Douwe Bob in finale Songfestival

Douwe Bob in finale Songfestival

Op jacht naar de 'douze points'

EVENEMENT IS GEWEEST
NPO 1
14 mei 2016, 21.00 uur
Ruim 2,9 miljoen Nederlanders zagen Douwe Bob dinsdagavond doorstromen naar de finale van het Songfestival. Pakt hij zaterdag de winst?

De concurrentie is bekend
Met een vlekkeloze uitvoering van zijn nummer Slow Down verzamelde Douwe Bob dinsdagavond genoeg punten voor een plek in de finale van het Eurovisie Songfestival. De verrassende tien seconden stilte die hij in zijn nummer inbouwde bleek een gouden greep, en ook het geflirt met de camera en het publiek viel in de smaak. Zoals een goed liedjesfestijn betaamt, werd er tijdens de halve finales volop getwitterd. De leukste tweets rollen ook zaterdag weer over het scherm van je tv als je gebruikmaakt van de Kijk met Twitter-app.

Gelijktijdig met Nederland wisten ook Azerbeidzjan, Rusland, Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Armenië, Tsjechië, Malta en Cyprus zich te kwalificeren. In de finale zien we verder thuisland Zweden terug en de landen die het Songfestival financieel steunen: Frankrijk, Italië, Spanje, Groot-Brittannië en Duitsland.

Ook België doet mee
Waar onze oosterburen dus sowieso mogen meedoen, moest de Belgische zangeres Laura Tesoro de resultaten van de tweede halve finale afwachten. Dat was nog behoorlijk zenuwslopend: de kwalificatie van België werd als allerlaatste bekendgemaakt. Zaterdag mag de 19-jarige Laura wel de eindstrijd openen met haar nummer What's The Pressure. De Belgische inzending heeft dit jaar een Nederlandse tintje: drie dansers/zangers die het liedje naar een hoger plan moeten tillen, komen uit ons land.

Naast België stroomden donderdagavond onder meer Australië, Israël en Polen door. Australië - waar het Europese Songfestival opvallend populair is - staat voor de tweede keer in de finale. De 'aussies' sturen Dami Im, een zangeres met Zuid-Koreaanse roots die een catchy Taylor Swift-achtig nummer ten gehore zal brengen.

Douwe in de finale
De finale begint zaterdag (14 mei) om 21.00 uur en is weer live te volgen via NPO 1. In totaal zullen 26 landen hun inzending ten gehore brengen, waarbij Douwe Bob als derde aan de beurt is. Of dat een voor- of nadeel is, is afwachten - het is vooral fijn voor de Amsterdammer dat hij niet als eerste hoeft te gaan. Alvast in de stemming komen? Bekijk dan hieronder het eerste optreden van onze 'eigen' Douwe Bob.

Ondanks het vlekkeloze optreden in de halve finale en het vertrouwen dat kenners hebben in Douwe Bob, zal hij alles uit de kast moeten halen om de winst te pakken. Als we de bookmakers mogen geloven is Rusland de gedoodverfde winnaar en ook Oekraïne en Frankrijk eindigen waarschijnlijk op topposities. De jacht op zo vaak mogelijk de volle 'douze points' is geopend!

image Kijk met Twitter

Kijk met Twitter

Zaterdag 14 mei om 21.00 uur start de finale van het Eurovisie Songfestival 2016. Met de Kijk met Twitter-app zie je de nieuwste tweets over het Songfestival op je tv, terwijl je kijkt naar de optredens. Je kunt ook zelf meetwitteren, maar dat is niet verplicht: de leukste commentaren en aanmoedigingen rollen live over je scherm!

Zo gebruik je de Kijk met Twitter-app
Agenda

5 jaar Ziggo Dome met Marco

Vrijdag 23 juni - 19.00 uur

Ziggo en Vodafone vieren feest, want de Ziggo Dome is jarig: 5 jaar alweer! Genoeg reden voor twee f

John Fogerty

Woensdag 28 juni - 20.00 uur

Op woensdag 28 juni komt Creedence Clearwater Revival zanger en gitarist John Fogerty naar Nederland

Eindpunt Parijs

Zaterdag 1 juli

Het is de wielerronde met de grootste naam, de meeste volgers en de drukste bochten in de Alpen: de

Het gras van Wimbledon

Maandag 3 juli

‘Thirty-love.’ ‘Advantage Miss Kerber.’ ‘Game Federer.’ Je hoort

F1 Grand Prix van Oostenrijk

Vrijdag 7 juli

Spectaculairder dan vorig jaar kan het niet worden in Oostenrijk: de inhaalactie van Hamilton,

F1 Grand Prix van Groot-Brittannië

Vrijdag 14 juli

Silverstone is het decor van de tiende Formule 1-race van het seizoen. Snelt Lewis Hamilton in zijn

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Tennis

Het gras van Wimbledon

‘Thirty-love.’ ‘Advantage Miss Kerber.’ ‘Game Federer.’ Je hoort het vaker tijdens tennistoernooien, maar nergens klinkt het Britser en traditioneler dan op Wimbledon. Het toernooi begint op 3 juli.

Ziggo Dome

5 jaar Ziggo Dome met Marco

Ziggo en Vodafone vieren feest, want de Ziggo Dome is jarig: 5 jaar alweer! Genoeg reden voor twee fantastische concerten op 23 en 24 juni met Marco Borsato & Friends. Exclusief voor onze klanten.

Ziggo Dome

Metallica

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 uur via Ticketmaster.

Ziggo Dome

Neil Diamond

Op 10 en 23 september komt Neil Diamond met zijn 50 Year Anniversary World Tour naar de Ziggo Dome.

Nieuws