50 jaar Jostiband in de Ziggo Dome

50 jaar Jostiband in de Ziggo Dome

Een droomjubileum

EVENEMENT IS GEWEEST
Ziggo Dome
05 september 2016, 20.00 uur
Op 5 september komt de grootste droom van de Jostiband uit: spelen in de Ziggo Dome! 

Met 142 muzikanten is de Jostiband het grootste orkest ter wereld met mensen met een verstandelijke beperking. Samen bespelen ze meer dan vijftig instrumenten. Bij alles wat ze doen spat het plezier er vanaf. Het concert wordt gegeven samen met 'muzikale vrienden' van de Jostiband. Onder andere Guus Meeuwis, Gerard Joling, The Voice-winnares Maan en harpist Remy van Kesteren verzorgen gastoptredens. En natuurlijk heeft de Jostiband ook nog een paar verrassingen in petto...

Koninklijk applaus

In de Ziggo Dome zitten 122 muzikanten op het podium. De Jostiband heeft nog nooit voor zoveel mensen opgetreden, maar het enthousiastme wint het overduidelijk van de zenuwen. "We gaan de wereld laten zien waartoe we in staat zijn", roepen de bandleden enthousiast. "Met muziek, filmpjes en een lichtshow." Stiekem werd er ook gedroomd over een koninklijk applaus en ook die wens komt uit. Koning Willem-Alexander is aanwezig bij het jubileumconcert in de Ziggo Dome. Twee emmertjes water halen speelt de Jostiband nog steeds. Maar het repertoire is de laatste jaren een stuk volwassener geworden. Zo staat er ook muziek van Armin van Buuren, Coldplay en James Bond op de speellijst.

Trots

"Door muziek hebben we ontdekt dat wij meer kunnen dan we dachten", aldus leden van de Jostiband. "Bovendien laten we met de Jostiband ook anderen zien dat mensen met een beperking heel veel kunnen bereiken. Daar zijn we trots op! We gaan er met elkaar een onvergetelijke avond van maken. Het jubileumfeest in de Ziggo Dome wordt onze beste verjaardag ooit." 

Gerelateerde artikelen

Agenda

John Fogerty

Woensdag 28 juni - 20.00 uur

Op woensdag 28 juni komt Creedence Clearwater Revival zanger en gitarist John Fogerty naar Nederland

Eindpunt Parijs

Zaterdag 1 juli - 09.26 uur

Het is de wielerronde met de grootste naam, de meeste volgers en de drukste bochten in de Alpen: de

Het gras van Wimbledon

Maandag 3 juli - 08.57 uur

‘Thirty-love.’ ‘Advantage Miss Kerber.’ ‘Game Federer.’ Je hoort

F1 Grand Prix van Oostenrijk

Vrijdag 7 juli

Spectaculairder dan vorig jaar kan het niet worden in Oostenrijk: de inhaalactie van Hamilton,

F1 Grand Prix van Groot-Brittannië

Vrijdag 14 juli

Silverstone is het decor van de tiende Formule 1-race van het seizoen. Snelt Lewis Hamilton in zijn

F1 Grand Prix van Hongarije

Vrijdag 28 juli

Vorig jaar ging oma Max met een slakkenvaart over de Hungaroring. Althans, dat vond hij zelf. Gelukk

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Foto: Neal Preston
Presale

Presale Queen

Op 13 november verandert de Ziggo Dome in een rockpaleis, geschikt voor een koningin. Want dan speelt Queen samen met Adam Lambert haar koninklijke hits. Nu een exclusieve presale voor Ziggo klanten.

Ed Sheeran

Ziggo Music Session: Ed Sheeran

Buitenkansje voor de echte fans die klant van Ziggo zijn: Ed Sheeran komt op 3 april naar Nederland en neemt zijn gitaar mee. Hij zal in een intieme setting een paar van zijn nieuwe songs spelen en misschien kun je hem ook nog wel de vraag stellen die je altijd al had willen stellen.

Nieuws