Wordt vervolgd…

Wat zijn de HBO-cliffhangers?

P
Lees meer

Het regent nieuwe seizoenen bij HBO. Game of Thrones zat er al aan te komen, maar onlangs kondigde HBO ook nieuwe afleveringen aan van Veep, The Leftovers, Divorce en Silicon Valley. We kunnen haast niet wachten op de uitkomst van die paar zenuwslopende cliffhangers van afgelopen seizoen. Hier zijn de heftigste open eindes waar we naar uit kijken. Spoiler alert!

Game of Thrones

De finale van seizoen 6 laat ons maar niet koud, waardoor de tocht naar seizoen 7 een langzame marteling is. De onverwachte plot twists, de enorm hoeveelheid doden en een pasteitje gevuld met tenen. De laatste aflevering liet ons achter met eindeloos veel vragen. Gelukkig is het geruchtencircuit rond het nieuwe seizoen meer dan levendig. Komen Melisandre en Arya elkaar tegen tijdens de zuidelijke Red Woman’s reis? Arya staat op de dodenlijst van Melisandre, dus dat kan nog interessant worden.

 

Waar komt Daenerys’ leger terecht? Volgens fansite Watchers on the Wall maakt ze met haar enorme vloot de overtocht naar Kings Landing. Dat gaat Cersei niet leuk vinden; winter is coming to Westeros. Er is trouwens voor de nodige winterse omstandigheden van september tot februari gefilmd in IJsland, Noord-Ierland en Spanje. Krijgen we dan echt een White Walker-apocalyps? Vragen, vragen… En ook niet onbelangrijk: er is voor seizoen 7 een megacliffhanger aangekondigd die je waarschijnlijk weer huilend achterlaat tot het begin van het achtste – en allerlaatste – seizoen.

Veep (17 april)

De seizoensfinale leek bijna op een seriefinale. Selina Meyer die geen andere keus heeft dan af te treden als president en Senator Laura Montez die haar plaats inneemt. Wat gebeurt er met Selina? Gaan we haar in het nieuwe seizoen nog in het Witte Huis zien? Volgen we nu opeens Laura Montez? Volgens de makers gaan we niet verder in het Witte Huis, maar blijven we Selina volgen als oud-president. Alhoewel, geruchten gaan dat Meyer toch weer president wordt, nu de Nevada-ballots zijn gevonden. Als het aan showrunner Mandel ligt zullen we Meyer absoluut niet meer in het Witte Huis terugvinden. We moeten wachten tot april om het zeker te weten. Wat de makers ons wel beloven: Gary blijft aan Selina’s zijde. Aww.

The Leftovers (17 april)

We hebben er even op moeten wachten, maar na anderhalf jaar weten we de begindatum voor het derde seizoen van The Leftovers. De makers laten niet veel los over wat er gaat gebeuren, maar ze geven wel een stel hints. In seizoen 2 verplaatste de serie zich van New York naar Texas; in het nieuwe seizoen gaan ze naar Australië. Wat niet heel gek is als je erover nadenkt. Kevin hoorde eerder al dat zijn vader – Kevin Sr. – overwoog naar Australië te emigreren.. Daarnaast zit er ook een meer poëtische gedachte achter Australië. Geografisch gezien is Australië het einde van de wereld. En zoals de makers het mooi zeggen: de show gaat emotioneel gezien over het einde van de wereld. Prachtig. Het enige wat we verder weten over het nieuwe seizoen: het eind gaat ons voldoening geven. Als we Carrie Coon moeten geloven.

Silicon Valley (24 april)

Aan het eind van seizoen 3 zagen we dat Richard Hendricks weer controle krijgt over zijn falende bedrijf. In het nieuwe seizoen gaat hij op zoek naar een nieuwe uitvinding (een nieuw soort internet?) én probeert hij nieuw leven in Pied Piper te blazen. De seizoensfinale kende een happy ending en geen cliffhanger, maar dat betekent niet dat alles goed blijft gaan in seizoen 4. Pied Piper komt weer onder zwaar vuur te liggen. En aangezien de makers hun karakters graag zien worstelen, gaat er vast nog veel meer mis in het nieuwe seizoen. De lijn tussen de serie en het echte Silicon Valley lijkt wel vager te worden. Het gerucht gaat dat Tesla-baas Elon Musk als gast in de serie verschijnt. Het begon als een grap op Twitter, maar wie weet heeft hij zich al op de set laten zien.

De beste series van HBO zie je bij Movies & Series XL.