Vooruitblik: Douwe Bob op het Songfestival

Vooruitblik: Douwe Bob op het Songfestival

Haalt hij de halve finale?

EVENEMENT IS GEWEEST
NPO 1
10 mei 2016, 21.00 uur
Douwe Bob verdedigt vanavond de eer van Nederland tijdens de eerste halve finale van het Songfestival. De verwachtingen zijn hooggespannen!

Het nummer 'Slow Down' was de afgelopen weken veelvuldig op radio en tv te horen, maar slaat het ook aan in de rest van Europa? Vanavond komen we daar achter, tijdens de eerste halve finale van het Songfestival 2016. De 61e editie van het Europese liedjesfestijn start om 21.00 uur en het is de verwachting dat Douwe Bob - die als zesde aan de beurt is - rond 21.30 uur het podium van de Stockholm Globe Arena betreedt.

image

Om 21.00 uur gaat de eerste halve finale van het Songfestival 2016 van start, live op NPO 1. Wil je al tweetend kijken naar hoe Douwe Bob het doet en alle actuele berichten op Twitter volgen, dan kun je gebruikmaken van de Kijk met Twitter-app op je Horizon Mediabox. Exclusief voor klanten van Ziggo!

Zo gebruik je de Kijk met Twitter-app

Of de Amsterdamse zanger ook daadwerkelijk de finale haalt, hangt af van het aantal stemmen dat hij krijgt van de andere deelnemende landen. De voortekenen zijn in ieder geval positief. De generale repetitie en het optreden voor de internationale vakjury verliepen vlekkeloos en werden goed ontvangen. Vooral dat laatste is belangrijk, aangezien het optreden voor de helft meetelt tijdens de einduitslag.

SpeculatieOp onder meer social media wordt volop gespeculeerd dat Douwe Bob sowieso de finale gaat halen. In aanloop naar zijn optreden opende de zanger, die in 2012 de eerste finale van De beste singer-songwriter won, een eigen bar. Daar is volop ruimte om gasten en pers te ontvangen, maar ook de concurrenten waartegen hij het dinsdagavond opneemt. In totaal zijn dat er 18, terwijl donderdagavond (12 mei) de andere halve finalisten de strijd aangaan. De uiteindelijke winnaars staan op zaterdag 14 mei in de grote finale.

Kenners schatten de kansen van Douwe Bob hoog in. Slow Down lijkt een van de weinige échte liedjes tussen al het inwisselbare bombast en geschreeuw dat het Songfestival rijk is. Kanshebbers om in de top 5 te komen zijn daarnaast Rusland, Oekraïne, Italië en Australië. In Australië is het Songfestival misschien nog wel populairder dan hier, waardoor het land net als vorig jaar mag meedoen. De 'Aussies' sturen Dami Im, een zangeres met Zuid-Koreaanse roots die een catchy Taylor Swift-achtig nummer ten gehore zal brengen.

De grootste concurrent van Douwe Bob in de halve finale is waarschijnlijk de Russische Sergey Lazarev. Met het vlotte nummer 'You Are The Only One' staat hij op nummer 1 bij de bookmakers. Volgens de bookies maakt ook Frankrijk, dat het traditiegetrouw matig doet op het Songfestival, kans op een hoge notering. Amir hoopt met het vrolijke nummer J'ai Cherché de nodige punten binnen te sprokkelen. We zijn benieuwd.

Agenda

De seizoensfinale van Game of Thrones op het witte doek

Maandag 28 augustus

De beste serie ter wereld. Zeven bioscoopzalen. Eén epische, 81 minuten durende seizoensfinal

F1 Grand Prix van Amerika

Vrijdag 20 oktober - 17.00 uur

Howdy folks! Met de GP van Amerika in Austin Texas nadert dit seizoen zijn ontknoping. Wordt he

SLAM! MixMarathon

Vrijdag 20 oktober - 22.00 uur

Op 20 oktober 2017 keert de SLAM! MixMarathon terug naar de Ziggo Dome!

Future Urban Legends

Zaterdag 21 oktober - 22.00 uur

Op 21 oktober is het dance event Future Urban Legends in de Ziggo Dome!

Symphonica in Rosso - Simply Red

Woensdag 25 oktober

Op 25 oktober staat Simply Red in de Ziggo Dome, tijdens Symphonica in Rosso! Kaartverkoop is gestar

Symphonica in Rosso - Simply Red

Donderdag 26 oktober

Op 26 oktober 2017 staat Simply Red in de Ziggo Dome, tijdens Symphonica in Rosso! De kaartverkoop i

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Dome

Shania Twain

Op 11 oktober 2018 staat Shania Twain in de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 13 oktober om 9:00 uur.

Nieuws