Douwe Bob in finale Songfestival

Douwe Bob in finale Songfestival

Op jacht naar de 'douze points'

EVENEMENT IS GEWEEST
NPO 1
14 mei 2016, 21.00 uur
Ruim 2,9 miljoen Nederlanders zagen Douwe Bob dinsdagavond doorstromen naar de finale van het Songfestival. Pakt hij zaterdag de winst?

De concurrentie is bekend
Met een vlekkeloze uitvoering van zijn nummer Slow Down verzamelde Douwe Bob dinsdagavond genoeg punten voor een plek in de finale van het Eurovisie Songfestival. De verrassende tien seconden stilte die hij in zijn nummer inbouwde bleek een gouden greep, en ook het geflirt met de camera en het publiek viel in de smaak. Zoals een goed liedjesfestijn betaamt, werd er tijdens de halve finales volop getwitterd. De leukste tweets rollen ook zaterdag weer over het scherm van je tv als je gebruikmaakt van de Kijk met Twitter-app.

Gelijktijdig met Nederland wisten ook Azerbeidzjan, Rusland, Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Armenië, Tsjechië, Malta en Cyprus zich te kwalificeren. In de finale zien we verder thuisland Zweden terug en de landen die het Songfestival financieel steunen: Frankrijk, Italië, Spanje, Groot-Brittannië en Duitsland.

Ook België doet mee
Waar onze oosterburen dus sowieso mogen meedoen, moest de Belgische zangeres Laura Tesoro de resultaten van de tweede halve finale afwachten. Dat was nog behoorlijk zenuwslopend: de kwalificatie van België werd als allerlaatste bekendgemaakt. Zaterdag mag de 19-jarige Laura wel de eindstrijd openen met haar nummer What's The Pressure. De Belgische inzending heeft dit jaar een Nederlandse tintje: drie dansers/zangers die het liedje naar een hoger plan moeten tillen, komen uit ons land.

Naast België stroomden donderdagavond onder meer Australië, Israël en Polen door. Australië - waar het Europese Songfestival opvallend populair is - staat voor de tweede keer in de finale. De 'aussies' sturen Dami Im, een zangeres met Zuid-Koreaanse roots die een catchy Taylor Swift-achtig nummer ten gehore zal brengen.

Douwe in de finale
De finale begint zaterdag (14 mei) om 21.00 uur en is weer live te volgen via NPO 1. In totaal zullen 26 landen hun inzending ten gehore brengen, waarbij Douwe Bob als derde aan de beurt is. Of dat een voor- of nadeel is, is afwachten - het is vooral fijn voor de Amsterdammer dat hij niet als eerste hoeft te gaan. Alvast in de stemming komen? Bekijk dan hieronder het eerste optreden van onze 'eigen' Douwe Bob.

Ondanks het vlekkeloze optreden in de halve finale en het vertrouwen dat kenners hebben in Douwe Bob, zal hij alles uit de kast moeten halen om de winst te pakken. Als we de bookmakers mogen geloven is Rusland de gedoodverfde winnaar en ook Oekraïne en Frankrijk eindigen waarschijnlijk op topposities. De jacht op zo vaak mogelijk de volle 'douze points' is geopend!

image Kijk met Twitter

Kijk met Twitter

Zaterdag 14 mei om 21.00 uur start de finale van het Eurovisie Songfestival 2016. Met de Kijk met Twitter-app zie je de nieuwste tweets over het Songfestival op je tv, terwijl je kijkt naar de optredens. Je kunt ook zelf meetwitteren, maar dat is niet verplicht: de leukste commentaren en aanmoedigingen rollen live over je scherm!

Zo gebruik je de Kijk met Twitter-app
Agenda

Kinderpret in de Ziggo winkels

Woensdag 16 augustus - 13.00 uur

Deze zomer ontmoet je jouw grote helden in de Ziggo winkels!

F1 Grand Prix van België

Vrijdag 25 augustus

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort

US Open 2017

Maandag 28 augustus

Twee weken lang strijdt de mondiale tennistop in New York om de laatste Grand Slam-titel van dit jaa

F1 Grand Prix van Italië

Vrijdag 1 september

Een klassieker onder de Formule 1-grand prixs! Na België verplaatst het racegeweld zich dit kee

Metallica

Maandag 4 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Metallica

Woensdag 6 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

Topper van de ijsberg

Eredivisie seizoen 2017 – 2018 is gestart. De eerste topwedstrijd is vroeg dit jaar. PSV neemt het in eigen huis op tegen Feyenoord. Wordt deze battle een voorbode?

Ziggo Dome

Toto

Op zaterdag 17 maart komt de legendarische Amerikaanse rockband Toto naar de Ziggo Dome!

Ziggo Dome

BLØF

Bløf komt weer naar de Ziggo Dome! Op 10 maart zie je ze live.

Nieuws