Bondscoach vertrouwt op troeven bij WK dammen

Bondscoach vertrouwt op troeven bij WK dammen

De dammers genieten van een rustdag in Emmen, waar het negentien rondes durende WK wordt gestreden. Halverwege voert de Georgiev, de achtvoudig wereldkampioen, de lijst aan. Gevolgd door de tweede Nederlandse troeven op respectievelijk één en twee punten achterstand. De zeventienjarige Groenendijk is de opvallendste naam in die top drie. 'Hij doet het fantastisch. Hij speelt natuurlijk onbevangen en vrij, net als dat anderen tegen hem vrij spelen. Als ze zich goed voorbereid hadden, was dat misschien niet zo geweest', aldus Clerc.

Groenendijk is namelijk een bekend talent. 'Hij heeft in elke leeftijdsklasse alles gewonnen wat er te winnen valt. Misschien is er bij de anderen nu wel wat verbazing. Ze komen er nu achter dat hij heel goed is. Hij heeft tot nu toe alleen verloren van Boomstra. Dat was voor hem de lastigste wedstrijd, denk ik. Hij kijk op tegen Roel en ze trainen met elkaar. Tegen Georgiev hoeft hij zeker niet te verliezen', analyseert Clerc de ijzersterke eerste toernooihelft van zijn pupil.

Als de benjamin van het toernooi de Russische favoriet klopt, biedt dat kansen voor Boomstra. Die moet bovendien zelf ook nog spelen tegen Georgiev. 'Met Boomstra gaat het iets minder dan we hadden verwacht en gehoopt. Maar vooraf was het rooster bekend en op papier is zijn tweede helft wat lichter. Dus hij moet daarin meer dan twee partijen kunnen winnen.'

Als de Nederlandse grootmeester aanstaande vrijdag wint van de gevreesde Rus, is de titel binnen handbereik, voor hem of voor Groenendijk. En dat in eigen land. 'Het maakt niet uit of het bord in Emmen of Moskou staat, het blijft een dambord. Maar misschien is het qua omstandigheden een klein voordeel', aldus Clerc.

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Basketbal

NBA in november

De helden van Golden State gaat voor het vierde seizoen op rij proberen meer dan 65 wedstrijden te winnen. Het record hebben ze al in handen; ze zijn het enige team dat het drie keer achter elkaar deed.

Formule 1

Formule 1-Afterparty

Het Formule 1-seizoen 2017 zat weer boordevol spektakel en we zaten er bij Ziggo Sport het hele jaar bovenop. We gooien het Formule 1-café op 1 december nog één keer open om uitgebreid terug te blikken.

Tennis

Davis Cup-finale

België gaat in en tegen Frankrijk proberen voor de eerste keer in de geschiedenis de Davis Cup te winnen.

Voetbal

Real Madrid - Barcelona

Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona.