Feyenoord pakt ook geen punten bij PEC

Feyenoord pakt ook geen punten bij PEC

Aan de historisch slechte reeks van Feyenoord komt maar geen einde. De zwalkende ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst incasseerde bij PEC Zwolle de zevende nederlaag op rij: 3-1. Lars Veldwijk leidde het zwaar gehavende Zwolle, dat bijna een elftal aan geblesseerde spelers miste, met twee doelpunten en een assist langs het dramatisch spelende Feyenoord.


Doelman Kenneth Vermeer had na een kwartier alleen geen antwoord toen Lars Veldwijk na een diepe bal van Wout Brama op hem afkwam. De spits prikte de bal met links in de hoek. Die tegentreffer kwam als een mokerslag aan bij Feyenoord, waarbij het zelfvertrouwen toch al zo broos was. PEC Zwolle kreeg kans op kans, maar steeds redde Vermeer of stond de paal in de weg.

Volledig uit het niets kwam Feyenoord een paar minuten voor rust langszij. Sven van Beek tikte de bal uit een hoekschop achter doelman Mickey van der Hart, die kort daarna wel voorkwam dat Bilal Basaçikoglu de bezoekers zelfs op voorsprong kon brengen. De Rotterdamse opleving bleek van korte duur.

Een paar minuten na rust kwam Feyenoord opnieuw op achterstand. Veldwijk pikte de bal aan de zijlijn op, kon ongehinderd opkomen en zag vervolgens hoe zijn achteruit lopende bewaker Van Beek op de rand van het strafschopgebied zomaar onderuit ging. Veldwijk kon de bal daarna simpel in de hoek schieten.

Met Eljero Elia en Michiel Kramer als invallers probeerde Van Bronckhorst de zevende nederlaag op rij te voorkomen. Het leed werd in blessuretijd echter alleen maar nog groter, toen Veldwijk de 3-1 schonk aan Kingsley Ehizibue.