cover Once Upon A Time
Once Upon A Time (Seizoen 5)
41 minuten | Engels

Movies & Series
Beschikbaar van 15-04-2017 tot 14-10-2017
still Ziggo On Demand Once Upon A Time

Once Upon A Time (Seizoen 5)

(Seizoen 5)

41 minuten | Engels
3 g a
HD

Nadat ze de Duistere is geworden, verdwijnt Emma onmiddellijk en moeten de helden samenwerken om haar te redden, maar eerst moeten ze haar zien te vinden, waarvoor ze de hulp nodig hebben van een onwaarschijnlijke bondgenoot.

Regina probeert Emma te beschermen, wat haar moed als een van de goeden op de proef stelt. Koning Arthur en koningin Guinevere geven een koninklijk bal om de helden te verwelkomen op Camelot, maar als het feest een dodelijke wending neemt, moeten David en Robin in actie komen om niet een belangrijke troef te verliezen in het gevecht om Emma te redden.

In Camelot werken de helden hard om Merlijn te bevrijden. Vastbesloten om Emma te helpen, begint David aan een zoektocht om een magisch voorwerp terug te vinden dat Regina kan gebruiken om te communiceren met de gevangengenomen tovenaar. Maar als David weggaat, staat Arthur erop met hem mee te gaan omdat de gevaren die dreigen groter zijn dan hij zich kan voorstellen.

Nadat ze een cryptische waarschuwing heeft gekregen van Lancelot over Arthurs bedoelingen, beseft Mary Margaret dat Arthur misschien wel de grootstet bedreiging vormt voor de helden. Maar als ze David niet kan overtuigen van het gevaar, neemt ze het heft in eigen handen. Ondertussen zorgt Haaks onwrikbare liefde voor Emma voor een sprankje hoop in haar strijd tegen de meedogenloze stem van Repelsteeltje.

In Camelot proberen Mary Margaret en David de dolk van de Duistere terug te krijgen en gebruikt Emma een dromenvanger om in het verleden te kijken en te zien hoe Merlijn in een boom veranderd is. Samen zoeken Emma en Regina uit wat het cruciale ingrediënt is dat ze nodig hebben om Merlijn te bevrijden, maar ze moeten het opnemen tegen Arthur, die niet wil dat Merlijn vrijkomt.

In een flashback naar Camelot krijgt Merida door een toevallige ontmoeting met Merlijn, David, Haak en Belle weer hoop om haar broer te redden van de overheersende clans van DunBroch. Merida wil niets aan het toeval overlaten en neemt Belle mee op een gevaarlijke reis die uitloopt op een waardevolle les in durf en moed.

In Camelot leidt Merlijn een missie om de dolk te herenigen met Excalibur, zodat hij het wapen kan gebruiken om Emma te redden van de duisternis die haar ziel bedreigt. Met Zelena op sleeptouw glippen Haak, Mary Margaret, David, Regina en Robin het kasteel van Arthur binnen om het kapotte zwaard van de bezeten koning af te pakken.

De spanningen in Camelot lopen hoog op als Merlijn, die nu volledig in de macht van Arthur is, Emma een ultimatum stelt: ze moet de dolk van de Duistere en de goddelijke vonk overhandigen, anders vermoordt hij haar hele familie. Emma en onze helden weigeren zich gewonnen te geven en nemen het op tegen Arthur, Merlijn en Zelena in een epische strijd vol magie en wilskracht. Als het einde in zicht is, moet Emma een hartverscheurende keuze maken die niemand had zien aankomen.

Zelena en Arthur reizen naar DunBroch om een betoverd voorwerp terug te krijgen dat ze nodig hebben om Emma en onze helden te verslaan. Hun pad kruist dat van Merida, die een schuld gaat afbetalen die haar vader, koning Fergus, nog had uitstaan bij de Heks toen hij stierf. Merida vraagt twee vrienden om hulp, Mulan en Ruby, maar om de Heks tevreden te stellen en DunBroch te redden, moet ze eerst de identiteit achterhalen van de ridder die haar vader heeft vermoord.

In een flashback naar Camelot wordt Haak een Duistere en wordt zijn zucht naar wraak op Repelsteeltje aangewakkerd. Wanneer Emma en Haak het niet eens worden over wat ze moeten doen, worden de laatste puzzelstukjes onthuld als de gebeurtenissen in Camelot voelbaar worden in het heden, wat resulteert in een geladen confrontatie tussen Licht en Duister.

De duistere belegering van Storybrooke is aan de gang als alle verrezen Duisteren een levende ziel zoeken als offer, zodat ze terug kunnen keren naar het rijk der levenden. Nu het onheil nadert, raadt Gold Mary Margaret, David en de rest van de helden aan om hun laatste momenten door te brengen met hun dierbaren. Emma weigert echter om op te geven, omdat ze alle verkeerde keuzes die ze als Duistere heeft gemaakt wil rechtzetten. Er is alleen één probleem: Duistere Haak.

