Prijswinnende films bij Movies & Series

Prijswinnende films bij Movies & Series

Klassiekers bekroond met Oscars®

Bij Movies & Series zie je vele prijswinnende films

Geniet onder andere van topfilms als Slumdog Millionaire, Chicago en Up.
Met Movies & Series kijk wat je wilt, wanneer je maar wilt. Onbeperkt.

image Slumdog Millionaire

Slumdog Millionaire

De 18-jarige Jamal verloor zijn ouders op jonge leeftijd. Sindsdien noemt hij de sloppenwijken en vuilnisbelten van Mumbai zijn thuis. Maar na al die ellende staat er iets groots te gebeuren. Als kandidaat van Who Wants To Be A Millionaire is hij slechts één antwoord verwijderd van de hoofdprijs van 20 miljoen roepies. Wanneer hij op het punt staat om het allesbeslissende antwoord te geven, is de tijd om en houdt hij heel India in spanning tot de volgende aflevering. De politie gelooft echter niet dat een 18-jarig straatjoch zoveel kan weten, en besluit hem mee te nemen voor verhoor. Hier vertelt hij hoe hij aan de antwoorden is gekomen. Winnaar van maar liefst 8 Oscars®.

image The Artist

The Artist

5 Oscars®

1927, Hollywood. Bij een première botst Peppy Miller per ongeluk tegen George Valentin op. De koning van de stomme film reageert sympathiek, waarop Peppy een kus op zijn wang plant. Dit Kodak-momentje wordt flink uitvergroot in de kranten en betekent het begin van een glansrijke filmcarrière voor Peppy. Ze verdient zelfs een rol in een van de eerste gesproken films. Valentin moet echter niks hebben van die moderne rommel en produceert een nieuwe stomme film, die hopeloos faalt. Rijzende ster Peppy besluit hem nu onder haar hoede te nemen, zoals Valentin dat eerst bij haar deed. Winnaar van 5 Oscars®.

image Pan’s Labyrinth

Pan’s Labyrinth

3 Oscars®

Om het geweld van de Spaanse Burgeroorlog te ontvluchten, reist het fantasierijke meisje Ofelia met haar zwangere en zieke moeder naar het platteland. Hier trekt ze in bij haar wrede stiefvader. Midden in de nacht wordt ze gewekt door een fee, die haar meeneemt naar een faun in een ondergrondse doolhof. Hij vertelt haar dat drie gruwelijke opdrachten uit moet voeren. Als ze succesvol is, wordt ze gekroond tot prinses en ontmoet ze haar echte vader. Maar als ze faalt ziet ze hem nooit meer terug. Pan’s Labyrinth is bekroond met 3 Oscars®.

image Up

Up

Carl Fredricksen heeft er altijd al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan. Carl besluit om zijn jongensdroom alsnog uit te laten komen. Hij bevestigt duizenden ballonnen aan zijn huis om zo naar de Zuid-Amerikaanse wildernis te vliegen. Hij ontdekt echter te laat dat hij een verstekeling aan boord heeft: het overenthousiaste achtjarige padvindertje Russell. Up werd bekroond met 2 Oscars® en kan worden toegevoegd aan de reeks grote Pixar-successen.

image Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona

De vriendinnen Vicky en Cristina reizen naar Barcelona voor een welverdiende vakantie. Hier ontmoeten ze de beroemde en zeer charmante schilder Juan Antonio. Vicky staat op het punt om te trouwen en gaat dus liever niet in op zijn avances. Maar Cristina laat zich al snel meesleuren door de vrije en romantische geest van de kunstenaar. Het verhaal krijgt een opvallende wending wanneer de ex-vrouw van Juan ten tonele verschijnt. Verleidelijk drama met Scarlett Johansson en Penelope Cruz, die een Oscar® verdiende met haar acteerwerk.

image Blue Jasmine

Blue Jasmine

Tragikomedie van Woody Allen met Cate Blanchett als Jasmine, een snobistische socialite. Ze krijgt van haar rijke echtgenoot Hal alles wat haar hartje begeert. Wanneer blijkt dat Hal er diverse duistere zaken op nahoudt, ontstaat er een groot schandaal rondom het echtpaar. Hierdoor raken ze in één klap al hun luxe en aanzien kwijt. Jasmine wordt gedwongen in te trekken bij haar nuchtere, bescheiden zus Ginger in San Francisco. Zij tracht Jasmines verknipte zelfbeeld bij te stellen door haar te stimuleren zelfstandig op zoek te gaan naar persoonlijk geluk en succes. Een ambitieuze onderneming die het uiterste vergt van beide zussen. Met haar hoofdrol in Blue Jasmine won Cate Blanchett een Oscar® voor Beste Actrice.

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
MyPrime

Adam Sandler-avond

Zin in een avondje grappen en grollen? Adam Sandler bezorgt je de slappe lach met Big Daddy en Click, nu bij MyPrime.

© 2011 Disney
MyPrime

African Cats

Deze natuurdocumentaire van Walt Disney Studios volgt twee families van katachtigen die hun welpen wegwijs maken in het wild.

Disney

Herbie: Fully Loaded

Start de motoren! Herbie, de eigenzinnige VW-kever is terug. Volgeladen en met nieuwe energie in Disney’s Herbie: Fully Loaded.

© 2011 Lumière
MyPrime

17 Filles

Wat doe je als ouder als je erachter komt dat je tienerdochter expres onveilige seks heeft gehad om zwanger te worden?

Nieuws