Knielen op een bed violen

Knielen op een bed violen

Een aangrijpend en ontroerend liefdesverhaal waar liefde en geloof zich van hun beste én slechtste kant laten zien.

Ondanks het harde werken op hun eigen kwekerij, leiden jeugdliefdes Hans (Barry Atsma) en Margje Sievez (Noortje Herlaar) een gelukkig gezinsleven. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, tot op een dag prediker Jozef Mieras (Marcel Hansema) het woord van God komt brengen. Hij maakt Hans wijs dat een nadere kennismaking met God, en een kritische blik naar zijn eigen ziel, niet kan uitblijven. Pas dan zal hij echt gelukkig zijn..

Deze uitnodiging wakkert Hans z’n diepgewortelde herinneringen aan zijn strenggelovige opvoeding en harde vader aan. Hij verliest zijn focus op de werkelijkheid en zijn gezin, en voert een eenzame strijd tegen zijn jeugd, het geloof en zichzelf. De sekte waarin Hans zich steeds meer verliest, drijft hem verder van zijn Margje en kinderen vandaan. Wint Margje het van deze godsdienstwaanzin en krijgt ze haar Hans weer op het rechte pad?

Deze meeslepende verfilming van de veelbekroonde bestseller van Jan Siebelink brengt de strijd tussen liefde, geloof en familie raak in beeld. Jan Siebelink schreef het boek om op zoek te gaan naar de beweegredenen van zijn eigen vader, die zich tot de zwartste vorm van het calvinistisch geloof bekeerde en zijn gezin daarvan de dupe maakte. “Knielen op een bed violen” is een mooie toevoeging aan het portfolio van regisseur Ben Sombogaart, die de Nederlandse klassiekers De Tweeling, De Storm en Bride Flight verfilmde.

Agenda

Let's Dance

Zaterdag 18 november - 20.30 uur

Let's Dance zal op 18 november 2017 de Ziggo Dome wederom veranderen in de grootste discotheek van N

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
© 2016 Disney Media Distribution | All Rights Reserved.
Tip 5

Tip 5: december

Vroeger, toen was geluk heel gewoon? Nou, nog steeds hoor! Installeer je op de bank met warme chocolademelk en Ziggo On Demand-films. Deze 5 tippen we voor deze maand.

© 2016 Disney
Tip 5

Tip 5: september

Zoveel films, zo weinig tijd. Daarom selecteren we ook in september vijf mooie films om je wat keuzestress te besparen. Nu te zien bij Ziggo On Demand!

Ziggo On Demand

Legend

Het levensverhaal van de tweelingbroertjes Kray. Een misdaadfilm over hun opkomst en ondergang.

Tip 5

Joy

Haar naam doet anders vermoeden, maar de bescheiden Joy leidt niet bepaald een rooskleurig leven. Totdat ze een geniale uitvinding doet: de Miracle Mop.

Tip 5

Creed

Bam! Rocky Balboa is terug. En beter dan je misschien zou verwachten. Sylvester Stallone schittert als ex-bokskampioen, die de zoon van zijn overleden vriend Apollo klaarstoomt voor een bokscarrière.

Nieuws