cover The Fosters
The Fosters (Seizoen 1)
41 minuten | Engels

Movies & Series
Beschikbaar van 15-05-2017 tot 14-11-2017
still Ziggo On Demand The Fosters

The Fosters (Seizoen 1)

(Seizoen 1)

41 minuten | Engels
2
HD

Stef en Lena vormen een hecht gezin met Stefs biologische zoon en hun geadopteerde tweeling. Hun leven wordt opgeschud als Lena Callie ontmoet, een tiener met een moeilijk verleden die al haar hele leven in pleeggezinnen woont. Lena en Stef nemen Callie voor een paar weken op in hun gezin. Al snel merkt Callie dat de Fosters geen gewoon gezin zijn. Haar botte opmerkingen raken een gevoelige snaar bij tweeling Jesus en Mariana, die worstelen met hun identiteit. Zij kunnen hun biologische moeder ontmoeten, maar twijfelen of ze dat aankunnen en of ze er met hun adoptiemoeders over willen praten.

Lena en Stef besluiten Brandon niet te straffen als hij er met Callie vandoor gaat, maar Mike is het er niet mee eens. Brandon krijgt huisarrest maar wil wegglippen om Talya te zien. Jesus stopt met het slikken van zijn medicijnen zodat niet uitkomt dat z'n tweelingzus pillen heeft gestolen. Daardoor is hij extra prikkelbaar en raakt hij slaags met een schoolgenoot. Als een leerling met de pillen wordt betrapt, krijgt Callie de schuld. Mariana voelt zich schuldig omdat een ander nu moet boeten voor haar daden. Er bloeit een geheime romance op tussen Jesus en Mariana's beste vriendin, Lexi.

Het is passen en meten bij de Fosters maar als Mike voorstelt dat Brandon bij hem komt wonen, is Stef het er niet mee eens. Lexi en Jesus besluiten hun opbloeiende relatie te beëindigen, maar de wederzijdse aantrekkingskracht is misschien toch te sterk. Callie laat openlijk haar afkeuring blijken omdat Mariana Jesus voor de pillendiefstal laat opdraaien. Maar als ze van een leerkracht over schuld moet schrijven, haalt dat duistere geheimen en een raadselachtige naam uit het verleden naar boven.

Lena wil Mariana de perfecte Quinceañera geven. Stef schrikt van de kosten. Mariana nodigt Callie uit en deze accepteert aarzelend. Lexi vertelt Jesus dat ze niets stiekem wil doen, maar ze kunnen niet van elkaar afblijven. Stef voelt spanning tussen Brandon en Talya over Callie en herinnert Brandon eraan dat pleegkinderen geen relatie mogen hebben. Lena's moeder Dana (Lorraine Toussaint) arriveert voor de Quinceañera en de spanning tussen moeder en dochter is voelbaar. Mariana stuit op nieuws dat haar dag kan verpesten.

Als de passie opbloeit tussen Jesus en Lexi moeten ze de gevolgen onder ogen zien. Callie en Wyatt worden hechter, maar Brandon heeft twijfels over Callie's relatie met een 'slechterik'. Door de relatieproblemen van twee goede vrienden van Stef en Lena, Kelly en Jenna, gaan ze kijken naar het gebrek aan romantiek in hun eigen leven. Mariana ziet Kelly en Jenna's hippe en hoogopgeleide zoon Garret (gespeeld door slam poet Noah St. John), en wil dolgraag bij z'n coole vriendengroep horen. Jude wordt op school gepest omdat hij anders is.

De Fosters nodigen Ernesto (Carlos Sanz) en Sofia Rivera (Justina Machado) uit voor het eten. Stef is bang dat ze Jesus' onconventionele familie afkeuren. Stefs conservatieve vader (Sam McMurray) verschijnt en het diner dreigt op een moreel debat uit te lopen. Intussen woont Callie een groepstherapiesessie voor adoptiekinderen bij en ontmoet iemand uit haar verleden. Wyatt houdt een feestje in het huis waar hij als kind woonde en dat in beslag wordt genomen. Callie merkt dat het hem veel doet. Mike komt Brandon heel laat ophalen om hem naar een belangrijke piano-auditie te brengen.

Jesus en Mariana voelen zich boos en verraden en krijgen flink ruzie. Als Lexi's ouders maatregelen nemen om haar bij Jesus weg te houden, doet ze een wanhopig besluit dat verstrekkende gevolgen kan hebben voor haar en haar familie. Intussen moedigt Lena Callie aan om mee te doen aan haar wekelijkse therapiesessies. Callie is in dubio, maar ze stelt zich open voor Brandon die haar steunt als ze geconfronteerd wordt met een pijnlijke herinnering uit haar verleden. Jude wil indruk maken op z'n nieuwe vriend Connor die langskomt om aan een schoolproject te werken.

