© 2015 Columbia Pictures Industries
Concussion

Concussion

Vanaf 20 november bij HBO

Het is de droom van menig jongetje in Amerika; American-footballer worden. Als een buitenstaander dit ideaalbeeld omver dreigt te werpen, zet de NFL alles op alles om hem de mond te snoeren.

Concussion is het waargebeurde verhaal van forensisch arts Bennet Omalu (Will Smith) die in 2002 een verband ontdekte tussen American football en CTE, een hersenziekte die kan leiden tot onder meer Alzheimer, depressies en dementie. Hij ontdekt de aandoening als hij het lichaam van football-legende Mike Webster op zijn snijtafel krijgt. De hersenen van 'Iron Mike' blijken ernstig beschadigd door de herhaaldelijke klappen op zijn hoofd.

Dr. Omalu publiceert een artikel over CTE (Chronic Traumatic Encephalopathy) en het verband met de sport. Dit schiet in het verkeerde keelgat bij de National Football League (NFL), de hoogste en populairste American football-competitie van de Verenigde Staten, die er vervolgens alles aan doet om te voorkomen dat de waarheid aan het licht komt.

  • Meer informatie
    P
  • Hoe bestel ik een film?
    P
w
cover Concussion

Concussion

Regisseur
Jaar
2013
Taal
Engels
Studio
A-Film Distribution B.V.
Prijs
HD € 2,49
Te zien t/m
31 augustus 2017
w

Stap 1

Druk op de rode knop of op menu op je afstandsbediening.

Stap 2

Navigeer naar Films in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

Stap 3

Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'afspelen' of 'bestellen'.

Stap 4

Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

Stap 5

De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!