Darlyn: Rauw, vrij en rootsy

Darlyn: Rauw, vrij en rootsy

Op 23 mei in Club Ziggo

EVENEMENT IS GEWEEST
Club Ziggo
23 mei 2016, 22.30 uur
Op 23 mei wacht in Club Ziggo een vrolijke mix van traditionele folk en Americana. Rauw, vrij en rootsy met een elegant randje: dat is Darlyn in een notendop. 

Grote artiesten en insiders in de muziekscène hebben het allang in de gaten; Darlyn is een muzikaal juweeltje waar we nog veel van gaan horen.  Zelfs Anouk tipte Darlyn onlangs als een van de fijnste bandjes van dit moment. En als er één artiest is in Nederland die alleen complimentjes uitdeelt als ze het ècht meent, dan is het onze rockdiva.

Douwe Bob Het verhaal van Darlyn begint eigenlijk bij Douwe Bob. Darlyn-frontvrouw Diwa was namelijk achtergrondzangeres bij de man die momenteel ons land vertegenwoordigt op het Songfestival. Twee jaar geleden stopte Diwa bij Douwe en startte ze een roekeloze zoektocht naar een nieuw muzikaal avontuur. De weg leidt naar zanger / gitarist Wessel, die toevallig net stopt bij zijn toenmalige band. Hun synergie blijkt direct te werken en Darlyn is geboren.

 

Wel een single, geen band “Diwa heeft een geweldige stem en kan mensen echt raken’, vertelt Wessel enthousiast. “Ze gaat dwars door je heen. We schreven een eigen nummer en waren zo blij met het resultaat dat we besloten om de studio in te duiken. Op dat moment ontstond één ‘probleempje’; we hadden namelijk geen band”, grijnst hij. “Via via haalden we de rest van de bandleden erbij. Het leidde tot de debuutsingle 'I Still Recall'. Vanaf dat moment zijn we als een gek gaan schrijven en repeteren.”
Vrolijke folk
 Met succes. In een uitverkochte bovenzaal van Paradiso gaf de zeskoppige band eind 2015 een release-concert van hun album Fallow Land. “Dat Darlyn een authentieke Amerikaanse sound zou krijgen voelde direct heel logisch. We houden allemaal van dezelfde soort muziek”, licht Wessel toe. “Vrolijke folk, ondergedompeld in een sixties sfeertje en western-gevoel. Diwa en ik schrijven samen. Inspiratie halen we overal vandaan. In het begin luisterden we dagenlang naar bands als Crosby, Stills, Nash & Young, daardoor gingen we steeds meer in die stijl schrijven.”

 

Zingen zonder woorden Wie naar de muziek luistert, leert de bandleden van Darlyn beter kennen. Diwa creëert de melodieën, Wessel schrijft de teksten. “Tijdens een jamsessie besluiten we of de melodie goed genoeg is”, legt Wessel uit. “Dan is er nog geen tekst en zingt Diwa random woorden en klanken. Hilarisch!  “We hebben nu ongeveer vijftien eigen nummers. Stuk voor stuk ritmische verhalen, waar ontzettend veel gevoel in zit. Bijna altijd met een vrolijke sound, want tijdens een optreden moet er gedanst worden.”
Songfestival 
Terwijl Douwe Bob zich voorbereidt op het songfestival, bereiden Diwa en de rest van de band zich voor op het optreden in Club Ziggo. “We spelen na Mumford & Sons en dat is echt supergaaf!” glundert Wessel. “Die muziek heb ik een periode ècht hardcore geluisterd. Vooral de eerste twee platen zijn fantastisch. We gaan dus zeker kijken bij ‘ons voorprogramma’”, knipoogt hij. “Wat mensen daarna van ons kunnen verwachten? De vergelijking met Fleedwood Mac wordt wel eens gemaakt. Een groter compliment kun  je ons niet geven.”

Het dak eraf!Darlyn speelt ook nieuwe nummers in Club Ziggo. “Liedjes die we één, twee keer hebben gespeeld, maar ook één die we nooit eerder hebben gespeeld”, vertelt Wessel. “Zenuwslopend spannend, maar tegelijkertijd heel bijzonder. Wanneer ons ultieme doel bereikt is? Als het dak eraf gaat! We gaan een feestje bouwen. Mensen moeten lachen, dansen en helemaal opgaan in de muziek. Samen plezier maken, daar draait het om!”

Darlyn, 23 mei om 22.30 uur in Club Ziggo

Darlyn: Rauw, vrij en rootsy

Meer plezier in Club Ziggo

Het plezier van Ziggo wordt na een optreden in de Dome nog even voortgezet in Club Ziggo. De komende weken zie je hier de volgende acts:

  • 24 mei: Yellow Grass
  • 3 juni: Tessa Belinfante 

Club Ziggo ligt direct naast de Ziggo Dome. Houd deze website goed in de gaten voor de laatste info en toffe bandinterviews!

Agenda

Kinderpret in de Ziggo winkels

Woensdag 16 augustus - 13.00 uur

Deze zomer ontmoet je jouw grote helden in de Ziggo winkels!

F1 Grand Prix van België

Vrijdag 25 augustus

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort

US Open 2017

Maandag 28 augustus

Twee weken lang strijdt de mondiale tennistop in New York om de laatste Grand Slam-titel van dit jaa

F1 Grand Prix van Italië

Vrijdag 1 september

Een klassieker onder de Formule 1-grand prixs! Na België verplaatst het racegeweld zich dit kee

Metallica

Maandag 4 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Metallica

Woensdag 6 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

Topper van de ijsberg

Eredivisie seizoen 2017 – 2018 is gestart. De eerste topwedstrijd is vroeg dit jaar. PSV neemt het in eigen huis op tegen Feyenoord. Wordt deze battle een voorbode?

Ziggo Dome

Toto

Op zaterdag 17 maart komt de legendarische Amerikaanse rockband Toto naar de Ziggo Dome!

Ziggo Dome

BLØF

Bløf komt weer naar de Ziggo Dome! Op 10 maart zie je ze live.

Nieuws