©2017 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and all related programs are the property of Home Box Offic, Inc.
Preview Game of Thrones seizoen 7

Preview Game of Thrones seizoen 7

Geruchten, teasers, release date en meer (let op: spoilers!)

Het duurt nog wel even tot Game of Thrones seizoen 7 begint. Om de tijd te doden hebben we de laatste geruchten en nieuwtjes uit Westeros voor je verzameld. Houd vol! Je kunt het. Let op: spoilers!

Na de zinderende seizoensfinale van Game of Thrones seizoen 6, alweer bijna zes maanden geleden, vielen we massaal in een diep gat. En hoewel de ergste afkickverschijnselen als het goed is achter de rug zijn, duurt het wachten nog erg lang.

Seizoen 7 wordt namelijk pas in de zomer uitgezonden in plaats van april, zoals voorgaande seizoenen. De makers hebben winterse omstandigheden nodig, winter is immers coming in Westeros. Daarom wordt er van september tot februari gefilmd in IJsland, Noord-Ierland en Spanje. Dat is dus nog even doorbijten voor alle fans. We verwachten op zijn minst een White Walker-Apocalyps!

image Nog maar twee seizoenen te gaan

Nog maar twee seizoenen te gaan

De strijd om de IJzeren Troon nadert nu echt zijn ontknoping. De hitserie van HBO stopt na het achtste seizoen. Gelukkig hebben HBO en geestelijk vader George R.R. Martin het voornemen om nog een spin-off of prequel te maken!

Lees verder

Eerste beelden

Aangezien R.R. Martin het zesde boek (The Winds of Winter) nog niet eens af heeft, zullen we het voor nu moeten doen met de eerste glimp van het nieuwe seizoen van de populairste serie ter wereld:

Bekijk de teaser

Hoewel het hooguit een seconde duurde: HBO heeft onlangs een teaser uitgezonden tijdens de reclame van hun andere topserie Westworld, wat overigens ook echt een aanrader is! Zoals altijd ontplofte daarna het internet van de speculaties.

Wat zagen we nou eigenlijk?

Tja, Arya Stark op een paard, een moeilijk kijkende Jon - King in the North - Snow en Sansa Stark in een bos (vermoedelijk de godswood bij Winterfell). Eén ding is duidelijk: de Starks doen komend seizoen nog volop mee in de strijd om de IJzeren Troon!

We zagen Jon en Sansa in de voorlaatste aflevering van seizoen 6 – Battle of the Bastards - voor het laatst samen bij Winterfell nadat ze Sansa’s horror-echtgenoot Ramsay uit de weg hadden geruimd. Zullen ze nu eindelijk herenigd worden met hun zusje? En hoe zal die reünie verlopen? Arya is op zijn zachtst gezegd niet zo onschuldig meer als in het eerste seizoen, waarin de zusjes voor het laatst samen– dikwijls kibbelend - te zien waren. Als dat maar goed gaat.

image Kijk de complete serie met Ziggo Movies & Series XL

Kijk de complete serie met Ziggo Movies & Series XL

Nog niet begonnen aan Game of Thrones? Of wil je alles gewoon nóg een keer zien? Kijk de complete serie vanaf 1 januari exclusief bij Ziggo met Movies & Series XL.

Meer over Ziggo Movies & Series XL

Geruchten

Wat betreft de gossip: elke week verschijnen er wel weer nieuwe geruchten en theorieën over het vervolg van het verhaal. Wanhopige diehard-fans gebruikten zelfs drones om beelden op te vangen van de set in het Noord-Ierse Belfast, waar het grootste deel van het zevende seizoen wordt opgenomen. En op Reddit circuleert een uitgelekt plot (LET OP: klikken op eigen risico, potentiële spoilers!). Maar het is de vraag of hier iets van klopt.

Een greep uit de opmerkelijkste geruchten:

 • Volgens fansite Watchers on the Wall lukt het Daenerys' om met haar immense vloot de overtocht te maken naar Kings Landing. Daar zal dramaqueen Cersei niet blij mee zijn.. En als we deze fanvideo mogen geloven ontmoet Dany haar neef Jon. Maar dat ze familie van elkaar zijn, weten ze natuurlijk niet.

 • Neemt Jon eindelijk wraak op verrader Theon? Eind oktober lekten er beelden uit van een GoT-set in de Spaanse plaats Zumaia. Op de foto’s zien we hoe Theon met zijn Ironborn-mannen arriveert in een boot een kustlijn bereikt en aan land gaat. Daar wordt hij in de kraag gevat door een woedende Jon. Oordeel zelf en bekijk de paparazzifoto’s. En als we deze foto’s mogen geloven, heeft er nóg iemand appeltje met Theon te schillen. Oom Euron misschien?

 • Gendry Baratheon is terug: de bastaardzoon van wijlen koning Robert Baratheon en de enige overgebleven troonopvolger, keert volgens diverse media terug. Acteur Joe Dempsie, die in seizoen 3 als Gendry maar net uit handen wist te blijven van Melisandre, zou gespot zijn op de set in Belfast. Nog een potentiële concurrent in de strijd om de IJzeren Troon dus.

 • De Noord-Ierse nieuwssite BelfastLive meldde begin december dat er een nieuwe spierbundel is toegevoegd aan de cast: niemand minder dan UFC-kampioen Conor McGregor a.k.a The Notorious. Welke rol hij gaat spelen, is nog niet duidelijk. Volgens een bron is hij gecast omdat een van de makers fan is van UFC. Krijgt The Mountain, gespeeld door krachtpatser Hafpor Julius Bjornsson, dan eindelijk een waardige tegenstander? De twee stonden al eens eerder samen in de ring, dus oordeel zelf
 • Jim Broadbent, onder meer bekend door zijn rol als Horace Slughorn (Hildebrand Slakhoorn), krijgt volgens Entertainment Weekly een belangrijke rol in GoT seizoen 7. Welke rol de Oscar-winnaar krijgt, is nog niet bekend.
image Recaps Game of Thrones – seizoen 6

Recaps Game of Thrones – seizoen 6

Waar waren we ook alweer gebleven? Er gebeurde zoveel in seizoen 6 dat het soms wel eens soap leek! Lees onze recap van de seizoensfinale.

Lees verder

Mis niks van Game of Thrones en kijk de complete serie met Ziggo Movies & Series XL!

Bestel Ziggo Movies & Series XL
 • Meer informatie
  P
 • Hoe bestel ik een serie?
  P
w
cover Game of Thrones

Game of Thrones

Jaar
2016
Taal
Engels
Studio
HBO
TV Pakket
Movies & Series XL
Te zien t/m
31 december 2018
w

Deze serie zit in het pakket Movies & Series XL. Dat zijn honderden films, meer dan 50 extra zenders en exclusieve toegang tot HBO-series.

Je kunt dat pakket los bestellen. Beter nog: het is ook automatisch inbegrepen in je pakket wanneer je kiest voor het Alles-in-1 pakket Connect & Play Max.

Bestel Movies & Series XL