Annuleer

Silicon Valley - seizoen 4

Baanbrekend idee?

P
Lees meer

Kijk gratis: aflevering 1 van seizoen 4

Je favoriete geeks van Silicon Valley zijn terug! Bekijk hieronder aflevering 1 van het nieuwe seizoen gratis. En de rest van het seizoen zie je uiteraard met Movies & Series XL. Lukt het Richard om met een 'geniaal idee' een stap vooruit te zetten met Pied Piper?

Waar waren we?

Aan het eind van seizoen 3 zagen we dat Richard Hendricks weer controle krijgt over zijn falende bedrijf. Niet echt een cliffhanger, maar makkelijk wordt het zeker niet voor hem in seizoen 4.

Pied Piper komt namelijk weer zwaar onder vuur te liggen. En aangezien de makers hun karakters graag zien worstelen, gaat er vast nog veel meer mis in het nieuwe seizoen. Richard gaat op zoek naar een nieuwe uitvinding (een nieuw soort internet?) waarmee hij Pied Piper nieuw leven wil inblazen. Maar of dat nou echt zo'n baanbrekend idee is...

Spot on

Spot on

De lijn tussen de serie en het echte Silicon Valley lijkt wel vager te worden. Sterker nog, veel gebeurtenissen in de satirische serie zijn spot on. Van het stelen van ideeën door de concurrent tot de bizarre feestjes van start-ups.

Het gerucht gaat trouwens dat Tesla-baas Elon Musk als gast in de serie verschijnt. Het begon als een grap op Twitter, maar wie weet heeft hij zich wel op de set laten zien.

Pied Piper bestaat echt!?

Alsof Silicon Valley niet al realistisch genoeg is heeft Pied Piper ook nog eens een echte website. Fan van Jared? Vergeet dan vooral zijn droge blogposts niet te checken. Bachmanity is trouwens ook te vinden op het web. Hoe cool is dat?

Pied Piper bestaat echt!?
De masterminds van Silicon Valley

De masterminds van Silicon Valley

Meesterbrein Mike Judge ontziet niets of niemand in Silicon Valley. De HBO-serie werkt standaard op de lachspieren met haar mix van idiote humor en bijtende satire op de wereld van de hightech. Een terechte winnaar van een Golden Globe dus. Thomas Middleditch, T.J. Miller, Zach Woods, Kumail Nanjiani en Martin Starr schitteren in de hoofdrollen.

De medewerkers van Pied Piper

Richard

Erlich

Bertram

Dinesh

Jared