Vooruitblik: Douwe Bob op het Songfestival

Vooruitblik: Douwe Bob op het Songfestival

Haalt hij de halve finale?

EVENEMENT IS GEWEEST
NPO 1
10 mei 2016, 21.00 uur
Douwe Bob verdedigt vanavond de eer van Nederland tijdens de eerste halve finale van het Songfestival. De verwachtingen zijn hooggespannen!

Het nummer 'Slow Down' was de afgelopen weken veelvuldig op radio en tv te horen, maar slaat het ook aan in de rest van Europa? Vanavond komen we daar achter, tijdens de eerste halve finale van het Songfestival 2016. De 61e editie van het Europese liedjesfestijn start om 21.00 uur en het is de verwachting dat Douwe Bob - die als zesde aan de beurt is - rond 21.30 uur het podium van de Stockholm Globe Arena betreedt.

image

Om 21.00 uur gaat de eerste halve finale van het Songfestival 2016 van start, live op NPO 1. Wil je al tweetend kijken naar hoe Douwe Bob het doet en alle actuele berichten op Twitter volgen, dan kun je gebruikmaken van de Kijk met Twitter-app op je Horizon Mediabox. Exclusief voor klanten van Ziggo!

Zo gebruik je de Kijk met Twitter-app

Of de Amsterdamse zanger ook daadwerkelijk de finale haalt, hangt af van het aantal stemmen dat hij krijgt van de andere deelnemende landen. De voortekenen zijn in ieder geval positief. De generale repetitie en het optreden voor de internationale vakjury verliepen vlekkeloos en werden goed ontvangen. Vooral dat laatste is belangrijk, aangezien het optreden voor de helft meetelt tijdens de einduitslag.

SpeculatieOp onder meer social media wordt volop gespeculeerd dat Douwe Bob sowieso de finale gaat halen. In aanloop naar zijn optreden opende de zanger, die in 2012 de eerste finale van De beste singer-songwriter won, een eigen bar. Daar is volop ruimte om gasten en pers te ontvangen, maar ook de concurrenten waartegen hij het dinsdagavond opneemt. In totaal zijn dat er 18, terwijl donderdagavond (12 mei) de andere halve finalisten de strijd aangaan. De uiteindelijke winnaars staan op zaterdag 14 mei in de grote finale.

Kenners schatten de kansen van Douwe Bob hoog in. Slow Down lijkt een van de weinige échte liedjes tussen al het inwisselbare bombast en geschreeuw dat het Songfestival rijk is. Kanshebbers om in de top 5 te komen zijn daarnaast Rusland, Oekraïne, Italië en Australië. In Australië is het Songfestival misschien nog wel populairder dan hier, waardoor het land net als vorig jaar mag meedoen. De 'Aussies' sturen Dami Im, een zangeres met Zuid-Koreaanse roots die een catchy Taylor Swift-achtig nummer ten gehore zal brengen.

De grootste concurrent van Douwe Bob in de halve finale is waarschijnlijk de Russische Sergey Lazarev. Met het vlotte nummer 'You Are The Only One' staat hij op nummer 1 bij de bookmakers. Volgens de bookies maakt ook Frankrijk, dat het traditiegetrouw matig doet op het Songfestival, kans op een hoge notering. Amir hoopt met het vrolijke nummer J'ai Cherché de nodige punten binnen te sprokkelen. We zijn benieuwd.

Agenda

Kinderpret in de Ziggo winkels

Woensdag 16 augustus - 13.00 uur

Deze zomer ontmoet je jouw grote helden in de Ziggo winkels!

F1 Grand Prix van België

Vrijdag 25 augustus - 10.00 uur

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort

US Open 2017

Maandag 28 augustus

Twee weken lang strijdt de mondiale tennistop in New York om de laatste Grand Slam-titel van dit jaa

F1 Grand Prix van Italië

Vrijdag 1 september

Een klassieker onder de Formule 1-grand prixs! Na België verplaatst het racegeweld zich dit kee

Metallica

Maandag 4 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Metallica

Woensdag 6 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

Topper van de ijsberg

Eredivisie seizoen 2017 – 2018 is gestart. De eerste topwedstrijd is vroeg dit jaar. PSV neemt het in eigen huis op tegen Feyenoord. Wordt deze battle een voorbode?

Ziggo Dome

Toto

Op zaterdag 17 maart komt de legendarische Amerikaanse rockband Toto naar de Ziggo Dome!

Ziggo Dome

BLØF

Bløf komt weer naar de Ziggo Dome! Op 10 maart zie je ze live.

Nieuws