Annuleer

Gratis restjes

Kijk voor nop naar aflevering 1 van The Leftovers - seizoen 3

P
Lees meer

Stel je voor: een wereld drie jaar nadat 2 procent van de wereldbevolking onverklaarbaar is verdwenen. 140 miljoen mensen uit een samenleving verdwenen: hoe gaan de achterblijvers daarmee om? Vanaf 17 april zie je het derde en laatste seizoen. En aflevering 1 kijk je gratis op deze pagina.

The Leftovers (van de makers van Lost) is geen serie om lekker ontspannen naar te kijken, want het gaat elke aflevering over verlies, en hoe gezinnen daarmee omgaan. Opvallend: na de bijna paranormale gebeurtenis, de ‘Sudden Departure’, hebben de kerken het moeilijk en komen culten op, vooral de Guilty Remnant.

Kijk aflevering 1 van het laatste seizoen gratis!

Van de laatste restjes van The Leftovers kijk je de eerste aflevering voor niks. Klik op de afspeelknop hieronder en enjoy! (Geschikt voor 16 jaar en ouder)

In het eerste seizoen volgden we de familie Garvey in het stadje Mapleton in de staat New York. In het tweede seizoen verhuist de aandacht en het gezin naar de stad Jarden in Texas, waar we de Murphys leren kennen. Zij wonen in de enige gemeenschap op aarde waar helemaal niemand is verdwenen tijdens de Sudden Departure.

Het derde en laatste seizoen begint op 17 april. De serie is niet voor iedereen. Verwacht geen antwoord op de vraag hoe en waarom die 2 procent van de wereldbevolking is verdwenen. De serie draait echt om de psychologie van het verlies van naasten. En over het geloof: in het leven en in elkaar. Het is dus geen vrolijke actiekomedie. Goede cast, met onder meer rollen voor Justin Theroux (The District, Zoolander), Christopher Eccleston (Dr. Who), Liv Tyler (Lord of the Rings) en Janel Moloney (The West Wing).

Triviale restjes

De serie is gebaseerd op de roman The Leftovers van Tom Perrotta. Seizoen 1 covert het hele boek. Seizoen 2 en 3 zijn dus nieuw geschreven.

Op 14 oktober 2014 zond HBO het hele eerste seizoen uit. Dat is de dag waarop de Great Departure plaatsvond.

Goede luisteraars horen in het eerste en tweede seizoen een instrumentale coverversie van Nothing Else Matters van Metallica terugkomen. Het nummer versterkt namelijk als geen ander het gevoel van hopeloosheid van de karakters in de serie. Maar dat doet er niet toe.

Bron: IMDB