Meer films en series bij MyPrime in maart

Meer films en series bij MyPrime in maart

Frankenweenie

Victor is ontroostbaar wanneer zijn hondje Sparky overlijdt. Hij komt op het lumineuze idee om met behulp van bliksem zijn trouwe viervoeter weer tot leven te wekken. En dat lukt! Maar wat zijn de gevolgen? Frankenweenie is een geestig zwart-wit horrorsprookje van Tim Burton en een ode aan horrorklassieker Frankenstein. Burton maakte in 1984 al een gelijknamige korte film toen hij als beginnend filmmaker voor Disney werkte. Zijn werkgever vond de film destijds te eng voor kinderen, waarna het op de plank verdween. Dertig jaar later huurde Disney de inmiddels succesvolle animator opnieuw in voor Alice in Wonderland. Na dat daverende succes kreeg Burton de kans om Frankweenie nieuw leven in te blazen met deze film.

Grand Hotel seizoen 1-2

In de internationale pers geprezen als het Spaanse antwoord op Downtown Abbey: Grand Hotel. Achter de fraaie façade van dit prestigieus luxehotel in het noorden van Spanje gaat een duistere wereld schuil van geheimzinnige verdwijningen, intriges en hartstocht. Het verhaal begint in 1905 wanneer de jonge Julio naar het hotel komt om zijn zus Cristina, kamermeisje bij het hotel, te bezoeken. Dan blijkt dat Cristina ontslagen is omdat ze een gast zou hebben bestolen, waarna ze van de ene op de andere dag spoorloos verdwenen is. Julio vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit.

Falco seizoen 1-2

De Franse politieman Alexandre Falco ontwaakt na 22 jaar uit een coma. Niets is nog hetzelfde. Zijn vrouw Carole en dochter Pauline, intussen een volwassen vrouw, zijn van hem vervreemd. Dit maakt hem vastberaden om te achterhalen wie hem in 1991 heeft neergeschoten. Als de politiechef hem een vervroegd pensioen aanbiedt, wil hij hier dan ook niets van weten.

Nymphomaniac 1 & 2

Veelbesproken tweeluik van Lars von Trier met o.a. Shia LaBoeuf, Charlotte Gainsbourg, Uma Thurman en Christian Slater over zelfverklaard nymfomane Joe. Op een koude winteravond treft de oude vrijgezel Seligman (Slater) haar gewond aan in een steeg. Joe (Gainsbourg) vraagt hem geen hulpdiensten in te schakelen waarop hij besluit haar mee naar huis te nemen. Terwijl hij haar wonden verzorgt, vertelt Joe hem over haar onstuimige leven en haar vele seksuele escapades. Seligman vertelt haar op zijn beurt over zijn relatief gezapige leven dat hij vult met het spelen van orgelmuziek, vissen en wiskunde.