© 2015 Universal Studios. All Rights Reserved.
Deze topfilms zie je in oktober bij HBO

Deze topfilms zie je in oktober bij HBO

Met o.a. The Danish Girl & Steve Jobs

Van een alles vernietigende sf-apocalyps tot de worsteling van een van de allereerste transgenders in de jaren ‘30 van de twintigste eeuw. Bij HBO zit je in oktober goed voor meeslepende drama’s.

The Danish Girl

Vanaf 1 oktober bij HBO

Na zijn met een Oscar bekroonde drama The King’s Speech is regisseur Tom Hooper terug met het ontroerende, deels waargebeurde verhaal van de Deense kunstenaren Einar en Gerda Wegener. Het is 1926: Einar (Eddie Redmayne) is een gevierd landschapsschilder, zijn vrouw Gerda (Alicia Vikander) boekt als portretschilder minder successen.

Ze hebben een ogenschijnlijk gelukkig huwelijk, tot Gerda haar man vraagt om in vrouwenkleding voor haar de poseren wanneer een van haar modellen niet op komt dagen. Einar voelt zich opvallend goed als vrouw, waardoor zijn zoektocht naar zijn ware identiteit begint. Zijn worsteling resulteert uiteindelijk in één van de eerste geslachtsoperaties.

The Danish Girl is gebaseerd op het gelijknamige boek van David Ebershoff uit 2000. Alicia Vikander won een Oscar voor beste bijrol. Redmayne werd genomineerd, maar moest het afleggen tegen Leonard DiCaprio.

Bekijk meer trailers onderaan dit artikel.

Steve Jobs

Vanaf 9 oktober bij HBO

Hij stond bekend als arrogant, compromisloos en snoeihard, maar ook als een uiterst gedreven visionair die eigenhandig een digitale revolutie startte. Steve Jobs is gebaseerd op de gelijknamige bestsellerbiografie van Walter Isaacsons en gunt ons een blik in het unieke brein en de complexe persoonlijkheid van de eigenzinnige oprichter van Apple, die in 2011 overleed.

We zien Jobs (Michael Fassbender) worstelen met heftige werkconflicten, de zorg voor zijn dochter en zijn eigen eigenaardigheden. Regisseur Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) geeft ons een fascinerend kijkje achter de schermen tijdens drie iconische productpresentaties: de eerste Macintosh in 1984, de eerste computer van Jobs’ gefaalde bedrijf NeXT (1988) en de baanbrekende lancering van de iMac in 1998.

The 5th Wave

Vanaf 23 oktober bij HBO

De aarde zoals we die kennen dreigt het nieuwe thuishonk te worden van buitenaardse wezens. En deze etterbakken van aliens zijn behoorlijke vastberaden. Ze bestoken onze planeet met maar liefst vijf aanvallen met maar een enkel doel: de mensheid uitroeien.

De 16-jarige Cassie Sullivan (Chloë Grace Moretz) is haar ouders verloren bij de eerste vier desastreuze golven, bestaande uit natuurrampen en epidemieën. Haar broertje is meegenomen door ‘The Others’, de buitenaardse wezens die inmiddels ook de lichamen van mensen overnemen. Niemand is nu nog te vertrouwen.

Al met al niet echt een rooskleurig toekomstbeeld. Maar gelukkig zijn er altijd nog heldhaftige tieners om de wereld te redden van de ondergang. Want net als in de immens populaire Hunger Games-trilogie en de Maze Runner-reeks, trekt een jonge groep vrijheidsstrijders ten strijde tegen de de buitenaardse indringers. Terwijl Cassie zich klaarmaakt voor de onvermijdelijke vijfde golf en ondertussen probeert haar broertje te vinden, ontmoet ze een jongen die aanbiedt haar te helpen. Maar is hij te vertrouwen?

Ride Along 2

Vanaf 16 oktober bij HBO

Politieveteraan James Payton (Ice Cube) zit opgescheept met groentje Ben Barber (Kevin Hart) die toevallig ook nog zijn toekomstige zwager is. Maar voordat Ben in het huwelijksbootje kan stappen met James’ zus Angela (Tika Sumpter), worden de agenten naar Miami gestuurd om drugsbaron Antonio Pope in te rekenen. James heeft weinig vertrouwen in zijn partner. Gelukkig krijgt het duo hulp van de geslepen, plaatselijke rechercheur Maya. Zal Ben de beproevingen doorstaan en op tijd terugkeren voor zijn bruiloft?

Ride Along 2 is net als het eerste deel geregisseerd  door Tim Story (Fantastic Four). Onder meer Ken Jeong, Benjamin Bratt en Sherri Shepherd duiken op in de actiekomedie. Al met al een cast die garant staat voor hilarische scenes.

Meer films bij HBO

  • The Wave: vanaf 29 september 
  • The Late Bloomer: vanaf 7 oktober
  • Of Ik Gek Ben: vanaf 4 oktober 
  • Whiskey Tango Foxtrot: vanaf 28 september 
  • Captain America: Civil War: vanaf 27 september
?

Steve Jobs

?

Ride Along 2

?

The 5th Wave - Trailer