cover Castle
still Ziggo On Demand Castle

Castle (Seizoen 5)

Inbegrepen bij: Movies & Series
41 minuten | Engels
3 g a t
HD

In de laatste aflevering van seizoen 4 hebben Richard Castle en Kate Beckett eindelijk toegegeven aan hun gevoelens voor elkaar. Seizoen 5 begint met de ochtend erna, wanneer de twee zich afvragen of ze nu een stel zijn of dat het slechts een avontuurtje was. Maar voordat ze daar antwoord op krijgen, moeten ze het opnemen tegen de degenen die achter de moord op Becketts moeder zitten en die nu Kate Becketts leven bedreigen. Jack Coleman heeft een gastrol als populaire senator, die een aanvaring krijgt met Beckett.

Op Becketts eerste dag na haar schorsing komen zij en Castle in de ranzige wereld van de lokale televisie terecht als de weervrouw van WHNY dood wordt aangetroffen. Alsof die werkomgeving vol hypocrisie en meedogenloze ambitie al niet lastig genoeg is, moeten ze hun relatie ook nog verborgen houden voor hun collega's. Jodi Lyn O'Keefe (Prison Break) speelt de rol van sexy amusementsverslaggeefster, die haar oog op Castle laat vallen.

Als een jonge vrouw op mysterieuze wijze wordt vermoord, ontdekken Beckett en Castle dat haar dood te maken kan hebben met een opslagbox die wordt geveild. Houdt de box verband met haar dood? Zat er iets in waarvoor je een moord zou plegen? Het onderzoek brengt Castle en Beckett in contact met kleurrijke schatzoekers en socialites uit Manhattan, terwijl ze de schokkende waarheid ontdekken.

Het romantische weekend van Castle en Beckett in de Hamptons wordt wreed verstoord als een stervende man Castle's tuin in strompelt en in zijn zwembad valt. Omdat ze het niet kunnen laten de zaak te onderzoeken, proberen ze samen met de vriendelijke, maar onervaren sheriff van het stadje de moordenaar te vinden.

Terwijl Beckett en haar team een schokkende rituele moord onderzoeken, stuiten ze op verbazingwekkend bewijs dat Castle met de moord verbindt. Terwijl het bewijs tegen hem zich opstapelt, wordt ieders loyaliteit op de proef gesteld. En als er verrassende feiten boven tafel komen, begint Beckett zich af te vragen hoe goed ze haar nieuwe geliefde en jarenlange partner eigenlijk kent.

Als er een lijk wordt gevonden bij een sciencefictionconventie, krijgen Castle en Beckett te maken met fans - een wereld van egoïstische beroemdheden, verstokte verklede fans en een heleboel drama. Met gastspelers Armin Shimerman, Ed Quinn, Christina Moore, Erin Way and Chris McKenna.

Als de gitarist van een rockband wordt vermoord, richt het documentaireteam dat de band volgde zijn camera's op Castle, Beckett en haar team terwijl ze de zaak proberen op te lossen. Het resulteert in een documentaire-achtige aflevering van 'Castle' en biedt een uniek kijkje op onze personages terwijl ze zich in een wereld ver buiten het poppodium begeven.

Na een rampzalig etentje met de schoonouders moeten de ruziënde Castle en Beckett de enige getuige van een moord ophalen. Maar ze worden in de val gelokt en moeten de getuige meenemen op hun vlucht. Ze belanden midden in de nacht zonder telefoon, ID en wapens in een onguur deel van de stad en moeten de getuige beschermen tegen een groep gangsters die hem het zwijgen op willen leggen, tenzij ze elkaar eerder ombrengen.

Een dikke bebaarde man in een rood kerstmannenpak, die Kris Kringle zou heten, valt uit de lucht in Central Park. Aan Castle en Beckett de taak om de moordenaar van de kerstman te vinden. Maar de kerstsfeer krijgt een gevoelige knauw als ze erachterkomen dat de kerstman toch niet zo'n brave jongen was. Castle en Beckett maken zich op voor hun eerste kerst samen.

Als een scheidingsadvocaat die alleen vrouwen vertegenwoordigde wordt vermoord, staat het duo tegenover boze ex-mannen, die allen de dader kunnen zijn. Intussen trekt Castle's ex Meredith in op zolder om voor de zieke Alexis te zorgen. Om de zaak te verergeren trekt Beckett ook bij hen in als haar huis moet worden ontsmet. Dat zorgt voor spanningen en grappige en gênante momenten. Jack Wagner speelt een gastrol als profgolfer wiens carrière na z'n scheiding in het slop raakt, en Nancy Lee Grahn als gescheiden rijke vrouw die met haar ex in een strijd à la The War of the Roses verwikkeld is.

Als een beginnend dj vermoord wordt bij het lanceringsfeest van het album van een popster, moeten Beckett en Castle in de rauwe wereld van de New Yorkse muziekindustrie duiken. Als het onderzoek naar een probleemjongere leidt, neemt Esposito hem onder zijn hoede, in de hoop hem op het rechte pad te brengen. Taylor Cole speelt een gastrol als Regina Cane, een oudere popster wier albumfeestje in het water valt door de moord op de DJ, en Michael Irby als Shane Winters, een crimineel die een verleden heeft met de DJ.

Als Beau Randolf van het pornobedrijf 'College Girls Gone Crazy' wordt vermoord, stuiten Castle en Beckett op een reeks echtgenoten, vaders en ex-studentes met een motief. Om de moordenaar te vinden moeten ze diep in het leven van het slachtoffer graven, waarna ze voor menige verrassing komen te staan. Alexis begint een videoblog, maar Castle wil niet dat intieme, persoonlijke dingen uit haar leven publiek worden gemaakt.

