cover Borgia
still Ziggo On Demand Borgia

Borgia (Seizoen 1)

Inbegrepen bij: Movies & Series
54 minuten | Engels
4 g a s t
HD

Na een felle discussie met della Rovere, overtuigt Rodrigo Paus Innocentius ervan om Koning Ferdinand en Koningin Isabella van Spanje de titel van "Katholieke Majesteiten" te verlenen. De Medici's geven de Paus een lening zodat hij de gokschulden van zijn zoon kan afbetalen. In ruil daarvoor krijgt Giovanni de Medici een zitje als Kardinaal. Rodrigo geeft te kennen dat hij de Sint-Pietersbasiliek wil restaureren... als hij Paus wordt.

Alessandro en Cesare bezoeken een Striga om de toekomst van Cesare te voorspellen. Ze voorspelt dat er die zomer vijf sterfgevallen zullen zijn die zijn leven ingrijpend zullen veranderen. De Borgia's, Orsini's, Medici's en Cibo's richten samen een feestmaal aan om hun nieuwe alliantie te vieren: Giovanni de Medici is nu een Kardianaal, Juan is Hertog van Gandia en Maddalena de Medici is getrouwd met de zoon van de Paus, Franceschetto Cibo.

De klokken worden geluid om het tijdelijke einde van de rellen aan te kondigen. Cesare keert naar Pisa terug waar hij een geheime ontmoeting heeft met de zwangere Fiametta, die bang is dat Rodrigo het bestaan van zijn ongeboren zoon zal ontdekken.

Het Conclaaf wordt voortgezet omdat geen enkele Kardinaal genoeg stemmen heeft geronseld om tot Paus verkozen te worden. Rodrigo brengt een bezoek aan della Porta om zijn stemmen te winnen. Hij schetst wat de gevolgen zullen zijn als de verkeerde Paus wordt verkozen: oorlog met Napels of Milaan, en de teloorgang van Rome. Rodrigo legt de nadruk op zijn neutraliteit aangaande deze materies, wat hem de meest geschikte kandidaat maakt.

Cesare en Alessandro zijn in Spoleto aanbeland, waar ze, op orders van Rodrigo, voor onbepaalde tijd moeten verblijven. Ze maken er kennis met de nieuwe secretaris van Cesare, Agapito Geraldini. Rodrigo wordt tot Paus gewijd en kondigt zijn plannen voor de heropbouw van Sint-Pieter aan, bekostigd met een jaarlijkse bijdrage van de kardinalen. Tot grote ergernis van Burchard verstoort Giulia een viering in het Apostolisch Paleis, die strikt voor mannen is voorbehouden.

De Spaanse ambassadeur De Haro kondigt de ontdekking van een Nieuwe Wereld aan door de legendarische ontdekkingsreiziger, Cristofero Colombo. Als Rodrigo erkent dat Spanje de legitieme eigenaar is van het nieuwe land, zal Koning Ferdinand zijn zoon Juan de hand van Prinses Maria Enriques de Luna schenken. Rodrigo gebruikt een passer om de Nieuwe Wereld te verdelen tussen Portugal en Spanje. Daarbij bevoordeelt hij overduidelijk Spanje, zonder zijn eigen neutraliteit in het gedrang te brengen.

Tijdens het Consistorie kondigt Carafa de dood van Koning Ferrante van Napels aan. De Kardinalen voeren een debat over wie nu de rechtmatige heerser van Napels moet worden: de zoon van Ferrante, Prins Alfonso d'Aragona of de Franse koning Charles. Kardinaal della Rovere argumenteert ten voordele van Charles, ondanks Rodrigo's nieuwe banden met Alfonso. Het Consistorie loopt ten einde en Della Rovere trekt naar Koning Charles met de mededeling dat Rodrigo de claims van beide partijen wil bestuderen.

Milaan, della Rovere, de Colonna's en de Orsini's hebben zich allemaal aan de zijde van Frankrijk geschaard. Venetië, Spanje en het Heilig Roomse Rijk laten voorlopig niet in hun kaarten kijken.

Terwijl Giulia in het kraambed ligt, bespreken Rodrigo en de overgebleven Kardinalen de oorlog. Della Rovere is erop gebrand om het roer als Paus over te nemen. Rodrigo verandert echter van strategie en geeft Charles de toestemming om met zijn troepenmacht langs Rome te passeren.

Wanneer Djem overlijdt in het Franse kamp, ontstaat het gerucht dat Cesare hem heeft vergiftigd. Hij slaagt erin te ontsnappen aan zijn ontvoerders en de burcht van Alessandro te bereiken. Ondertussen vertelt Maria Enriques de Luna aan Lucrezia dat Juan haar regelmatig slaat. Ze bedenken een vluchtplan...

Wanneer hij verneemt dat zijn vrouw in het kraambed is gestorven, confronteert de razende Juan zijn zus Lucrezia in verband met haar rol in de ontsnapping van Maria Enriques. Lucrezia is er het hart van in, maar haar besluit om non te blijven, staat vast. Ze bezoekt Lucia om te weten hoe ze "gezegend" kan worden met de stigmata. Kardinaal Carafa maakt bekend dat het volk van Napels Federigo d'Aragona tot zijn nieuwe koning heeft uitgeroepen.

Rodrigo richt zich tot de Kardinalen. Nadat hij een brief met condoleances ontving van della Rovere, nodigt Rodrigo hem uit om naar Rome terug te keren en verbreekt hij zijn relatie met Giulia. Wanneer Cesare hem laat weten dat Juan hun halfbroer Pedro Luis heeft gedood, stuurt Rodrigo hem terug naar Valencia. Rodrigo weigert het verzoek van Lucrezia om met Pedro Caldes te trouwen. Hij draagt haar op om in het klooster te treden en er voor de weeskinderen van Juan te zorgen.

  • Meer informatie
    P
  • Hoe bestel ik een serie?
    P
w
cover Borgia

Borgia

Genre
Jaar
2011
Taal
Engels
Studio
DFW
TV Pakket
Movies & Series
Te zien t/m
31 december 2017
w

Deze serie zit in het pakket Movies & Series. Dat zijn honderden films en series inbegrepen in je abonnement.

Je kunt het pakket los bestellen voor € 6,95 per maand. Beter nog: het is ook inbegrepen in je pakket wanneer je kiest voor het Alles-in-1 Compleet of Max.

Bestel Movies & Series

Nog meer films, tv-zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.

Bestel Movies & Series XLMeer informatie