Keiharde woorden voor Van Rouwendaal

Keiharde woorden voor Van Rouwendaal

'Het EK vond hij niet belangrijk. En als ik iets zeg dan is het pak je spullen maar!', aldus Sharon van Rouwendaal in Peptalk over haar coach Philippe Lucas. De Fransman heeft een succesvolle staat van dienst, maar valt ook op door zijn bijzonder harde aanpak.


De excentrieke verschijning neemt geen blad voor de mond tegen Van Rouwendaal. 'Jij gaat gewoon niet naar het EK', citeert de Nederlandse zwemster haar coach. 'Ik zwom niet hard genoeg en toen werd hij hartstikke boos. Ga maar in die baan ernaast bij het publiek waar je hoort.'

Van Rouwendaal was na het afgelopen EK boos op Lucas omdat ze volgens haar een betere medailleoogst had kunnen behalen. Door de trainingsaanpak van de Fransman stond de Nederlandse te vermoeid aan de start om optimaal te kunnen presteren.

Toch is de zwemster uit Baarn van mening dat ze met Lucas een goede match heeft. 'Hij is geen eikel. Hij is een supergoede coach, alleen hij is heel erg hard', nuanceert Van Rouwendaal. Bekijk de video voor nog meer bijzondere uitspraken van coach Philippe Lucas.