Mee op tour met Marco Borsato: Leeuwarden

Mee op tour met Marco Borsato: Leeuwarden

Ziggo Report

Ziggo Reporter Gwendy brengt verslag uit van het concert in Leeuwarden.

Harmonie, Leeuwarden, 25 april 2014
Door: Gwendy Richard

Het is zover! Marco Borsato zijn, in een half uur uitverkochte, concert in Leeuwarden. Het is einde middag, maar het zonnetje schijnt nog heerlijk. Wanneer ik met mijn zusje richting de felgekleurde Ziggo-bus loop om me als Ziggoreporter te melden, doemt daarachter de indrukwekkende Stadsschouwburg De Harmonie op. De eerste fans van Marco staan al voor de ingang te popelen om naar binnen te gaan, maar moeten helaas nog even geduld hebben tot de deuren openen. Wij hebben daarentegen geluk!

Als we door de artiesteningang naar binnen lopen, voelen we ons al bijzonder. Maar dan staan we ineens oog in oog met Marco Borsato. De man die je alleen op tv ziet, maar in het echt net zo oprecht en warm is. Het is een hartelijke kennismaking en op weg naar de foyer waar ik hem mag interviewen ontstaat er een spontaan gesprek. Aan een tafeltje kletsen we gezellig verder en stel ik mijn drie vragen aan de immens populaire zanger.

De man die je alleen op tv ziet, maar in het echt net zo oprecht en warm is.

Marco zijn 'Duizend Spiegels Tour' geeft mij aanleiding om hem te vragen zichzelf een spiegel voor te houden na het afgelopen jaar. Marco denkt even na en zegt dan: “De balans tussen inspanning en ontspanning had wel wat beter gekund. Het is prima om ambitieus te zijn en prima om overal vol voor te gaan, maar je moet je lichaam ook de kans geven om te rusten. En dat is best lastig als je naast je zangcarrière ook vader, jurylid bij The Voice en ambassadeur bij Warchild bent”.

Toch treedt Marco met zijn tour in alle provincies van Nederland op. Zo ook in Friesland. De stad die in september werd verkozen tot Culturele Hoofdstad in 2018. Marco weet wel wat de stad zo bijzonder maakt. “De mensen. Iedereen speelt hier graag, omdat het zo gezellig is. Friezen staan bekend als stug, maar als je ze eenmaal verovert... Dan sluiten ze je in je hart voor het leven.”

En dat 'in je hart sluiten' herkent Marco wel als jurylid bij The Voice of Holland. Deelnemers uit team Borsato worden deel van zijn familie. Ook na de shows. En dat contact onderhoudt hij door middel van een jaarlijkse barbecue in de achtertuin waar ze muziek maken, maar ook door te appen als ze advies nodig hebben of leuk nieuws te vertellen hebben.

Na het interview maken we nog wat foto's en doe ik met microfoon en camera verslag bij de mensen buiten in de rij. Fans uit heel het land komen naar het hoge noorden voor Marco zijn concert. En dat begrijp ik wel! Het concert kan ik als volgt samenvatten. Een intieme zaal met zo'n duizend mensen die stuk voor stuk kippenvel hadden, voelden wat Marco zong en er van jong tot oud een feestje van maakten! Bedankt Marco, crew en Ziggo voor deze onvergetelijke avond!

Agenda

De seizoensfinale van Game of Thrones op het witte doek

Maandag 28 augustus

De beste serie ter wereld. Zeven bioscoopzalen. Eén epische, 81 minuten durende seizoensfinal

Gabriel Iglesias

Donderdag 21 september - 20.00 uur

De Amerikaanse stand-up comedian Gabriel Iglesias staat op 21 september 2017 in de Ziggo Dome met zi

John Legend

Vrijdag 22 september - 20.00 uur

Singer-songwriter John Legend komt in september en oktober terug naar Europa met zijn grootste tour

G-DRAGON

Dinsdag 26 september

K-Pop sensatie G-DRAGON komt op 26 september naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Maleisië

Vrijdag 29 september

Hamilton verspeelde vorig jaar zijn kansen op de titel in Kuala Lumpur. Verstappen en Ricciardo maak

Headhunterz

Zaterdag 30 september

Op 30 september komt de hardstyle legende Headhunterz terug naar de Ziggo Dome!

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Prijsvragen

Zender van de Maand september: ShortsTV

In september is ShortsTV Zender van de Maand. ShortsTV is onderdeel van het Movies & Series XL pakket. Je kijkt ShortsTV op kanaal 125 of via de Ziggo GO app. Heb je een digitaal tv-abonnement? Dan kijk je deze maand gratis naar ShortsTV.

Ziggo Dome

Presale Ladies of Soul 23 maart 2018

Ladies of Soul viert hun 5-jarig jubileum in de Ziggo Dome. Naast het concert op zaterdag 24 maart is er nóg een concert, namelijk op vrijdag 23 maart. Wil jij voordringen in de rij? Lees dan snel verder.

Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.