Douwe Bob in finale Songfestival

Douwe Bob in finale Songfestival

Op jacht naar de 'douze points'

EVENEMENT IS GEWEEST
NPO 1
14 mei 2016, 21.00 uur
Ruim 2,9 miljoen Nederlanders zagen Douwe Bob dinsdagavond doorstromen naar de finale van het Songfestival. Pakt hij zaterdag de winst?

De concurrentie is bekend
Met een vlekkeloze uitvoering van zijn nummer Slow Down verzamelde Douwe Bob dinsdagavond genoeg punten voor een plek in de finale van het Eurovisie Songfestival. De verrassende tien seconden stilte die hij in zijn nummer inbouwde bleek een gouden greep, en ook het geflirt met de camera en het publiek viel in de smaak. Zoals een goed liedjesfestijn betaamt, werd er tijdens de halve finales volop getwitterd. De leukste tweets rollen ook zaterdag weer over het scherm van je tv als je gebruikmaakt van de Kijk met Twitter-app.

Gelijktijdig met Nederland wisten ook Azerbeidzjan, Rusland, Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Armenië, Tsjechië, Malta en Cyprus zich te kwalificeren. In de finale zien we verder thuisland Zweden terug en de landen die het Songfestival financieel steunen: Frankrijk, Italië, Spanje, Groot-Brittannië en Duitsland.

Ook België doet mee
Waar onze oosterburen dus sowieso mogen meedoen, moest de Belgische zangeres Laura Tesoro de resultaten van de tweede halve finale afwachten. Dat was nog behoorlijk zenuwslopend: de kwalificatie van België werd als allerlaatste bekendgemaakt. Zaterdag mag de 19-jarige Laura wel de eindstrijd openen met haar nummer What's The Pressure. De Belgische inzending heeft dit jaar een Nederlandse tintje: drie dansers/zangers die het liedje naar een hoger plan moeten tillen, komen uit ons land.

Naast België stroomden donderdagavond onder meer Australië, Israël en Polen door. Australië - waar het Europese Songfestival opvallend populair is - staat voor de tweede keer in de finale. De 'aussies' sturen Dami Im, een zangeres met Zuid-Koreaanse roots die een catchy Taylor Swift-achtig nummer ten gehore zal brengen.

Douwe in de finale
De finale begint zaterdag (14 mei) om 21.00 uur en is weer live te volgen via NPO 1. In totaal zullen 26 landen hun inzending ten gehore brengen, waarbij Douwe Bob als derde aan de beurt is. Of dat een voor- of nadeel is, is afwachten - het is vooral fijn voor de Amsterdammer dat hij niet als eerste hoeft te gaan. Alvast in de stemming komen? Bekijk dan hieronder het eerste optreden van onze 'eigen' Douwe Bob.

Ondanks het vlekkeloze optreden in de halve finale en het vertrouwen dat kenners hebben in Douwe Bob, zal hij alles uit de kast moeten halen om de winst te pakken. Als we de bookmakers mogen geloven is Rusland de gedoodverfde winnaar en ook Oekraïne en Frankrijk eindigen waarschijnlijk op topposities. De jacht op zo vaak mogelijk de volle 'douze points' is geopend!

image Kijk met Twitter

Kijk met Twitter

Zaterdag 14 mei om 21.00 uur start de finale van het Eurovisie Songfestival 2016. Met de Kijk met Twitter-app zie je de nieuwste tweets over het Songfestival op je tv, terwijl je kijkt naar de optredens. Je kunt ook zelf meetwitteren, maar dat is niet verplicht: de leukste commentaren en aanmoedigingen rollen live over je scherm!

Zo gebruik je de Kijk met Twitter-app
Agenda

De seizoensfinale van Game of Thrones op het witte doek

Maandag 28 augustus

De beste serie ter wereld. Zeven bioscoopzalen. Eén epische, 81 minuten durende seizoensfinal

G-DRAGON

Dinsdag 26 september - 20.00 uur

K-Pop sensatie G-DRAGON komt op 26 september naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Maleisië

Vrijdag 29 september - 05.00 uur

Hamilton verspeelde vorig jaar zijn kansen op de titel in Kuala Lumpur. Verstappen en Ricciardo maak

Headhunterz

Zaterdag 30 september - 22.00 uur

Op 30 september komt de hardstyle legende Headhunterz terug naar de Ziggo Dome!

Lady Gaga

Dinsdag 3 oktober

Lady Gaga staat op 3 oktober in de Ziggo Dome. De kaartverkoop voor dit concert start maandag 13 feb

F1 Grand Prix van Japan

Vrijdag 6 oktober

Max Verstappen werd hier vorig jaar tweede. Hamilton en Vettel hebben het in het verleden ook wel go

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Dome

Editors

Op dinsdag 27 maart komt Editors naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start donderdag 21 september om 10 uur.

Ziggo Dome

The Killers

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00 uur.

Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 1 & 2 december staat de zanger bij ons op de planken voor Groots met een zachte G.

Ziggo Dome

Freaqshow

Sluit het jaar op gruwelijke wijze af tijdens Freaqshow. Meer informatie over de twisted new year’s celebration volgt snel.

Nieuws