De moord op een jonge vrouw kan in verband gebracht worden met senator William H. Bracken (Jack Coleman in een gastrol), die achter de moord op Becketts moeder zit. Beckett is vastbesloten om Bracken voor de rechter te brengen, maar beseft dat de zaak gecompliceerder is dan hij lijkt.

Castle en Beckett nemen een kijkje bij de realityserie 'The Wives of Wallstreet' als ze de moord op de rijzende jonge ster van de show onderzoeken. Castle's poging om Beckett een valentijnscadeau te geven loopt gruwelijk mis. Met Gina Torres, Gail O'Grady, Lachlan Buchanan en Heather Ann Davis in een gastrol.

In het eerste deel van dit tweedelige verhaal stuiten Castle en Beckett in een moordonderzoek op een plan om de dochter van een rijke zakenman uit het Midden-Oosten te ontvoeren. Dylan Walsh ('Nip/Tuck') speelt FBI-agent Harris, een flegmatieke vakman die de kidnappers moet helpen zoeken.

In het sterke slot van dit tweedelige verhaal neemt Castle het heft in eigen handen en schakelt de hulp in van een louche tussenpersoon omdat de FBI zijn dochter niet kan vinden. Maar Castle merkt al gauw dat de ontvoering van zijn dochter deel uitmaakt van een sinister groter plan.

Als een jonge vrouw zich letterlijk dood lijkt te zijn geschrokken na het bekijken van een 'spook'-dvd, duiken Castle en Beckett in een van hun griezeligste zaken ooit. Om de zaak te verergeren raakt Castle ervan overtuigd dat hij ook ten dode is opgeschreven als hij per ongeluk de vervloekte video bekijkt. Horrorspecialist Wes Craven maakt zijn opwachting.

Als een man dood wordt aangetroffen in een mengmachine in een fabriek, volgen Castle en Beckett het spoor naar een Ierse bende in Staten Island en een beeldschone kroegbazin, Siobhan O'Doul (Cara Buono uit Mad Men). Tot ieders verrassing heeft rechercheur Ryan een gecompliceerde relatie met Siobhan en de criminele familie van Staten Island, daterend uit de tijd dat hij undercover voor de narcoticabrigade werkte. Als het spoor doodloopt, moet Ryan weer undercover gaan om de moordenaar te ontmaskeren, wat de relatie met zijn vrouw geen goed doet.

In deze 100e aflevering is Castle niet in staat aan een zaak te werken, omdat hij met een gebroken been aan huis gekluisterd zit. Beckett gaat de dood van een belastinginspecteur onderzoeken, met achterlating van een ellendige Castle die zich dood verveelt. Maar als hij getuige denkt te zijn van de moord op een jonge vrouw in het appartement aan de overkant belandt hij in een Rear Window-achtig moordmysterie dat wel heel dichtbij komt.

Als Castle en Beckett reusachtige voetstappen aantreffen op de plaats delict van een gruwelijke moord, moet het team in overweging nemen dat de Verschrikkelijke Sneeuwman de dader is. Maar als ze de wereld van het primatenonderzoek, de jacht op groot wild en mythische wezens binnengaan, beseffen ze dat de zoektocht naar de dader (of het beest) henzelf op de lijst met bedreigde soorten heeft geplaatst.

Becketts leven is plotseling in gevaar, en het team zoekt naar een manier om haar te redden. Intussen leidt Castle haar af met een discussie over wie nu het eerst op de ander viel.

Als Beckett Erik Vaughn moet beschermen, een charmante miljardair wiens leven gevaar loopt, voelt ze zich gedwongen haar relatie met Castle, die zich stabiliseert, onder de loep te nemen. Verteerd door jaloezie gaat Castle door roeien en ruiten om de zaak op te lossen en de twee uit elkaar te halen.

Als de Binnenlandse Veiligheidsdienst de plaats delict van een autobomaanslag verzegelt, staan Castle en Beckett voor twee raadsels: wie is de moordenaar van de klokkenluider, en waarom proberen federale agenten de zaak over te nemen? De zaak wordt ingewikkelder als ze ontdekken dat het slachtoffer niet gedood is door een autobom, maar door een projectiel afgevuurd door een militaire drone. Carlos Bernard speelt Jared Stack, een mysterieuze speurder die de zaak wellicht kan oplossen.

Een gesprek met de federale politie zet Beckett aan het denken over wat ze eigenlijk wil in haar werk en haar relatie met Castle. Het lijk van een vrouw wordt drijvend in een watertank in een logement gevonden. Uit het onderzoek komt naar voren dat haar laatste rustplaats slechts een van de vreemde dingen is aan haar dood.

  • Meer informatie
    P
  • Hoe bestel ik een serie?
    P
w
cover Castle

Castle

Genre
Regisseur
Jaar
2012
Taal
Engels
Studio
ABC Studios
TV Pakket
Movies & Series
Te zien t/m
30 november 2017
w

Deze serie zit in het pakket Movies & Series. Dat zijn honderden films en series inbegrepen in je abonnement.

Je kunt het pakket los bestellen voor € 6,95 per maand. Beter nog: het is ook inbegrepen in je pakket wanneer je kiest voor het Alles-in-1 Compleet of Max.

Bestel Movies & Series

Nog meer films, tv-zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.

Bestel Movies & Series XLMeer informatie