© 2014 Lumière. All Rights Reserved.
Meer Film1 in mei

Meer Film1 in mei

In mei zie je ook The King's Garden, Child 44 en nog veel meer bij Film1

The King’s Gardens

Vanaf 15 mei bij Film1

Deze laatste film van acteur en regisseur Alan Rickman - die zelf de rol vertolkt van de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV - staat in het teken van de tuinen van Versailles. De koning heeft tuinarchitect André Le Nôtre de opdracht gegeven om die te ontwerpen. Op zijn beurt neemt Le Nôtre de onbekende hovenier Sabine De Barra in dienst voor de creatie van een prachtige fontein die een van de blikvangers moet worden. De Barra heeft als plattelandsmeisje een achterstand aan het hof, maar vecht zich een weg naar boven. Ze werkt nauw samen met Le Nôtre, waarbij de aantrekkingskracht en liefde tussen de twee langzaam maar zeker groeit.

The King's Gardens kenmerkt zich door interessante dialogen tussen Le Nôtre en De Barra, rollen die worden gespeeld door respectievelijk Matthias Schoenaerts en Kate Winslet. Het acteerwerk is puik en de film ziet er prachtig uit.

Child 44

Vanaf 14 mei bij Film1

In deze ijzingwekkende thriller raakt Tom Hardy als lid van de Russische politie verwikkeld in een reeks onopgeloste kindermoorden. Hij bijt zich vast in zijn onderzoek, maar wordt hevig tegengewerkt door de leiders van de Sovjet-Unie.

Child 44 speelt zich af in de Sovjet-Unie ten tijde van Stalin. We volgen agent Leo Demidov, die als oorlogsheld carrière heeft gemaakt binnen de Russische veiligheidsdienst. Hij is gelukkig getrouwd met zijn grote liefde Raisa (Noomi Rapace) en het leven lacht hem toe, totdat de dood van het zoontje van zijn beste vriend wordt afgedaan als een ongeluk.

Demidov gaat stiekem op onderzoek uit, maar wordt al gauw gedegradeerd en verbannen naar een afgelegen fabrieksstadje. Daar kan hij weinig meer uitrichten, maar als er opnieuw een jongetje dood wordt gevonden weet hij zijn vrouw en zijn commandant Nesterov (Gary Oldman) te overtuigen dat er een seriemoordenaar aan het werk is.

Ook bij Film1 deze maand

  • Paranormal Activity: The Ghost Dimension
  • J. Kessels
  • When Marnie Was There
  • Grudge Match
  • Teach Me Love
Agenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Film1

Kouwe kak of motormuis?

Bridget is back! Maar hoe moet dat nou… een Bridget Jones zónder Hugh Grant? Daniel Cleaver is in ieder geval niet de vader. Wie wel? Dat zie je bij Film1.

Film1

Er vallen mussen van het dak

Van de hitte of is het soms Midsummer Horror bij Film1? Sowieso dat laatste! En het is maar goed dat het langer licht is, want na het zien van The Purge: Election Year, Blair Witch én The Gallows durf je niks meer in het donker.

Films & Series

Huis voor bijzondere kinderen

Kinderen met bijzondere gaven vinden bescherming in Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Er loert gevaar, onder andere van Hollows, die op jacht zijn naar de gaven van die kinderen.

Film1

Nachtmerries gegarandeerd

In een oogwenk kan je leven drastisch veranderen. Of het nu om een hongerige haai gaat of een mysterieuze vermissing: na het zien van deze zenuwslopende thrillers ben je blij dat je veilig thuis op de bank zit!

Film1

Gekke films met dieren bij Film1

Een beestenboel. Dat is een beetje het overkoepelende thema van de Film1-kinderfilms deze maand. Vol gekwetter, gekwaak, gepiep en… wat voor geluid maken dassen eigenlijk?