen in het publiek. Ik ben niet bang om zelf in beeld te komen, dus die mensen ga ik natuurlijk Groots aankondigen. Hartstikke leuk toch?"

image Snapchat-reporter Elske

Snapchat-reporter Elske

Naam: Elske Driesen
Leeftijd: 20 jaar
Woonplaats: Valkenswaard
Kanaal: Snapchat (@elske3sen)
Interesses: muziek, dansen en gezelligheid

"Vorig jaar zou ik met een vriendin naar Guus gaan, maar helaas werd ze ziek en ging het niet door. Daarom ben ik extra blij dat ik Ziggo Social Reporter mag zijn. Nu kan ik haar verrassen en meenemen naar Groots. We kennen elkaar al sinds de basisschool en gaan er een fantastische avond van maken. Ik kijk heel erg uit naar Groots, want ik ben gek op muziek en dansen.

Guus staat voor gezelligheid. Als hij optreedt, dan weet je zeker dat de avond een feest wordt. Thuis schallen zijn nummers ook regelmatig door de kamer. Dan zingen en dansen mijn vriendinnen en ik vrolijk mee. Als reporter laat ik vooral de beleving van mijzelf en mijn vriendin Desiree zien. Ik wil het zo persoonlijk mogelijk maken. Daarnaast wil ik natuurlijk aan iedereen die er niet bij is laten zien dat het ontzettend leuk is. Dan kunnen ze zorgen dat ze er volgend jaar ook bij zijn!"

Kun je er niet bij zijn, maar wil je toch het Groots met een zachte G-concert live meemaken? Dat kan! Schakel op 11 juni om 20.00 uur in op kanaal 13.

Agenda

SLAM! MixMarathon

Vrijdag 20 oktober - 22.00 uur

Op 20 oktober 2017 keert de SLAM! MixMarathon terug naar de Ziggo Dome!

Future Urban Legends

Zaterdag 21 oktober - 22.00 uur

Op 21 oktober is het dance event Future Urban Legends in de Ziggo Dome!

Symphonica in Rosso - Simply Red

Woensdag 25 oktober

Op 25 oktober staat Simply Red in de Ziggo Dome, tijdens Symphonica in Rosso! Kaartverkoop is gestar

Symphonica in Rosso - Simply Red

Donderdag 26 oktober

Op 26 oktober 2017 staat Simply Red in de Ziggo Dome, tijdens Symphonica in Rosso! De kaartverkoop i

Symphonica in Rosso - Simply Red

Zaterdag 28 oktober

Op 25, 26 en 28 oktober 2017 staat Simply Red in de Ziggo Dome tijdens Symphonica in Rosso!

De Lama's

Donderdag 2 november

De Lama's komen weer bij elkaar en gaan 'Back in Action'! Op 2 november 2017 staan Tijl, Ruben, Jero

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Dome

Presale Ladies of Soul 23 maart 2018

Ladies of Soul viert hun 5-jarig jubileum in de Ziggo Dome. Naast het concert op zaterdag 24 maart is er nóg een concert, namelijk op vrijdag 23 maart. Wil jij voordringen in de rij? Lees dan snel verder.

Nieuws