Vooruitblik: Douwe Bob op het Songfestival

Vooruitblik: Douwe Bob op het Songfestival

Haalt hij de halve finale?

EVENEMENT IS GEWEEST
NPO 1
10 mei 2016, 21.00 uur
Douwe Bob verdedigt vanavond de eer van Nederland tijdens de eerste halve finale van het Songfestival. De verwachtingen zijn hooggespannen!

Het nummer 'Slow Down' was de afgelopen weken veelvuldig op radio en tv te horen, maar slaat het ook aan in de rest van Europa? Vanavond komen we daar achter, tijdens de eerste halve finale van het Songfestival 2016. De 61e editie van het Europese liedjesfestijn start om 21.00 uur en het is de verwachting dat Douwe Bob - die als zesde aan de beurt is - rond 21.30 uur het podium van de Stockholm Globe Arena betreedt.

image

Om 21.00 uur gaat de eerste halve finale van het Songfestival 2016 van start, live op NPO 1. Wil je al tweetend kijken naar hoe Douwe Bob het doet en alle actuele berichten op Twitter volgen, dan kun je gebruikmaken van de Kijk met Twitter-app op je Horizon Mediabox. Exclusief voor klanten van Ziggo!

Zo gebruik je de Kijk met Twitter-app

Of de Amsterdamse zanger ook daadwerkelijk de finale haalt, hangt af van het aantal stemmen dat hij krijgt van de andere deelnemende landen. De voortekenen zijn in ieder geval positief. De generale repetitie en het optreden voor de internationale vakjury verliepen vlekkeloos en werden goed ontvangen. Vooral dat laatste is belangrijk, aangezien het optreden voor de helft meetelt tijdens de einduitslag.

SpeculatieOp onder meer social media wordt volop gespeculeerd dat Douwe Bob sowieso de finale gaat halen. In aanloop naar zijn optreden opende de zanger, die in 2012 de eerste finale van De beste singer-songwriter won, een eigen bar. Daar is volop ruimte om gasten en pers te ontvangen, maar ook de concurrenten waartegen hij het dinsdagavond opneemt. In totaal zijn dat er 18, terwijl donderdagavond (12 mei) de andere halve finalisten de strijd aangaan. De uiteindelijke winnaars staan op zaterdag 14 mei in de grote finale.

Kenners schatten de kansen van Douwe Bob hoog in. Slow Down lijkt een van de weinige échte liedjes tussen al het inwisselbare bombast en geschreeuw dat het Songfestival rijk is. Kanshebbers om in de top 5 te komen zijn daarnaast Rusland, Oekraïne, Italië en Australië. In Australië is het Songfestival misschien nog wel populairder dan hier, waardoor het land net als vorig jaar mag meedoen. De 'Aussies' sturen Dami Im, een zangeres met Zuid-Koreaanse roots die een catchy Taylor Swift-achtig nummer ten gehore zal brengen.

De grootste concurrent van Douwe Bob in de halve finale is waarschijnlijk de Russische Sergey Lazarev. Met het vlotte nummer 'You Are The Only One' staat hij op nummer 1 bij de bookmakers. Volgens de bookies maakt ook Frankrijk, dat het traditiegetrouw matig doet op het Songfestival, kans op een hoge notering. Amir hoopt met het vrolijke nummer J'ai Cherché de nodige punten binnen te sprokkelen. We zijn benieuwd.

Agenda

John Fogerty

Woensdag 28 juni - 20.00 uur

Op woensdag 28 juni komt Creedence Clearwater Revival zanger en gitarist John Fogerty naar Nederland

Eindpunt Parijs

Zaterdag 1 juli - 09.26 uur

Het is de wielerronde met de grootste naam, de meeste volgers en de drukste bochten in de Alpen: de

Het gras van Wimbledon

Maandag 3 juli - 08.57 uur

‘Thirty-love.’ ‘Advantage Miss Kerber.’ ‘Game Federer.’ Je hoort

F1 Grand Prix van Oostenrijk

Vrijdag 7 juli

Spectaculairder dan vorig jaar kan het niet worden in Oostenrijk: de inhaalactie van Hamilton,

F1 Grand Prix van Groot-Brittannië

Vrijdag 14 juli

Silverstone is het decor van de tiende Formule 1-race van het seizoen. Snelt Lewis Hamilton in zijn

F1 Grand Prix van Hongarije

Vrijdag 28 juli

Vorig jaar ging oma Max met een slakkenvaart over de Hungaroring. Althans, dat vond hij zelf. Gelukk

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Tennis

Het gras van Wimbledon

‘Thirty-love.’ ‘Advantage Miss Kerber.’ ‘Game Federer.’ Je hoort het vaker tijdens tennistoernooien, maar nergens klinkt het Britser en traditioneler dan op Wimbledon. Het toernooi begint op 3 juli.

Ziggo Dome

John Legend

Singer-songwriter John Legend komt in september en oktober terug naar Europa met zijn grootste tour ooit de ‘Darkness And Light

Ziggo Dome

Metallica

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 uur via Ticketmaster.

Ziggo Dome

John Fogerty

Op woensdag 28 juni komt Creedence Clearwater Revival zanger en gitarist John Fogerty naar Nederland.

Nieuws