Billions en Billions 2…

Exclusief bij Movies & Series!

P
Lees meer

De openbaar aanklager van Zuid-New York bijt zich in een zaak rond de louche belegger Bobby Axelrod. Een episch kat-en-muisspel is het gevolg. Voor het tweede seizoen alweer.

Bobby Axelrod overleefde als enige van zijn beleggingskantoor de aanslagen op 11 september 2001. Dat geeft hem een bijzondere status: hij betaalt bijvoorbeeld het collegegeld van de kinderen van zijn overleden collega’s. Maar dat maakt hem nog geen heilige. Als risicobelegger zoekt hij de randjes op van wat wettelijk toegestaan is.

Op weg naar de ondergang?

Chuck Rhoades is openbaar aanklager in New York. Hij is meedogenloos en heeft een speciale afkeer van rijke criminelen die denken dat ze zich vrij kunnen kopen van vervolging. Hij stort zich vol overgave op een zaak tegen Axelrod, en doet dat steeds obsessiever. Axelrod drukt op alle verkeerde knoppen bij Rhoades wat hem alleen maar fanatieker maakt in zijn strijd. Maar de belegger is een vindingrijke tegenstander.

It’s complicated

Wat de zaak niet makkelijker maakt is dat Wendy, de vrouw van Rhoades, werkt bij Axe Capital, het bedrijf van Axelrod. Beide mannen spelen hoog spel, zakelijk en op privégebied. Het lijkt een strijd die geen van beide kan winnen. Het eerste seizoen eindigde met een hoop instortende levens en carrières. Je ziet m terug bij Ziggo Movies & Series. Seizoen 2 is al bezig in de VS.

Billions seizoen 1 vanaf 1 maart in zijn geheel exclusief on demand bij Movies & Series

Billions seizoen 2 vanaf 21 maart exclusief on demand bij Movies & Series (elke week een nieuwe aflevering)

Dubbele hoofdrol

De serie draait om twee figuren: risicobelegger Bobby Axelrod en openbaar aanklager Chuck Rhoades. Zowel de karakters als de acteurs die ze spelen zijn interessant genoeg om wat dieper op in te gaan.

Cool en ongrijpbaar

Damien Lewis kennen we vooral van sterke tv-series: Band of Brothers en Homeland. Hele diverse rollen, maar met één overeenkomst: zijn karakters zijn feilbaar en hebben meerdere lagen, diepgang. Ook in Billions is zijn karakter Bobby Axelrod een man met meerdere gezichten: de gulle 9/11-overlever en de zakenman die linksom of rechtsom winst wil maken.

Axelrod is losjes gebaseerd op risicobelegger Steve Cohen van SAC Capital, die in 2012 betrokken was bij een handel met voorkennis.

Verbeten en obsessief

Ook openbaar aanklager Rhoades is lichtjes gebaseerd op een bestaand figuur, federaal aanklager Preet Bharara. Hij is gespecialiseerd in het bestrijden van financiële witteboordencriminaliteit en nét ontslagen door president Trump. 

De doorgewinterde fan van Paul Giamatti, die Rhoades speelt, ziet overeenkomsten met de rol van Giamatti in The Illusionist. Daarin strijdt hij als wetshandhaver verbeten tegen de illusionist Eisenheim, die de perfecte moord heeft gepleegd. De regisseur van de eerste twee afleveringen van het eerste seizoen van Billions is trouwens Neil Burger, de regisseur van The Illusionist. 

  • Meer informatie
    P
  • Hoe bestel ik een serie?
    P
w
cover Billions

Billions

Regisseur
Jaar
2016
Taal
Engels
Studio
CBS
TV Pakket
Movies & Series
Te zien t/m
1 maart 2020
w

Deze serie zit in het pakket Movies & Series. Dat zijn honderden films en series inbegrepen in je abonnement.

Je kunt het pakket los bestellen. Beter nog: het is ook automatisch inbegrepen in je pakket wanneer je kiest voor het Alles in-1-pakket Connect & Play Complete of Max.

Bestel Movies & Series

Agenda

F1 Grand Prix van Maleisië

Vrijdag 29 september - 05.00 uur

Hamilton verspeelde vorig jaar zijn kansen op de titel in Kuala Lumpur. Verstappen en Ricciardo maak

F1 Grand Prix van Japan

Vrijdag 6 oktober

Max Verstappen werd hier vorig jaar tweede. Hamilton en Vettel hebben het in het verleden ook wel go

F1 Grand Prix van Mexico

Vrijdag 27 oktober

Ai-ai-ai! Vettel ging vorig jaar goed los tegen Verstappen. Wat een temperament, en dat vo

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

EBattle

eBattle klassement

Terwijl de adrenaline nog door je lijf giert, ben je maar met één ding bezig: je rondetijd. Is het snel genoeg voor een finaleplaats?! In dit klassement zie je per Grand Prix wat je snelste rondetijd is.

Formule 1

Formule 1 eBattle

De allerlaatste bocht doemt voor je op. Koeltjes volg je de perfecte lijn. Je wacht, remt, stuurt en dan doorrrrr, vol gas naar de finish. Noteer je de snelste tijd? Dan race jij misschien wel tegen Robert Doornbos!