Emma, Regina, Mary Margaret, David, Robin, Henry en Gold komen aan in de onderwereld om Haak te redden. In een flashback naar het Betoverde Bos keert een bekende terug, die Regina het perfecte verjaardagscadeau geeft.

Iemand die ontsnapt is uit de gevangenis van Hades vertelt de helden dat Haak daar gevangen wordt gehouden, maar om Haak te redden moeten ze de strijd aanbinden met een angstaanjagend beest, dat de gevangenis bewaakt. Mary Margaret zoekt naar een oude jeugdvriend die weet hoe ze het monster kunnen verslaan.

Hades dreigt Haak te veroordelen tot de Rivier van de verloren zielen wanneer Hook weigert te kiezen welke drie van zijn vrienden in de Onderwereld moeten blijven. Gold wil ondertussen Emma, Sneeuwwitje, David, Regina, Robin en Henry graag helpen om Haak te vinden zodat hij terug kan keren naar Belle. Maar om dat te kunnen doen moet hij zijn ex-vrouw Milah zien te vinden in de onderwereld en haar om hulp vragen.

Haak en Emma moeten Hades verslaan om te kunnen terugkeren naar Storybrooke met Sneeuwwitje, David, Regina, Robin, Henry en Gold. Een onverwacht bezoek van Haaks overleden broer Liam is misschien de aanwijzing waar ze naar op zoek zijn. Ondertussen doet Hades extra zijn best om de helden in de val te lokken in de Onderwereld door ze tegen elkaar uit te spelen.

De helden blijven zoeken naar een manier om iedereen uit de Onderwereld te bevrijden. Gold is in de macht van Hades en creëert een portaal naar Storybrooke, waardoor Belle, Zelena en Baby Hood naar de Onderwereld worden getransporteerd. Belle wordt herenigd met Repelsteeltje en krijgt schokkend nieuws dat haar leven voorgoed zal veranderen. Ondertussen proberen Sneeuwwitje en David wanhopig om vanuit de Onderwereld een boodschap naar hun zoon te sturen.

Belle wendt zich tot Repelsteeltje om hun kind te behoeden voor Hades. Ondertussen ontmoet Hades Gaston in de Onderwereld en moedigt hem aan om wraak te nemen op Repelsteeltje. Als de helden een manier proberen te vinden om Hades te verslaan, heeft Emma een angstaanjagende nachtmerrie en beseft ze dat die uit gaan komen.

In flashbacks belanden Ruby en Mulan in Oz, waar ze Dorothy ontmoeten. Nadat de drie zien dat Zelena terug is in Oz, zoeken ze naar een manier om haar voor eens en altijd te verslaan. Dorothy verdwijnt echter op mysterieuze wijze, en door Ruby's zoektocht naar haar nieuwe vriendin komt ze in de Onderwereld terecht. Daar wordt ze herenigd met de helden en blijven ze samen zoeken naar Dorothy.

Regina vraagt Cora haar te helpen een manier te vinden om Zelena te scheiden van Hades. Cora onthult echter een familiegeheim dat het leven van Regina en Zelena voorgoed kan veranderen.

Hades vraagt de helden om hulp om Zelena te redden van Repelsteeltje en Peter Pan. In ruil daarvoor biedt hij aan om al hun namen van hun grafsteen af te halen. Als Haak echter nog steeds niet weg kan, moeten hij en Emma tot diep in de Onderwereld afreizen.

Emma, David, Regina, Robin en Henry keren terug naar Storybrooke en worden herenigd met Sneeuwwitje, maar ze hebben nog steeds te kampen met Hades, die Zelena blijft misleiden en zijn plan uit de doeken doet om het Olympische Kristal te gebruiken om de stad over te nemen.

Regina rouwt om de dood van Robin Hood. Als de helden ontdekken dat Gold het Olympische Kristal van Hades heeft gestolen en alle magie van Storybrooke eraan gekoppeld heeft, proberen ze hem tegen te houden. Henry besluit dat hij alle pijn die magie zijn familie heeft berokkend niet meer aankan en neemt het recht in eigen hand, met Violet op sleeptouw.

De magie dreigt vernietigd te worden en het lot van Storybrooke hangt aan een zijden draadje. Emma en Regina proberen Henry op te sporen voor Gold hem vindt. Regina blijft worstelen met frustratie over haar voormalige slechte zelf, en elders worden Sneeuwwitje, David, Haak en Zelena gevangengenomen.

  • Meer informatie
    P
  • Hoe bestel ik een serie?
    P
w
cover Once Upon A Time

Once Upon A Time

Genre
Jaar
2011
Taal
Engels
Studio
ABC Studios
TV Pakket
Movies & Series
Te zien t/m
14 oktober 2017
w

Deze serie zit in het pakket Movies & Series. Dat zijn honderden films en series inbegrepen in je abonnement.

Je kunt het pakket los bestellen. Beter nog: het is ook automatisch inbegrepen in je pakket wanneer je kiest voor het Alles in-1-pakket Connect & Play Complete of Max.

Bestel Movies & Series