Amber Gomaa: van Alain Clark tot Jett Rebel

Amber Gomaa: van Alain Clark tot Jett Rebel

''Het wordt een feestje!''

Amber Gomaa is 3FM Serious Talent en speelt bij Jett Rebel. Op 23 april treedt ze op in Club Ziggo, direct na Mariah Carey in de dome. Ziggo spreekt haar.

Het gaat hard met Amber Gomaa. Haar eerste single I Want It was nog maar net uit en ze werd al gelanceerd als Serious Talent. Dit leverde haar een hoop op: ‘’Airplay op 3FM, vette optredens. Het was een spannende tijd, alles was nieuw.’’ Op 23 april speelt ze in Club Ziggo, direct na Mariah Carey.

Amber is al sinds haar pubertijd met muziek bezig. Ze begon met het schrijven van gedichtjes en al snel zong ze in schoolbandjes waarmee ze deelnam aan muziekwedstrijden. Een logische volgende stap was het conservatorium in Amsterdam. ‘’Ik had toen nog geen idee hoe ik geld kon gaan verdienen met muziek. Maar toen ik bij Alain Clark kwam, is het gaan rollen.’’

Jett Rebel

Amber was jarenlang achtergrondzangeres van Alain Clark, wat haar diverse contacten in de muziek opleverde. En ze zingt en speelt toetsen bij Jett Rebel, die ze ook al wat jaartjes kent. De twee traden vroeger weleens samen op tijdens jamsessies. ‘’Als ik met Jelte (Tuinstra, Jett Rebel, red.) op het podium stond dacht ik: wat ben jij dope! Er ontstond echt iets vets.’’

Jett Rebel hielp Amber met de productie van haar debuut EP Sun Gazing, die in het najaar van 2015 verscheen. Op nieuw materiaal hoeven we niet lang te wachten, want haar eerste volledige album staat gepland voor september 2016. Daarnaast hoopt ze met haar eigen band op de grote festivals te spelen, net zoals ze met Jett Rebel heeft gedaan.

Over de vraag hoe ze zelf haar muziek zou omschrijven moet ze even denken. ‘’Dat is een lastige! Pop? Soul? Semi-elektronisch? We doen best veel met elektronica, maar er zitten ook echte drums in. En de synthesizers hinten een beetje naar de ‘80s. We houden het uiteindelijk op urban synthpop met een knipoog naar de jaren ’80.’’

De dood als inspiratie

Emotie is een grote drive voor Amber. ‘’Mijn beste liedjes schrijf ik als ik echt in het moment zit. Het gaat dan niet om het rationele, maar echt om de emotie.’’ Inspiratie haalt ze vooral uit contacten met anderen. ‘’Dit kan van alles zijn; liefde, seks maar ook de dood. Dit laatste hoor je bijvoorbeeld terug in mijn liedje Still Water.’’

De dood is ook hetgeen Amber en Jett Rebell muzikaal dichter bij elkaar bracht. ‘’Toen een vriend van ons overleed, besloten we om tijdens zijn afscheid het nummer Gone Too Soon van Michael Jackson te zingen. Jelte was zo onder de indruk van mijn arrangement, dat hij mij al snel bij de band vroeg. Het was een gek moment; tragisch maar toch ook mooi.’’

Tribute aan Mariah Carey

Op 23 april speelt Amber Gomaa met haar band in Club Ziggo. Waarom iedereen moet komen kijken? ‘’Het wordt een feestje! Ik heb heel veel zin om in Club Ziggo te spelen, want het is echt een toffe plek. En we hebben een leuke tribute aan Mariah Carey.’’ Het popidool speelt voorafgaand aan het optreden van Amber in de Ziggo Dome. ‘’Ik vind haar echt te gek. Ze is een icoon voor mijn generatie. Ze heeft zo veel vocalisten beïnvloed! Ik ga zeker proberen om tussen de soundchecks door nog wat van haar optreden te zien.

Amber Gomaa, 23/04 in Club Ziggo, om 22.45 uur

Amber Gomaa: van Alain Clark tot Jett Rebel

Meer plezier in Club Ziggo

Het plezier van Ziggo wordt na een optreden in de Dome nog even voortgezet in Club Ziggo. De komende weken zie je hier de volgende acts:

  • 23 april: Amber Gomaa
  • 1 mei: Tex-a-Go
  • 14 mei: Soul Solution
  • 23 mei: Darlyn
  • 24 mei: Yellow Grass

Club Ziggo ligt direct naast de Ziggo Dome. Houd deze website goed in de gaten voor de laatste info en toffe bandinterviews!

Agenda

G-DRAGON

Dinsdag 26 september - 20.00 uur

K-Pop sensatie G-DRAGON komt op 26 september naar de Ziggo Dome!

Headhunterz

Zaterdag 30 september - 22.00 uur

Op 30 september komt de hardstyle legende Headhunterz terug naar de Ziggo Dome!

Lady Gaga

Dinsdag 3 oktober

Lady Gaga staat op 3 oktober in de Ziggo Dome. De kaartverkoop voor dit concert start maandag 13 feb

Nick Cave & The Bad Seeds

Vrijdag 6 oktober

Nick Cave & The Bad Seeds zie je voor het eerst in drie jaar live! Kaartverkoop start 17 februari om

Chef'Special

Zaterdag 7 oktober

Chef'Special staat in de Ziggo Dome, get your tickets now Amigo! www.chefspecialziggodome.nl

Chris Rock

Zondag 8 oktober

Chris Rock, één van de beste comedians van deze generatie, komt met zijn ‘Total Blackout Tour’

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Dome

Presale Ladies of Soul 23 maart 2018

Ladies of Soul viert hun 5-jarig jubileum in de Ziggo Dome. Naast het concert op zaterdag 24 maart is er nóg een concert, namelijk op vrijdag 23 maart. Wil jij voordringen in de rij? Lees dan snel verder.

Ziggo Dome

Editors

Op dinsdag 27 maart komt Editors naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start donderdag 21 september om 10 uur.

Ziggo Dome

The Killers

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00 uur.

Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 1 & 2 december staat de zanger bij ons op de planken voor Groots met een zachte G.

Nieuws