Mee op tour met Marco Borsato: Leeuwarden

Mee op tour met Marco Borsato: Leeuwarden

Ziggo Report

Ziggo Reporter Gwendy brengt verslag uit van het concert in Leeuwarden.

Harmonie, Leeuwarden, 25 april 2014
Door: Gwendy Richard

Het is zover! Marco Borsato zijn, in een half uur uitverkochte, concert in Leeuwarden. Het is einde middag, maar het zonnetje schijnt nog heerlijk. Wanneer ik met mijn zusje richting de felgekleurde Ziggo-bus loop om me als Ziggoreporter te melden, doemt daarachter de indrukwekkende Stadsschouwburg De Harmonie op. De eerste fans van Marco staan al voor de ingang te popelen om naar binnen te gaan, maar moeten helaas nog even geduld hebben tot de deuren openen. Wij hebben daarentegen geluk!

Als we door de artiesteningang naar binnen lopen, voelen we ons al bijzonder. Maar dan staan we ineens oog in oog met Marco Borsato. De man die je alleen op tv ziet, maar in het echt net zo oprecht en warm is. Het is een hartelijke kennismaking en op weg naar de foyer waar ik hem mag interviewen ontstaat er een spontaan gesprek. Aan een tafeltje kletsen we gezellig verder en stel ik mijn drie vragen aan de immens populaire zanger.

De man die je alleen op tv ziet, maar in het echt net zo oprecht en warm is.

Marco zijn 'Duizend Spiegels Tour' geeft mij aanleiding om hem te vragen zichzelf een spiegel voor te houden na het afgelopen jaar. Marco denkt even na en zegt dan: “De balans tussen inspanning en ontspanning had wel wat beter gekund. Het is prima om ambitieus te zijn en prima om overal vol voor te gaan, maar je moet je lichaam ook de kans geven om te rusten. En dat is best lastig als je naast je zangcarrière ook vader, jurylid bij The Voice en ambassadeur bij Warchild bent”.

Toch treedt Marco met zijn tour in alle provincies van Nederland op. Zo ook in Friesland. De stad die in september werd verkozen tot Culturele Hoofdstad in 2018. Marco weet wel wat de stad zo bijzonder maakt. “De mensen. Iedereen speelt hier graag, omdat het zo gezellig is. Friezen staan bekend als stug, maar als je ze eenmaal verovert... Dan sluiten ze je in je hart voor het leven.”

En dat 'in je hart sluiten' herkent Marco wel als jurylid bij The Voice of Holland. Deelnemers uit team Borsato worden deel van zijn familie. Ook na de shows. En dat contact onderhoudt hij door middel van een jaarlijkse barbecue in de achtertuin waar ze muziek maken, maar ook door te appen als ze advies nodig hebben of leuk nieuws te vertellen hebben.

Na het interview maken we nog wat foto's en doe ik met microfoon en camera verslag bij de mensen buiten in de rij. Fans uit heel het land komen naar het hoge noorden voor Marco zijn concert. En dat begrijp ik wel! Het concert kan ik als volgt samenvatten. Een intieme zaal met zo'n duizend mensen die stuk voor stuk kippenvel hadden, voelden wat Marco zong en er van jong tot oud een feestje van maakten! Bedankt Marco, crew en Ziggo voor deze onvergetelijke avond!

Agenda

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Vrijdag 1 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 2 & 3 december staat de zanger bij ons op de planken

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo On Demand

De 5 beste spionagefilms

Stiekem is het de droom van ons allemaal: een leven als spion. Je ziet jezelf al gaan, met een paraplu die verandert in een geweer. Vet! Zet een van deze films op, en waan jezelf Inspector Gagdet.

Ziggo On Demand

De 5 beste misdaadfilms

Je vrienden noemen jou wel eens Peter R. De Vries, want je zit het liefst met een notitieblokje op schoot mee te schrijven tijdens een detectivefilm. Deze films zijn voor jou gemaakt!

Ziggo Dome

Presale Ladies of Soul 23 maart 2018

Ladies of Soul viert hun 5-jarig jubileum in de Ziggo Dome. Naast het concert op zaterdag 24 maart is er nóg een concert, namelijk op vrijdag 23 maart. Wil jij voordringen in de rij? Lees dan snel verder.