Live: Sheffield Wednesday - Aston Villa

Live: Sheffield Wednesday - Aston Villa

Roemruchte clubs op zoek naar eerherstel

EVENEMENT IS GEWEEST
07 augustus 2016, 17.30 uur
Op 7 augustus trappen Sheffield Wednesday en Aston Villa af voor hun eerste wedstrijd in The Championship. Het zal wennen zijn voor de roemruchte clubs.

De laatste zestien onderlinge duels in competitieverband speelden beide clubs nog in de Premier League. En nu dus in The Championship, een niveau lager.

Villains moeten de wereld veroveren

Aston Villa heeft een roerige zomer achter de rug. De club degradeerde uit de Premier League en in mei nam de Chinese zakenman Tony Xia de Villains over. Hij kon niet voorkomen dat Ronald Koeman de belangrijke middenvelder, Idrissa Guey, wegkocht. Xia laat zich daardoor niet uit het veld slaan en legt de lat hoog. De club moet binnen enkele jaren weer aanhaken bij de Engelse top. Het aanstellen van Roberto Di Matteo past in die ambitie. Bij Chelsea maakte de Italiaanse coach eerder al furore door de FA-cup en de Champions League te winnen.

Owls op jacht naar promotie

Sheffield Wednesday was vorig seizoen slechts één duel verwijderd van de Premier League. Maar de Owls verloren het play-offduel tegen Hull City. De Thaise eigenaar Dejphon Chansiri maakte zijn belofte om Sheffield naar de Premier League te leiden net niet waar. Chansiri heeft inmiddels miljoenen in de club gestoken. Sinds zijn aantreden is de club ieder jaar hoger geëindigd. Komend seizoen moet het dan echt gebeuren. Het 150-jarig jubileum in 2017 moet worden gevierd met promotie naar de Premier League.

Onze 32-jarige landgenoot Glenn Loovens hoopt dat nog mee te maken. Na het verloren promotieduel tegen Hull was de aanvoerder ontroostbaar. Zondag begint een nieuw hoofdstuk. Het jachtseizoen is geopend.

Agenda

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Vrijdag 1 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 2 & 3 december staat de zanger bij ons op de planken

Guus Meeuwis

Zaterdag 2 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 1 & 2 december staat de zanger bij ons op de planken

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Premier League

Preview: Liverpool - Arsenal

Op papier is Liverpool - Arsenal 'maar' een subtopper. Toch zullen de vonken er op Anfield Road vanaf spatten. Net als in het eerste treffen dit seizoen. Toen wonnen The Reds met 3-4.

Premier League

Premier League: speelronde 23

Chelsea zag de concurrentie punten verspillen en lijkt fluitend op weg naar de zesde landstitel. Deze speelronde moet het op bezoek bij Liverpool, een echte kraker op Anfield.

Premier League

Premier League: speelronde 22

Vorige week werd Manchester City afgedroogd door Everton. Deze week staat de lastige thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur op het programma. De rest van de top zes heeft op papier een makkelijk weekend.

Premier League

Premier League: speelronde 21

Regerend kampioen Leicester ontvangt koploper Chelsea: beide clubs hebben de punten hard nodig. De speelronde eindigt op Old Trafford met een ware knaller: Manchester United - Liverpool.

Premier League

Premier League: speelronde 20

2017 is net begonnen en de Premier League gaat gewoon op volle toeren door. Een midweekse speelronde met de topper Tottenham - Chelsea en op papier lastige uitwedstrijden voor de rest van de top zes.