©2017 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and all related programs are the property of Home Box Offic, Inc.
Cersei Lannister

Cersei Lannister

Gespeeld door Lena Heady

De enige dochter van Tywin Lannister, heer van Casterly Rock, Warden of the West en Hand of the King. Cersei Lannister is getrouwd met Robert Baratheon en heeft drie kinderen: Joffrey, Myrcella en Tommen.

Wil je meer weten over Cersei Lannister? Dan ontkom je niet aan spoilers. Scrol naar beneden om verder te lezen.

Over Lena Headey

Cersei Lannister wordt gespeeld door Lena Headey (1973). Ze werd drie keer genomineerd voor een Emmy Award en een keer voor een Golden Globe voor haar rol als de dramaqueen in Game of Thrones. Samen met een aantal tegenspelers uit de HBO-kaskraker is ze - met een inkomen van 2,6 miljoen per aflevering, een van de best betaalde televisieacteurs ter wereld.

Headey maakte in 1992 haar debuut op het witte doek met de film Waterland. Ze speelde verder in films als The Jungle Book (1994), 300 (2006), The Brothers Grimm (2005), Imagine Me & You (2005), en 300: Rise of an Empire (2014).

image House Lannister

House Lannister

Het familiewapen van de Lannisters is een rode banier met een gouden leeuw. House Lannister is de rijkste familie van the Seven Kingdoms doordat hun stronghold Casterly Rock bovenop een goudmijn gebouwd is. Tywin Lannister staat aan het hoofd van de familie. Hij heeft drie kinderen: Jaime (Commander of the Kingsguard) Cersei (de vrouw van koning Robert Baratheon) en Tyrion.

  • Spoiler alert
    P
w

Van wie zijn Cersei's kinderen?

De drie kinderen die Cersei kreeg met koning Robert Baratheon zijn in werkelijkheid verwekt door haar tweelingbroer Jaime (Nikolaj Coster-Waldau), met wie ze een geheime relatie heeft. Na de dood van Robert in seizoen 1 wordt haar nog puberende zoon Joffrey koning. Cersei’s vader Tywin wordt zijn Hand of the King om hem in het gareel te houden. In seizoen 6 belandt Cersei – die vanwege haar wrede en karakter niet bepaald geliefd is – door omstandigheden zelf op de troon. Het is nog maar de vraag is of ze de rechtmatige troonopvolgster is.