Live: Hull City - Leicester City

Live: Hull City - Leicester City

Een promovendus tegen de kampioen

EVENEMENT IS GEWEEST
Kanaal 14
13 augustus 2016, 13.30 uur
Leicester verdedigt de titel en speelt Champions League, Hull is na een jaar weer terug in de Premier League. Wordt het een walk-over voor Leicester of moet het serieus aan de bak?

Hull City wil overleven

Bij Hull City zijn ze realistisch: ze moeten vooral overleven. De pas aangestelde manager van The Tigers, Mike Phelan, kent zijn opdracht. Tegen kampioen Leicester moet zijn team in ieder geval goed uit de startblokken komen. 

Grote verwachtingen

Leicester City, kampioen van de  Premier League 2015/2016. Het staat er echt. De fans ontwaken langzaam uit een prachtige zomerroes. Ze durven voorzichtig te dromen over een nieuwe titel. De status als kampioen betekent ook meer druk. Vorig jaar wist coach Ranieri zijn kalmte over te brengen op de spelersgroep. Toen was handhaving in de Premier League het voornaamste doel. Nu treedt de club aan als titelverdediger. Dat brengt een heel ander verwachtingspatroon met zich mee.

Sleutel van het succes weggekocht

Leicester maakte vorig seizoen indruk met spelers die andere clubs over het hoofd hadden gezien. De sleutelfiguren achter het succesvolle scoutingsapparaat zijn nu weggekocht. Scout Ben Wrigglesworth werd weggekaapt door Arsenal en Steve Walsh zit nu bij Everton. Leicester heeft ook goede zaken gedaan. Van het topspelerstrio Vardie, Mahrez en Kanté vertrok vooralsnog alleen de laatste.

Bovendien versterkte het zich met talentvolle spelers als Bartosz Kapustka en Ahmed Musa die we nog van VVV kennen. Op lange termijn kan de club niet concurreren met de veel rijkere concurrenten. Maar, zo bewezen de sluwe Foxes, kampioen word je niet met de beurs, maar met het hoofd en het hart.

Agenda

Eindpunt Parijs

Zaterdag 1 juli

Het is de wielerronde met de grootste naam, de meeste volgers en de drukste bochten in de Alpen: de

F1 Grand Prix van Hongarije

Vrijdag 28 juli - 10.00 uur

Vorig jaar ging oma Max met een slakkenvaart over de Hungaroring. Althans, dat vond hij zelf. Gelukk

F1 Grand Prix van België

Vrijdag 25 augustus

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort

F1 Grand Prix van Italië

Vrijdag 1 september

Een klassieker onder de Formule 1-grand prixs! Na België verplaatst het racegeweld zich dit kee

Metallica

Maandag 4 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Metallica

Woensdag 6 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Rugbyfans opgelet! Aanstaande vrijdag kijk je de Six Nations match Wales - Ierland live op kanaal 14! En het getrek en getackel gaat zondag net zo hard verder tijdens Celtic - Rangers. 

Premier League

Premier League: speelronde 25

Watford versloeg Arsenal twee weken geleden in eigen huis en wil nu ook stunten op Old Trafford. Verder zie je de topper Liverpool - Tottenham en hebben Chelsea en City het op papier makkelijk.

Premier League

Premier League: speelronde 22

Vorige week werd Manchester City afgedroogd door Everton. Deze week staat de lastige thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur op het programma. De rest van de top zes heeft op papier een makkelijk weekend.

Premier League

Premier League: speelronde 21

Regerend kampioen Leicester ontvangt koploper Chelsea: beide clubs hebben de punten hard nodig. De speelronde eindigt op Old Trafford met een ware knaller: Manchester United - Liverpool.

Premier League

Premier League: speelronde 20

2017 is net begonnen en de Premier League gaat gewoon op volle toeren door. Een midweekse speelronde met de topper Tottenham - Chelsea en op papier lastige uitwedstrijden voor de rest van de top zes.