Door een bezoek van Lena's ex-vriendin komt een geheim aan het licht dat Lena al tien jaar verbergt voor Stef. Brandon heeft moeite om zijn pianoleraar tevreden te stellen en wijst het aanbod van Talya af om het weer aan te leggen. Als een genante video van Talya op school de ronde doet, schiet Callie haar te hulp en dwingt ze Brandon zich coulanter op te stellen. Mariana en Jesus vertellen Ana dat ze Mariana met rust moet laten. Door een ontmoeting met z'n biologische moeder en haar hopeloze situatie neemt Jesus het heft in eigen handen, iets wat bittere gevolgen kan hebben voor de familie.

Terwijl Lena probeert om te gaan met de leugens van Mariana en Jesus, gaan Stef en Mike naar Ana om te kijken of Jesus daar is. Dat leidt tot een ziekenhuisopname met grote gevolgen. Er ontstaan spanningen over de geheimen van de kinderen voor Stef en Lena, en zelfs Brandon beseft dat het hem valt aan te rekenen dat hij de tweeling uit de wind heeft gehouden. Callie praat openhartig met Brandon en hij hoort hoe Callie's moeder is gestorven. Wyatt spreekt Callie aan over haar sterker wordende band met Brandon, maar Callie is maar al te bekend met de schade die door zo'n relatie kan ontstaan.

Stef en Lena proberen kalm te blijven als hun ouders langskomen. Lena's vader Stewart (Stephen Collins) zal de ceremonie leiden. Haar moeder Dana (Lorraine Toussaint) en Stefs babbelzieke moeder Sharon (Annie Potts) proberen beschaafd te blijven. Sharon probeert Frank (Sam McMurray) over te halen bij de voltrekking aanwezig te zijn. Stef verzwijgt voor Lena dat ze aan het werk wil zodra haar naam gezuiverd is. Zal Callie, in haar zaak tegen Liam (Brandon Jones), liegen voor gerechtigheid? Callie en Jude krijgen goed nieuws, maar Callie begaat een fout die hun kans op geluk kan verpesten.

De gevolgen van Callie's besluit om weg te lopen beïnvloeden de hele familie Foster, inclusief de pasgetrouwde Stef en Lena, die de getroebleerde tiener wilden adopteren. Jude en Brandon worstelen ieder met hun eigen schuldgevoel omdat Callie is weggelopen. Mariana komt toevallig achter het hele verhaal van Lexi's aanstaande reis naar Honduras.

Callie ontmoet Rita Hendricks, een vrouw binnen het pleegzorgsysteem, en ze moet wennen aan Rita's no-nonsense manier van leidinggeven. Brandon biecht op waarom Callie is weggelopen en gaat haar zoeken, zonder dat Stef en Lena dat weten. Mariana wordt vrijwilligster bij het schooltoneelstuk om indruk te maken op een leuke jongen. Maar als ze met een oude 'vriendin' moet samenwerken, kan dat wel eens narigheid geven. De medicijnen van Jesus hebben verontrustende bijwerkingen. Mike stelt voor dat hij aan een contactsport gaat doen om z'n agressie kwijt te kunnen, en dus gaat Jesus worstelen.

Als uitkomt dat Callie en Brandon een relatie hebben, heeft dat ernstige gevolgen voor beide tieners. Stef en Lena nemen strengere maatregelen om de twee uit elkaar te houden. Stef gaat weer aan het werk en dat maakt Lena doodongerust. Jesus komt nader tot zijn worstelteam, maar Lena's reactie op een ontgroeningsritueel kan het zuurverdiende respect van z'n teamgenoten tenietdoen. Kelsey is jaloers als Mariana zich aangetrokken voelt tot Chase en vertelt gemene dingen over Mariana. Jude is bang dat ze door Callie's acties allebei weg moeten uit huize Foster en treft voorbereidingen.

Tijdens een familiebezoek zorgt een miscommunicatie voor een lastige situatie tussen Brandon en Callie. Rita (O'Donnell) stelt Stef en Lena ervan op de hoogte dat Callie een toekomst zonder hen voor zich ziet. Maar als een geheim dat Callie deelt met een van haar huisgenoten tot tragische gevolgen leidt, heroverweegt Callie haar situatie. Stef en Lena praten met Jude over zijn adoptie, en hij moet beslissen of hij bij de familie Foster wil horen, ook als Callie dat niet zou willen. Frank heeft een onverwacht cadeau voor Stef en Lena, en Lena vindt dat Stef het maar eens moet bijleggen.

