© 2014 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
Guardians of the Galaxy
?

Guardians of the Galaxy

Vanaf 28 mei bij Film1

Terwijl The Avengers het kwaad op aarde bestrijden, verdedigt een bonte groep van roekeloze buitenaardse helden het gehele universum.

In tegenstelling tot Marvel-films als Iron Man, Thor en Hulk is het in Guardians of the Galaxy aan een groep relatief onbekende superhelden om het universum te beschermen. In de film volgen we Peter Quill, die als jongetje werd opgepikt door een buitenaards ruimteschip en in de jaren erna uitgroeit tot de ruimte-avonturier Star-Lord.

Als hij op een gegeven moment een bijzonder relikwie vindt, krijgt hij het aan de stok met Ronan, de machtige leider van het Kree-ras. Om uit de handen van Ronan te blijven, krijgt Star-Lord hulp van een bont gezelschap superhelden. Daartoe behoren onder meer Rocket, een tot de tanden bewapende wasbeer, het boommens Groot en de mysterieuze Gamora.

Guardians of the Galaxy wijkt af van de doorsnee Marvel-film, maar doet qua spektakel en humor zeker niet onder. Deze twee uur durende achtbaanrit heeft een aantal leuke twists, puik acteerwerk en meer diepgang dan je aanvankelijk zou denken. Bovendien spat de actie – zoals het goede superheldenfilm betaamt – werkelijk van het scherm af. Aanrader!

Agenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Film1

Nachtmerries gegarandeerd

In een oogwenk kan je leven drastisch veranderen. Of het nu om een hongerige haai gaat of een mysterieuze vermissing: na het zien van deze zenuwslopende thrillers ben je blij dat je veilig thuis op de bank zit!

Film1

Gekke films met dieren bij Film1

Een beestenboel. Dat is een beetje het overkoepelende thema van de Film1-kinderfilms deze maand. Vol gekwetter, gekwaak, gepiep en… wat voor geluid maken dassen eigenlijk?

Film1

Aliens vs. Ants

De wereld ligt flink onder vuur bij Film1. In Independence Day: Resurgence denderen aliens onze atmosfeer binnen. En in Ant-Man neemt de gelijknamige superheld het op tegen de kwaadaardige Yellowjacket. Als dat maar goed gaat…

Films & Series

Paul Verhoeven is terug met Elle

De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven zou zichzelf niet zijn als hij zijn publiek niet probeert op te fokken. Na Basic Instinct doet hij het nu op zijn Frans met Elle, waarin een verkrachting leidt tot een kat-en-muisspel. Vanaf 15 april te zien bij Film1.

Film1

Helden redden je avond

Superhelden heb je in alle soorten en maten. Je hebt de striphelden van DC Comics en niet te vergeten Marvel. En dan heb je nog andere fantasyhelden, zoals Captain Kirk, Han Solo en Luke Skywalker.