©2017 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and all related programs are the property of Home Box Offic, Inc.
Vinyl: The Premiere Party
?

Vinyl: The Premiere Party

Verslag

Vanavond zie je de allereerste aflevering van de gloednieuwe serie Vinyl op HBO! Om dit te vieren gaf de zender op 11 februari een vuig premièrefeest in de Marktkantine in Amsterdam.

De winnaars van onze Vinyl-prijsvraag maakten het feest mee als VIP-gast. We hebben er zelf natuurlijk ook geen minuut van gemist.

The Premiere Party
Vinyl: er was geen ontkomen aan in de hoofdstad. Door de hele stad hingen abri’s van de serie die seks, noch drugs noch rock-‘n-roll schuwt. Ze hielpen ons de weg vinden naar de Marktkantine, waar de zwarte loper al was uitgerold en een horde aan BN’ers poseerde voor de camera’s. Het beloofde een avond in stijl te worden. ‘’Dress like a Rockstar’’, was het advies van HBO in de uitnodiging. Dus dat deden we ook.

De grote zaal van de industriële Marktkantine werd overspoeld door rock-‘n-roll-tuig dat rechtstreeks leek overgevlogen uit de jaren ’70. Ondanks dit rauwe uiterlijk vertoon wachtten de gasten rustig maar gespannen op de eerste beelden. Popjournalist Leo Blokhuis vertelde eerst nog even over de muzikale scene die het decor vormt van Vinyl. Hiphop stond in de kinderschoenen en disco was in aantocht. En ergens in de vervallen wijken van New York broeide iets. Iets onstuimigs. Iets rauws. Het was de doorgesnoven versie van rock-‘n-roll.

Vinyl: de eerste aflevering
De sfeer die Leo Blokhuis schetste zagen we meteen terug in de eerste minuten van Vinyl. Platenbaas Richie Finestra zit met een bezweet voorhoofd in zijn auto. Zijn platenmaatschappij loopt voor geen meter en een overname dreigt. Hij schuift een lijn cocaïne met een visitekaartje van een agent Moordzaken. Ondanks zijn problemen blijft hij zoeken naar uniek muzikaal talent. Hij neemt een snuif en wordt vervolgens door een groepje feestgangers een dreunend kraakpand ingesleurd. Wat volgt is een twee-uur-lange achtbaan vol vette muziek, dubieuze backstage-praktijken en over-the-top gewelddadigheid. Zeker niet geschikt voor 16 jaar en jonger!

Afterparty
Na een daverend applaus en een korte adempauze deden we de eerste aflevering nog even dunnetjes over in de Marktkantine. Onder anderen Elle Bandita, Waylon en Ad Visser namen het podium in voor een regelrechte rock-show, bijgestaan door danseressen in bodypaint of schaarse kleding. En er liepen dealers rond waarbij je voor een mooi prijsje biermunten kon regelen. Lekker louche. De avond ademde de ongure jaren ’70. De avond ademde de groove van Vinyl. Dit wil je echt niet missen.

Vinyl: vanaf 15 februari elke maandag om 20.30 uur bij HBO