Yellow Grass: 'Muzikale roadtrip langs Route 66'

Yellow Grass: 'Muzikale roadtrip langs Route 66'

Op 24 mei in Club Ziggo

EVENEMENT IS GEWEEST
Club Ziggo
24 mei 2016, 22.30 uur
Wie 24 mei na het Ziggo Dome-optreden van Bryan Adams Club Ziggo binnenstapt, staat een avontuurlijke roadtrip langs Route 66 te wachten. “We nemen je mee naar Amerika”, belooft Yellow Grass.

Een avondje op reis dus. Niet gek; want met het koude, regenachtige weer kunnen we allemaal wel een vakantie gebruiken. Yellow Grass mengt verschillende muzikale stijlen tot een warme Americana sound. Het resultaat is een mix van authentieke country, folk en blues in een modern jasje. Oorstrelende muziek vol heimwee naar vroegere tijden, bijzondere mensen en vergeten liefdes.  

"Onze muziek staat voor vrijheid en ruimte", vertelt Nienke. "Mijn opa had een vakantiehuisje in België, middenin de maisvelden. Rennen door het ‘gele gras’ symboliseert voor mij het optimale gevoel van vrijheid. Daar komt de naam Yellow Grass vandaan."

LiefdeYellow Grass kan het beste vergeleken worden met bands als Fleetwood Mac, The Eagles en Venice. De band begon bij de bandleden Nienke (zang), Bram (zang, akoestische gitaar), Pepijn (gitaar, achtergrondzang), die elkaar ontmoetten op het Conservatorium van Amsterdam. Met zijn drieën gaven ze akoestische concerten, maar al snel kwamen er nog drie bandleden bij. Mischa (drum), Robin (bas) en Bram (pedal steel) maakten het huidige Yellow Grass compleet. "Pepijn, Bram en ik schrijven alle drie”, vertelt de brunette. “De liefde is onze grootste inspiratiebron. En helaas ook het mislukken van de liefde", knipoogt Nienke. "Wie het meeste inspiratie heeft op dat gebied?” Ze grijnst. "Op dit moment zijn die nummers gelukkig niet autobiografisch. We zijn alle drie erg gelukkig met onze partners."

Yellow Grass 2.0Vorig jaar kwam het debuutalbum van Yellow Grass uit en het zestal werkt momenteel hard aan een reeks nieuwe nummers. "We zijn ontzettend gegroeid in onze eigen sound", vertelt Nienke. “Laatst hebben we ons samen 'opgesloten' in een hutje in het bos om nieuwe nummers te schrijven. Heel cliché maar heerlijk.” Het nieuwste nummer Down to the Water is spiksplinternieuw en kwam op 16 mei uit. “Dat lied is extra bijzonder voor ons, want het vormt de start van Yellow Grass 2.0", glundert ze. "Het verschil tussen onze oude en nieuwe sound? Pepijn heeft dat ontzettend mooi verwoord. 'Yellow Grass is van Nashville naar Louisiana afgereisd'. Daarmee bedoelen we eigenlijk dat Yellow Grass 1.0 meer country-invloeden bevat en we nu richting blues-gebied reizen."

Onbegrensd 
Ze vervolgt: "Onze nieuwe sound start in Club Ziggo. Op 24 mei laten we Down to the Water voor het eerst aan publiek horen. Heel spannend! Het is heel bijzonder om een nummer voor het eerst voor toeschouwers te spelen. Nu is het des te spannender omdat het ook nog eens symbool staat voor een nieuw begin." 

Of de sound van Yellow Grass nu dichterbij Nashville of dichterbij Louisiana ligt, hij blijft altijd in Amerika. "Daar ligt ons hart", glimlacht Nienke. "Dus iedereen die zin heeft in een korte vakantie naar het land van de onbegrensde mogelijkheden; moet de 24e in Club Ziggo zijn!"

Agenda

Kinderpret in de Ziggo winkels

Woensdag 16 augustus - 13.00 uur

Deze zomer ontmoet je jouw grote helden in de Ziggo winkels!

F1 Grand Prix van België

Vrijdag 25 augustus - 10.00 uur

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort

US Open 2017

Maandag 28 augustus

Twee weken lang strijdt de mondiale tennistop in New York om de laatste Grand Slam-titel van dit jaa

F1 Grand Prix van Italië

Vrijdag 1 september

Een klassieker onder de Formule 1-grand prixs! Na België verplaatst het racegeweld zich dit kee

Metallica

Maandag 4 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Metallica

Woensdag 6 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Foto's: © Bart Heemskerk
Club Ziggo Live

Terugblik: Sting in Club Ziggo

Op 14 november gaf Sting een intiem optreden voor zijn fans in Club Ziggo ter ere van zijn nieuwe album 57th & 9th. Geniet hier nog even na van deze exclusieve albumpresentatie.

Club Ziggo Live

Dichter bij Sting

Een paar dagen na de release van zijn nieuwe album '57th & 9th' (zijn eerste rockalbum in 13 jaar) stond Sting al in Club Ziggo voor een intieme albumpresentatie.