cover Borgia
still Ziggo On Demand Borgia

Borgia (Seizoen 2)

Inbegrepen bij: Movies & Series
56 minuten | Engels
4 g a s t
HD

Februari 1494: Rodrigo Borgia, Paus Alexander XI is nog niet over de dood van zijn zoon Juan heen. Zijn macht dreigt af te nemen.

In Rome zijn de kardinalen gebonden in hun haat richting de rechterhand van Rodrigo, Gacet. Wanneer Rodrigo een man wreed laat executeren voor zijn homosexuele avances, komt Della Rovere met een plan om Gacet te elimineren. Kardinaal Flores beschuldigt Gacet ervan hem aangerand te hebben. Rodrigo wordt gedwongen Gacet te laten arresteren.

Aan het einde van de Vastentijd wordt Rome geteisterd door hevige regenval. Daar komt nog bovenop dat het gewone volk zich bedreigd voelt door een mythisch wezen met het hoofd van een ezel. Cesare is inmiddels in de Eeuwige Stad gearriveerd en kalmeert de menigte door het afgehakte hoofd van een ezel te tonen.

In Florence heft Savonarola een Dominicaanse monnik als plaatsvervanger aangewezen om voor hem te branden. Cesare heeft een Fransiscaan gevonden om zijn plek in te nemen. De vuren worden gestookt en Savonarola bidt voor God's Oordeel. Een hevige regenbui stort neer en dooft de vlammen, waarna Cesare Savonarola erkent als morele winnaar.

Cesare krijgt bij zijn terugkomst in Rome een triomfantelijk ontvangst van de Eeuwige Stad. Cesare ziet zijn succes tegen Savonarola als een verder draaipunt richting zijn lot. Hij heeft nog steeds de ambitie Koning van Napels te worden.

Onder invloed van de Vitriolo moet Rodrigo meer dan ooit vertrouwen op Gacet. Om Rodrigo van zijn Pauselijk ambt te verwijderen wil Della Rovere een document in handen krijgen. Maar de neef van Della Rovere, Riario-Sansoni sluit een bond met Gacet, als Gacet Rodrigo kan overtuigen Riario-Sansoni Vise-Kanselier te maken, zal Riario-Sansoni Gacet het document overhandigen.

Rodrigo is onder invloed van het gif Vitriolo en hallucineert. Na zijn publiekelijke wangedrag helpen Gacet en Vanozza hem van zijn verslaving af. Cesare komt aan in Lyons met veel bombardie, met als doel het voor zich winnen van Carlotta d'Aragona en om King Charles te overtuigen van een campagne tegen de Ottomanen.

Rodrigo is hersteld van zijn verslaving en terug van zijn behandeling, maar hij wordt tijdens een publiekelijk schouwspel aangevallen. De boze kardinalen denken dat de moordpoging te maken heeft met de nieuwe banden tussen het huis van Borgia en Frankrijk. Het nieuws van het bondgenootschap tussen Cesare en Koning Louis is ook in Rome aangekomen.

Cesare verveelt zich aan het Franse hof in Lyon, ook al doet Carlotta steeds vriendelijker tegen hem. Cesare vraagt zijn vriend Koning Louis om een leger voor hem samen te stellen om de Italiaanse provincies mee onder druk te zetten en tot een overeenkomst te komen. Dit verzoek wordt niet alleen slecht ontvangen bij kardinaal Briconnet, maar vergroot ook de zorgen richting de Paus in Rome, Rodrigo.

Cesare leidt de Franse troepen tegen Milaan. Hij heeft de beschikking over twee bloedhonden, die hij zonder genade inzet tegen zijn vijanden. Met hun help dwingt hij Venetië met het stoppen van toelaten van de troepen van de Duitse Keizer Maximilian. Koning Louis realiseert zich dat Cesare niet veel waarde meer hecht aan het trouwen met iemand voor nobele titel en stelt voor dat hij trouwt met de nicht van Louis, Charlotte D'Albert.

In zijn Franse hertogdom Valentinois geniet Cesare volop van zijn leven met Charlotte, wetende dat zijn lot ergens anders zal liggen. Hij leert de boeren vechtkunsten bij, voor het geval dat Koning Louis hem niet zijn leger zal toevertrouwen om de strijd met Milaan aan te gaan. Cesare belooft Koning Louis zelfs dat hij Milaan voor de Franse Kroon zal veroveren met alleen zijn eigen mannen.

Cesare viert zijn overwinning in Milaan, maar hij merkt een verandering in zijn gezicht op. Alles wijst op een infectie. Hij roept om Leonardo da Vinci. Leonardo da Vinci moet als werktuigkundige aan de slag voor zijn wapenarsenaal. De krijger en artiest ontwikkelen onmiddellijk een gemeenschappelijke sympathie voor elkaar.

  • Meer informatie
    P
  • Hoe bestel ik een serie?
    P
w
cover Borgia

Borgia

Genre
Jaar
2013
Taal
Engels
Studio
DFW
TV Pakket
Movies & Series
Te zien t/m
31 december 2017
w

Deze serie zit in het pakket Movies & Series. Dat zijn honderden films en series inbegrepen in je abonnement.

Je kunt het pakket los bestellen voor € 6,95 per maand. Beter nog: het is ook inbegrepen in je pakket wanneer je kiest voor het Alles-in-1 Compleet of Max.

Bestel Movies & Series

Nog meer films, tv-zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.

Bestel Movies & Series XLMeer informatie