Bart en Alex: 18 juni in Club Ziggo

Bart en Alex: 18 juni in Club Ziggo

EVENEMENT IS GEWEEST
18 juni 2016, 22.30 uur
Cajón, tamboerijn, gitaar, bekkens én een koe-bel; meer hebben de energieke Bart en Alex niet nodig. Zaterdag 18 juni wordt het een doldwaze bedoeling in Club Ziggo. Be there!

De beste omschrijving voor Bart & Alex? ‘Twee muzikanten die al hun hele leven met elkaar bevriend zijn en met gitaar, trommel, enthousiasme en tomeloze energie iedere tent op z’n kop zetten’.  “Onze vaders zijn jeugdvrienden”, begint Alex. “Dus Bart en ik kennen elkaar letterlijk sinds de wieg, toen we nog muziek maakten met een rammelaar ”, grijnst hij. “We lijken in niks op elkaar. De enige overeenkomst tussen ons is de liefde voor muziek.  Daar begon alles. Als kinderen speelden we samen - heel klassiek - in een garage. Bart op de gitaar en ik op een drumstel. Voor de spiegel deden we alsof we wereldsterren waren. In die garage wierpen honderdduizenden fans zich aan onze voeten", knipoogt hij.

Een kraai en een nachtegaal Ooit vormde het duo een trio. Maar toen de gitarist naar de andere kant van het land verhuisde, bleven Bart en Alex samen over. “We zochten naar een nieuwe bandnaam, maar eigenlijk konden we geen enkele naam verzinnen die de lading beter dekte dan ‘Bart en Alex’. Zodoende”, vertelt de Nijmegenaar droog. “Twee man is natuurlijk wel weinig, dus we moeten onszelf optimaal benutten. Bart speelt gitaar en zingt als een nachtegaaltje, maar ik klink als een kraai. Qua zang staat Bart er dus echt alleen voor. Maar ik had thuis nog een paar leuke instrumenten liggen en nog wat lichaamsdelen ‘over’. Dus nu sla ik op de cajón, tamboerijn, koe-bel, bekkens; eigenlijk op alles wat er aan mijn neus voorbijkomt. Zo kunnen we, met een minimale bezetting, het maximale feest eruit halen.”

Wereldhits Het repertoire van het duo is uitgebreid en verrassend; van Beatles tot Brabant, van LMFAO tot Country Roads. “We spelen ongeveer twee keer per week en alle nummers zijn vrolijk en energiek. Onze setlist bepalen we niet voor het optreden, maar tijdens. Natuurlijk hebben we een basisroute, maar als we het podium opstappen begint de reis pas echt. Het publiek is het belangrijkste. Waarom zouden wij dan alles vooraf bepalen? Vaak roepen we: ‘Wat willen jullie horen?’ en die nummers spelen we dan. De wereldhits zijn het populairst. Mensen willen graag meezingen.”

Feest, met de hoofdletter F Voordat Bart en Alex spelen, dansen ze zo lang mogelijk mee op het ‘voorprogramma’ in de Ziggo Dome. “Doe Maar is fantastisch!” roept Alex enthousiast. “Feest, met de hoofdletter F! Daar gaan we zeker naartoe. Daarna willen we in Club Ziggo die vrolijke sfeer vasthouden of zelfs uitvergroten. Kwalitatief gezien  zijn er natuurlijk  ontelbare bands die beter zijn dan Bart en ik”, geeft Alex toe. “Maar wij kunnen een fantastische sfeer creëren. Dat begint al vanaf het moment dat ik op de cajón ga zitten. Ik ben twee meter, dus dat ziet er niet uit. Dan is de eerste plezierige toon direct gezet.”

Soms is een band ontzettend goed, maar zijn de muzikanten geen entertainers. Dan kun je er net zo goed thuis op de bank naar luisteren. Bart en ik maken er gegarandeerd een feest van. We geven echt alles om te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. De ultieme avond? Als het publiek zo hard meezingt dat je  Bart en mij niet meer kunt horen!”

Bart en Alex; zaterdagavond 18 juni om 22.30 in Club Ziggo.

Agenda

Let's Dance

Zaterdag 18 november - 20.30 uur

Let's Dance zal op 18 november 2017 de Ziggo Dome wederom veranderen in de grootste discotheek van N

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Foto's: © Bart Heemskerk
Club Ziggo Live

Terugblik: Sting in Club Ziggo

Op 14 november gaf Sting een intiem optreden voor zijn fans in Club Ziggo ter ere van zijn nieuwe album 57th & 9th. Geniet hier nog even na van deze exclusieve albumpresentatie.

Club Ziggo Live

Dichter bij Sting

Een paar dagen na de release van zijn nieuwe album '57th & 9th' (zijn eerste rockalbum in 13 jaar) stond Sting al in Club Ziggo voor een intieme albumpresentatie.