De recente gebeurtenissen brengen bij Callie en Jude pijnlijke herinneringen boven, waardoor Callie zich afvraagt wat nu echt belangrijk voor haar is. Stef wordt van de wijs gebracht door een ontdekking over Lena, en Mike heeft het niet makkelijk met de nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar het schietincident. Intussen wordt de LAT-relatie tussen Jesus en Lexi steeds ingewikkelder door zijn groeiende band met z'n teamgenootje uit het worstelteam, Emma.

Callie onderneemt een rigoureuze stap voor een betere toekomst en om het vertrouwen terug te verdienen van haar geliefden. Brandon neemt uit eigen beweging een besluit, wat tot grote teleurstelling bij Callie leidt. Stef wordt opgeroepen om te getuigen in de zaak tegen Mike en moet een besluit nemen dat haar baan op het spel kan zetten. Ondertussen ontcijfert Jude een geheimzinnig bericht en zet Mariana een dappere stap om de aandacht van Chase te winnen.

Callie vindt een manier om haar fotografische talenten voor een goede zaak in te zetten, maar dat leidt onbedoeld tot problemen voor iemand om wie ze geeft. In een poging om z'n eigen geweten te zuiveren spreekt Brandon iets af met een klasgenoot zonder scrupules, met alle problemen van dien. Mariana heeft te maken met de onwelkome gevolgen van haar stunt om de aandacht van Chase te trekken, en de spanning tussen Jesus en Emma stijgt tot een hoogtepunt tijdens een worstelwedstrijd. Ondertussen denken Stef en Lena na over een grote stap voor hun familie.

Jesus voelt de druk van een moeilijke keuze en heeft concentratieproblemen tijdens een belangijke worstelwedstrijd. Callie vermoedt dat Brandon zichzelf in een benarde situatie heeft gebracht en worstelt met het besluit om hem te beschermen ten koste van de reputatie van een andere vriend. Stef en Lena maken een voorbehoud voor de adoptie van Callie en Jude, en broer en zus moeten beslissen of ze hun verleden onder ogen willen zien of verder willen met hun nieuwe levens. Mariana raakt van slag als ze een inkijkje krijgt in het leven thuis bij haar vriend Zac, als diens moeder op komt dagen.

Een ontmoeting met haar vader zorgt ervoor dat Callie in dubio is over haar toekomst en zich zorgen maakt over het effect dat de hereniging op Jude zal hebben. Ondertussen worstelt Jesus zonder zijn ADHD-medicijnen met concentratieproblemen op school en krijgt Mariana onverwachts bezoek van Zacs moeder. Lena en Stef komen tot een groot besluit met behulp van een goede vriend.

Als het Winterbal op school nadert, tobben Mariana en Jesus over hun dates en roept een verrassingsnominatie voor Winterkoningin een aantal verdenkingen op. Zacs moeder (een gastrol van Romy Rosemont) komt naar school om met Lena te praten. Een oude vriend brengt Callie een bezoek om het bij te leggen, waardoor Brandon zich bedreigd voelt. Maar door een fout uit het verleden zou Brandon Callie ook voorgoed kunnen verliezen. Ana keert terug met verontrustend nieuws voor Stef.

In de finale van het eerste seizoen, getiteld 'Adoptiedag', hebben Stef en Mike te maken met de gevolgen van een schokkende openbaring, en de ruzie zou levens en relaties kunnen verwoesten. Callie denkt na over haar aankomende adoptie en door Brandons frustratie neemt hij nog een betreurenswaardige beslissing. Mariana ondersteunt een vriend bij een moeilijk besluit, en Jesus zet een positieve verandering in werking door zijn ADHD aan te pakken. Jude wordt mee uitgevraagd.

  • Meer informatie
    P
  • Hoe bestel ik een serie?
    P
w
cover The Fosters

The Fosters

Genre
Jaar
2013
Taal
Engels
Studio
ABC Studios
TV Pakket
Movies & Series
Te zien t/m
14 november 2017
w

Deze serie zit in het pakket Movies & Series. Dat zijn honderden films en series inbegrepen in je abonnement.

Je kunt het pakket los bestellen. Beter nog: het is ook automatisch inbegrepen in je pakket wanneer je kiest voor het Alles in-1-pakket Connect & Play Complete of Max.

Bestel Movies & Series