Live: Fulham - Newcastle United

Live: Fulham - Newcastle United

Spektakel in The Championship

Dit weekend start The Championship. De een na hoogste Engelse divisie herbergt ook dit seizoen teams van naam. Het is in ronde 1 meteen al genieten geblazen met Fulham tegen Newcastle.

Nog een kunststukje van Jokanović?

Fulham speelde in 2010 nog de finale van de UEFA Europa League. Daarna ging het bergafwaarts met de oudste profclub van Londen. In 2014 degradeerden The Cottagers zelfs uit de Premier League. In The Championship wist Fulham zich afgelopen seizoen maar net te handhaven. De verwachtingen zijn wel hooggespannen voor komend seizoen. Dat komt vooral door coach Slaviša Jokanović. Sinds zijn entree halverwege vorig seizoen kloppen de Fulham-harten sneller. Niet zonder reden, want in 2015 leidde de Serviër Watford al naar de Premier League. Ook nu is Jokanović ambitieus en mikt hij op een plek bij de top zes.

Wie wekt de slapende reus?

Met een omzet van ruim € 170 miljoen is Newcastle United een van de twintig rijkste clubs ter wereld. Toch krijgen de Magpies het niet voor elkaar om dat vermogen in prestaties om te zetten. Newcastle is als een slapende reus die niet te wekken is. De club werd in 1927 voor het laatst kampioen in de hoogste Engelse divisie. Afgelopen seizoen ging het daar mis. Ondanks miljoenenaankopen kreeg oud-FC Twente coach Steve McLaren de ploeg niet aan het voetballen. Ook zijn opvolger, Rafael 'Rafa' Benitez, kon degradatie niet voorkomen.

Promotie als enige doel

Onder Rafa Benitez bleef Newcastle de laatste zes Premier League-wedstrijden ongeslagen. De Magpies speelden Tottenham Hotspur zelfs met 5-1 van de grasmat. Het enige wat voor Newcastle telt dit seizoen is promotie. De voortekenen zijn niet ongunstig. In het seizoen 2009/2010 speelde Newcastle voor het laatst in The Championship... En werd toen meteen kampioen.

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Premier League

Preview: Liverpool - Arsenal

Op papier is Liverpool - Arsenal 'maar' een subtopper. Toch zullen de vonken er op Anfield Road vanaf spatten. Net als in het eerste treffen dit seizoen. Toen wonnen The Reds met 3-4.

Premier League

Premier League: speelronde 23

Chelsea zag de concurrentie punten verspillen en lijkt fluitend op weg naar de zesde landstitel. Deze speelronde moet het op bezoek bij Liverpool, een echte kraker op Anfield.

Premier League

Premier League: speelronde 22

Vorige week werd Manchester City afgedroogd door Everton. Deze week staat de lastige thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur op het programma. De rest van de top zes heeft op papier een makkelijk weekend.

Premier League

Premier League: speelronde 21

Regerend kampioen Leicester ontvangt koploper Chelsea: beide clubs hebben de punten hard nodig. De speelronde eindigt op Old Trafford met een ware knaller: Manchester United - Liverpool.

Premier League

Premier League: speelronde 20

2017 is net begonnen en de Premier League gaat gewoon op volle toeren door. Een midweekse speelronde met de topper Tottenham - Chelsea en op papier lastige uitwedstrijden voor de rest van de top zes.