© 2014 Lumière. All Rights Reserved.
Meer Film1 in mei

Meer Film1 in mei

In mei zie je ook The King's Garden, Child 44 en nog veel meer bij Film1

The King’s Gardens

Vanaf 15 mei bij Film1

Deze laatste film van acteur en regisseur Alan Rickman - die zelf de rol vertolkt van de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV - staat in het teken van de tuinen van Versailles. De koning heeft tuinarchitect André Le Nôtre de opdracht gegeven om die te ontwerpen. Op zijn beurt neemt Le Nôtre de onbekende hovenier Sabine De Barra in dienst voor de creatie van een prachtige fontein die een van de blikvangers moet worden. De Barra heeft als plattelandsmeisje een achterstand aan het hof, maar vecht zich een weg naar boven. Ze werkt nauw samen met Le Nôtre, waarbij de aantrekkingskracht en liefde tussen de twee langzaam maar zeker groeit.

The King's Gardens kenmerkt zich door interessante dialogen tussen Le Nôtre en De Barra, rollen die worden gespeeld door respectievelijk Matthias Schoenaerts en Kate Winslet. Het acteerwerk is puik en de film ziet er prachtig uit.

Child 44

Vanaf 14 mei bij Film1

In deze ijzingwekkende thriller raakt Tom Hardy als lid van de Russische politie verwikkeld in een reeks onopgeloste kindermoorden. Hij bijt zich vast in zijn onderzoek, maar wordt hevig tegengewerkt door de leiders van de Sovjet-Unie.

Child 44 speelt zich af in de Sovjet-Unie ten tijde van Stalin. We volgen agent Leo Demidov, die als oorlogsheld carrière heeft gemaakt binnen de Russische veiligheidsdienst. Hij is gelukkig getrouwd met zijn grote liefde Raisa (Noomi Rapace) en het leven lacht hem toe, totdat de dood van het zoontje van zijn beste vriend wordt afgedaan als een ongeluk.

Demidov gaat stiekem op onderzoek uit, maar wordt al gauw gedegradeerd en verbannen naar een afgelegen fabrieksstadje. Daar kan hij weinig meer uitrichten, maar als er opnieuw een jongetje dood wordt gevonden weet hij zijn vrouw en zijn commandant Nesterov (Gary Oldman) te overtuigen dat er een seriemoordenaar aan het werk is.

Ook bij Film1 deze maand

  • Paranormal Activity: The Ghost Dimension
  • J. Kessels
  • When Marnie Was There
  • Grudge Match
  • Teach Me Love
Agenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht

Ervaar Film1

Vanaf nu geniet je van de grootste blockbusters en nieuwste Nederlandse films waar en wanneer je maar wilt. Met Film1.

Films & Series

Ziggo Movies & Series - YouTube

Ziggo Movies & Series: hét kanaal waar je alles vindt over de tofste films en series. Nieuwe releases, filmfacts, character crushes en top 10's, fans en je wekelijkse dosis film- en serienieuws door echte kenners.

Film1

Om paranoïde van te worden

Een dodelijke, biologische aanval en gelekte staatsgeheimen. Zonder dat we er erg in hebben, worstelen veiligheidsdiensten continue met allerlei gevaren. Maar is de overheid zelf eigenlijk wel te vertrouwen?

Film1

Meneer Pluizenbol

Zakenman Tom Brand (Kevin Spacey) heeft nooit tijd voor zijn gezin. Voor straf verandert dierenwinkeleigenaar Felix Grant hem in een pluizige kater zodat hij meer tijd kan doorbrengen met zijn familie.