cover Bessie
Bessie
107 minuten | Engels

Movies & Series XL
Beschikbaar van 01-01-2017 tot 31-12-2018

Bessie

107 minuten | Engels
3 g d t
HD

De Oscargenomineerde Queen Latifah vertolkt de legendarische blueszangeres Bessie Smith in BESSIE, een drama van HBO Films, geregisseerd door de bejubelde regisseur Dee Rees. De film richt zich vooral op Smith's metamorfose van jonge, onbekende zangeres tot de "Empress of the Blues," een van de succesvolste artiesten uit de jaren twintig en ook vandaag nog een iconische figuur. BESSIE biedt een intieme kijk op het leven van een vastberaden vrouw wiens immense talent en liefde voor muziek haar uit de rauwe anonimiteit van de vaudeville tilden op de ontluikende bluesscene van de jaren '20, en vandaar naar internationale roem. De film toont niet alleen de pieken en dalen van Bessie's muzikale carriere, maar schildert ook een persoonlijk portret van een ambitieuze geest die, ondanks haar eigen demonen, uitgroeide tot een legende. In de decennia die volgden zou Bessie Smith een immense inspiratie blijken voor tal van andere beroemde zangeressen, zoals Billie Holiday, Aretha Franklin, Janis Joplin en Nina Simone.

  • Meer informatie
    P
  • Hoe bestel ik een film?
    P
w
cover Bessie

Bessie

Genre
Regisseur
Jaar
2015
Taal
Engels
Studio
HBO
TV Pakket
Movies & Series XL
Te zien t/m
31 december 2018
w

Deze film zit in het pakket Movies & Series XL. Dat zijn honderden films, meer dan 50 extra zenders en exclusieve toegang tot HBO-series.

Je kunt dat pakket los bestellen. Beter nog: het is ook automatisch inbegrepen in je pakket wanneer je kiest voor het Alles-in-1 pakket Connect & Play Max.

Bestel Movies & Series XL